kostaras4 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2016 Καλημέρα σας, Τεχνική υπηρεσία δήμου, ζήτησε από ιδιοκτήτη να βεβαιώσει ότι περίφραξη σε κατοικία του (υφιστάμενη από το 1947 - απόδειξη με έκδοση αδείας αλλά και αεροφωτογραφία της περιοχής) υφίσταται νόμιμα. Δυστυχώς, στην άδεια (έγγραφα και σχέδια) δεν αναφέρεται κάπου η περίφραξη, όπως επίσης και στην αεροφωτογραφία λόγω ποιότητας και βλάστησης είναι λιγάκι αβέβαια, αν και υπάρχει εμφανές περίγραμμα της ιδιοκτησίας. Θεωρώ ότι περίφραξη είχε κατασκευαστεί κατά την περίοδο ανοικοδόμησης, αλλά δεν γνωρίζω αν επισκευάστηκε ή αν τροποποιήθηκε αργότερα. Επομένως μπορώ και αν ναι πως να αποδείξω ότι η περίφραξη κατασκευάστηκε κατά τον χρόνο κτίσεως (προ 1955) ή ότι υφίσταται νόμιμα? Επισυνάπτω πρόσφατη φωτογραφία και την αεροφωτογραφία προ του 1955 Ευχαριστώ εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2016 Στα πλαίσια ποιας διοικητικής πράξης ζητήθηκε η παλαιότητα της περιτοίχισης ως κατασκευής προυφιστάμενη του έτους 1955? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaras4 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2016 Λόγω Πράξεως Εφαρμογής για την επέκταση σχεδίου πόλεως (οικισμού), το σχέδιο προβλέπει διάνοιξη της οδού που φαίνεται στην φωτογραφία. Το όλο θέμα γίνεται από ότι κατάλαβα για την αποζημίωση, καθώς ο δήμος και οι τεχνικές υπηρεσίες δεν μπορούν να προβούν σε αποζημίωση κατασκευής της οποίας η νομιμότητα είναι υπό αμφισβήτηση. Γι αυτό το ερώτημά μου είναι αν μπορώ να αποδείξω ότι η περίφραξη κατασκευάστηκε κατά τον χρόνο κτίσεως της κατοικίας (προ 1955) ή ότι υφίσταται νόμιμα με κάποιο άλλο τρόπο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
avgoust Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30 , 2016 Εστω ότι έχουμε διάφορες λοιπές πολεοδομικές παραβάσεις όπως μανδρότοιχους , στέγαστρα και ένα BBQ , προυπολογισμού όλα μαζί κάτω από 15000Ε.Το BBQ το εντάσσετε μαζί με τα υπόλοιπα σε μία παράβαση ή το καταχωρείτε ξεχωριστά ως 2η παράβαση ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30 , 2016 Όλα μαζί σε ενιαίο αναλυτικό. Όπως σωστά αναφέρεις, έως και 15.000 Ε μια λοιπή παράβαση. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaras4 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2016 (edited) Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά σε όλους, Έχω κτίριο του 1968 με κατασκευή στο Υπόγειο αποδεδειγμένα προ 1975, οπότε ΥΔ κτλ. Έχω επέκταση εξώστη, το τοποθετώ προ 1975. Έχω μικρό μεταλλικό στέγαστρο πάνω από τμήμα του εξώστη (άγνωστης χρονολογίας) + άνοιγμα παραθύρου στην πίσω όψη (άγνωστης χρονολογίας). Για τις λοιπές θα βάλω 2 παραβάσεις, μία για προ του 75 και μία προ του 2011?? Η μπορώ να τα εντάξω σε μία (προτιμώ προ 75 για να μην έχω αύξηση προστίμου)? Edited Δεκέμβριος 26 , 2016 by kostaras4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis73 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2016 Καλησπέρα, χρόνια πολλά. Θα τα βάλεις σε 1 ΛΠ με την δυσμενέστερη παλαιότητα. Αύξηση προστίμου γιατί θα έχεις όμως; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaras4 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2016 (edited) γιατι τα προ 75 πάνε 500αρικο + 500άρικο οι λοιπές = 1000€ Επειδή το προ του 1975 είναι για μικρή αποθήκη περίπου 3τ.μ., θα μπορούσα αντί για προ του 1975 και κατηγορία 1, να το βάλω προ 1983 και κατηγορία 2?? Έτσι αντι για 500 € (κατηγορία 1) μου βγαίνει πρόστιμο 23€ (κατηγορία 2) Edited Δεκέμβριος 26 , 2016 by kostaras4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaras4 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2016 Καλησπέρα σας, Επειδή ακόμα δεν έχω λάβει κάποια απάντηση από το ΤΕΕ, έχει κάποιος υπ'όψιν του κάτι για την παραπάνω περίπτωση με τις κατηγορίες και το αντίστοιχο πρόστιμο? Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
batzmav Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2017 1)Σε οικόπεδο,πέραν των κύριων αυθαιρεσιών υπάρχουν και τα εξης: Bbq,φούρνος,κιόσκι,περίφραξη και αποθήκη 5 τ.μ. ύψους 2,00μ. Μπορώ να τα βάλω όλα 1 λοιπή εφόσον είναι προϋπολογισμού <15000€ βέβαια ? 2)Και εάν υπάρχει και τροχόσπιτο αραγμένο εντός του οικοπέδου μπορεί να πάει και αυτό μαζί με τα παραπάνω με αναλυτικό ή μπλέκει η υπόθεση και να μην το δείξω καν?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα