Μετάβαση στο περιεχόμενο

χρηση γης για συνεργειο αυτοκινητων


kostas20

Recommended Posts

καλησπερα σας ειμαι κατοχος ενος καταστηματος το οποιο παλιοτερα νοικιαζα ως συνεργειο αυτοκινητων εως το 2008.τωρα σκεφτομαι να το χρησιμοποιησω εγω ως συνεργειο αυτοκινητων.ρωτησα στην πολεοδομια και μου ειπαν οτι δεν επιτρεπεται η χρηση του ως συνεργειο μετα απο αποφαση του δημου.Βρισκεται σε κεντρικο δρομο της πολης μου αλλα στην εισοδο της πολης δεν υπαρχουν τριγυρω νοσοκομεια κτλ.Αφου θεωρουνται χαμηλης οχλησης τα συνεργεια και επιτρεπονται σε κατοικημενες περιοχες μπορω να κανω κατι ωστε να να παρω αδεια??γιατι οπως ειπα ειναι δικος μου ο χωρος.ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Να πας πάλι πολεοδομια και να κάνεις γραπτή αίτηση για βεβαίωση χρήση γης του ακινήτου σου και ανάλογα με την απάντηση τους θα δεις τι δυνατότητες έχεις...μην αρκήσε στη προφορική απάντηση

 

Βέβαια μπορεί να σου απαντήσουν γραπτά οτι δεν επιτρέπεται (όπως σου είπαν προφορικά) λόγω αλλαγής χρήσης του οικοδομικού τετραγώνου (Ο.Τ.) με απόφαση δημοτικού συμβουλίου και τότε θα ξέρεις σίγουρα δεν επιτρέπεται...

 

 

ΥΓ

 

Αυτό που σε ενδιαφέρει να γράφει στη βεβαίωση χρήση γης είναι .... οτι επιτρέπονται επαγγελματικά εργαστήρια χαμηλής όχλησης (εκεί ανήκουν τα συνεργεία)...αν το γράφει αυτό μπορείς να κάνεις συνεργειο αρκει να πληρούνται οι υπόλοιπες προυποθεσεις περι συνεργείων.... και είναι πολλές

Edited by dib
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ζητησα να δω το εγγραφο και οντως ειναι δημοτικη αποφαση και γραφει οτι δεν επιτρεπονται τα εργαστηρια μου τονισε ο υπαλληλος κιολας οποιοδηποτε εργαστηριο.δηλαδη απο οτι καταλαβα δεν μπορω να το χρησιμοποιησω με τιποτα το μαγαζι?

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Για όποια άλλη χρήση εκτός εργαστήριο

 

Μπορείς να το κάνεις εμπορικό μαγαζί και να πουλας π.χ. ανταλλακτικά αυτοκινήτων...

Link to comment
Share on other sites

υπαρχει περιπτωση επειδη ειναι θεμα δημου απο οτι καταλαβα να αλλαξει???δηλαδη ο δημος μετα απο αιτηση μου να δωσει καποια εξαιρεση λογω του οτι ειναι και δικο μου το μαγαζι??εχετε ακουσει καπποια παρομοια περιπτωση?

Link to comment
Share on other sites

Ακατόρθωτο έως πολύ δύσκολο να αλλάξει η χρήση γης...

 

Εκτός αν μαζευτείτε καμμιά 20αριά άτομα της περιοχής που έχετε καταστήματα-μαγαζια και πείσετε τον δήμαρχο να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο αλλαγή χρήσης στη περιοχή... αλλα σίγουρα θα θέλει το κατι τις του και ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα ψηφίσουν την τροποποίηση...

Link to comment
Share on other sites

Βασικά το ότι είναι δικό σας το μαγαζί, δεν παίζει κανένα ρόλο.

Ο συνάδελφος dib τα είπε πολύ σωστά.

(εκτός από το 'κατι τις' βέβαια, εκεί θα διαφωνήσω)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

βασικα σαυτες τις περιπτωσεις το κατι τις μπορει να ναι

καθαρα ψηφαλακια.......

 

βεβαια οταν πηραν την αποφαση αυτη καποιον αλλο βολεψαν

 

λολ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

έστω ότι επιτρέπει η χρήση γης τη συγκεκριμένη χρήση.

Σε τμήμα κτιρίου όπου από την άδεια είναι χαρακτηρισμένο ως κατάστημα, επιτρέπονται τα συνεργεία εφόσον θεωρούνται εργαστήρια χαμηλής όχλησης σύμφωνα με το άρθρο 8 παράγραφος 3 του Ν.3325/2005 αν θεωρούνται επαγγελμ. εργαστήρια χαμηλής όχλησης και χωρίς την έκδοση άδειας αλλαγής χρήσης.

Επίσης σύμφωνα με τον Κτιριοδομικό Κανονισμό(ΦΕΚ 59/Δ/3-02-89) τα συνεργεία συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτων ανήκουν στην κατηγορία 1.Ι. Βιομηχανία - Βιοτεχνία

 

1.Ι. Βιομηχανία - Βιοτεχνία:
Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται όσα κτίρια ή τμήματα κτιρίων ή δομικά έργα στεγάζουν βιομηχανίες, βιοτεχνίες, εργαστήρια, παρασκευαστήρια, υπηρεσίες με σημαντικό ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό.
Στην κατηγορία αυτή ανήκουν μεταξύ άλλων και:
- .................................
..................................
Τα συνεργεία συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτων.

-  .................................κλπ

Τι ισχύει τελικά ? 

 

Επομένως μάλλον στην περίπτωση των συνεργείων για την εγκατάσταση της χρήσης δεν είναι απαραίτητη η έκδοση οικοδομικής άδειας. Ενώ ακόμα και για ΚΥΕ απαιτείται αν και κανείς δεν βγάζει άδεια αλλαγής χρήσης τουλάχιστον για μικρά καταστήματαΥΕ.

 

Εχω περίπτωση συνεργείου αυτοκινήτων όπου υπάρχει αυθαίρετο πατάρι και αρχικά, η επικοινωνία του ισογείου με το πατάρι γινόταν μόνο με αναβατόριο. Για το το αναβατόριο λογικά δεν απαιτείται άδεια δόμησης, αλλά ίσως ούτε και έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας. Μήπως όμως πάει στην κατηγορία στ. ?

στ. Εγκατάσταση προσωρινών κατασκευών που συνοδεύεται με πιστοποιητικό στατικής επάρκειας ? (αν και ξεφεύγω λίγο απ' το θέμα)

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

Μέχρι το 1997, τα συνεργεία υπάγονταν στη νομοθεσία περι βιομηχανίας-βιοτεχνίας (σύμφωνα με το ΠΔ 81/81), στη συνέχεια εκδόθηκε ο Ν.1575/1985 (ΦΕΚ 207 Α) και στη συνεχεια το ΠΔ 78/88, πάντα υπο το καθεστως του ΠΔ 81/81 (όσον αφορούσε τη χρήση γής).

 

Τελικά ήρθε ο Ν.2465/97 (ΦΕΚ 28 Α) και με το άρθρο 1 καθόρισε οτι όλες οι ειδικότητες (13 στο σύνολο και που το 2009 ή 2010 έγιναν 14) των συνεργείων αυτο/των, θεωρούνται  επαγγελματικά  εργαστήρια  χαμηλής  όχλησης, ανεξάρτητα  από  την  εγκατεστημένη  ισχύ  τους και μπορούν να εγκαθίστανται σε περιοχή Γενικής κατοικίας ή Πολεοδομικού κέντρου (άρθρο 3 και 4 αντίστοιχα του Κτηριοδομικού Κανοννισμού) για εντός σχεδίου και με τον Ν. 3710/2008 (άρθρα 7-8-9) για εντός σχεδίου και εκτός σχεδίου (παντα όσο αφορά τη χρήση γης).

 

Συνεπώς απο το 1997 που έκδόθηκε ο Ν. 2465, τα συνεργεία δεν έχουν καμμία σχέση με τις βιομηχανίες-βιοτεχνίες-επαγγελματικά εργαστήρια (όπου γίνεται μεταποίηση προιόντων), άλλωστε απο τότε που εκδόθηκε ο Ν. 2465/98, οι εκάστοτε νόμοι της δ/νσης ανάπτυξης (τότε δ/νσης βιομηχανίας) που εκδίδοντο, στο άρθο 2 ή 3, αναφέρουν οτι ''...οι διατάξεις του παρόντος νίμου δεν έχουν εφαρμογή α)...β)...γ)...δ) συνεργεία αυτοκινήτων, ε)...''

 

Σχετικά με την οικ. άδεια, απο την έκδοση του ΠΔ 36/98, στο άρθρο 14 (το οποίο αντικατέστησε το άρθρο 16 του ΠΔ 78/88), αναφέρει ποιά κτήρια και με τι είδος οικ. άδεια μπορούν να ιδρυθούν τα συνεργεία, συνεπώς δεν απαιτείται η έκδοση οικ. άδειας (δηλ. αλλαγή χρήσης)  για κτήρια που η οικ. άδεια τους αναφέρει κάποια απο τις κατηγορίες του άρθρου 14 του ΠΔ 38/96.

 

Το πατάρι, στη προκειμένη περίπτωση, αν δεν είναι με οικ. άδεια προ του ΓΟΚ '75 (τότε δεν προσμετρούδσε στο συντελεστή δόμησης), πρέπει να το βάλεις στο Ν 4178/13 και σ΄αυτή τη περίπτωση η άδεια λειτουργίας του συνεργείου, απο ΑΟΡΙΣΤΗ, θα γίνει ορισμένου χρόνου ήτοι για 30 χρόνια, που θα είναι και η τακτοποίηση του παταριού (αυτό ίσχυε μέχρι πριν λήξει ο Ν. 4014 - δες και το συννημένο έγραφο).

 

Για το αναβατόριο, δεν γνωρίζω να σου πω... εσύ σαν πολ. μηχ. πρέπει να το ερευνήσεις περισσότερο

 

 

Εγκύκλιος 37148_2597 24-8-2012 - Σχετικά με άδειες ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ - ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ - ΣΤΑΘΜΩΝ που τακτοποιούνται.pdf

Edited by dib
  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.