Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • 3 years later...
Δημοσιεύτηκε

Σύμφωνα με ΤΟΤΕΕ-1 (σελ. 168) η βέλτιστη κλίση για ετήσια χρήση είναι το Γεωγρ. Πλάτος +/_ 5 μοίρες.

Σε κατοικία έβαλα σαν κλίση το Γεωγραφικό Πλάτος και πήρα πήρα στα αποτελέσματα το κέρδος πρωτογενούς ενέργειας στο ΖΝΧ. Μετά έβαλα κλίση 45 μοίρες αλλά πήρα μεγαλύτερο κέρδος. Άλλαξα περιοχή της Κατοικίας (από Ιεράπετρα σε Καστοριά). Το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ εξακολουθεί να μου δίνει το μέγιστο κέρδος πάντα σε κλίση συλλέκτη στις 45 μοίρες. Φαίνεται ότι το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ αγνοεί τον κανόνα του Γεωγρ. Πλάτους και δίνει πάντα και παντού το μέγιστο κέρδος ΖΝΧ στις 45 μοίρες κλίση. Ξέρει κανείς κάτι γιαυτό ?

Δημοσιεύτηκε
10 λεπτά πριν, maneni said:

στη σελ 169 τον πιν 5.8 τον έχεις δει?

 

Ο πίνακας δεν έχει να κάνει με την ερώτησή μου διότι περιέχει μόνο γωνίες 15, 45 και 65 μοίρες. Αναφέρομαι σε άλλες γωνίες όπως αυτή του Γεωγραφικού πλάτους μιας περιοχής προκειμένου να έχω τη μέγιστη απόδοση.

Δημοσιεύτηκε

Το ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ παίρνει τιμές από τον πίνακα 5.8. Ο υπολογισμός του αντίστοιχου συντελεστή για οποιαδήποτε γωνία γίνεται με εφαρμογή ειδικών μοντέλων προσομοίωσης τα οποία προφανώς είναι εκτός δυνατοτήτων του ΤΕΕΚΕΝΑΚ.

Δημοσιεύτηκε

Το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ δεν παίρνει τιμές από τον πίνακα 5.8. Αν δοκιμάσεις γωνίες π.χ. 44, 43, 42 κλπ μοίρες θα δεις ότι δίνει διαφορετικά αποτελέσματα. Το ερώτημα είναι γιατί δίνει το μέγιστο όφελος πάντα στις 45 μοίρες ανεξάρτητα περιοχής και όχι στη γωνία του Γεωγραφικού πλάτους της κάθε περιοχής, όπως αναφέρει η ΤΟΤΕΕ-1..

Δημοσιεύτηκε (edited)

μήπως τα αποτελέσματα που δίνει είναι γραμμική παρεμβολή μεταξύ 15 και 45 μοιρών?

Επίσης που είδες ότι θεωρούμε ως μέγιστο την ετήσια και όχι την χειμερινή απόδοση (όπου και οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες και η προσδιδώμενη ενέργεια περιορισμένη)?

Edited by maneni
Δημοσιεύτηκε
Παράθεση

maneni, μάλλον δεν έχεις καταλάβει το πρόβλημα που περιγράφω.
Το ερώτημα είναι γιατί δίνει το μέγιστο όφελος πάντα στις 45 μοίρες ανεξάρτητα περιοχής και όχι στη γωνία του Γεωγραφικού πλάτους της κάθε περιοχής, όπως αναφέρει η ΤΟΤΕΕ-1.
- Η γραμμική παρεμβολή ναι ή όχι, δεν απαντάει στο ερώτημα.
- Ούτε η ετήσια είτε χειμερινή χρήση, αφού και στις δύο περιπτώσεις η max απόδοση δεν είναι στις 45 μοίρες σε όλες τις περιοχές.

 

Δημοσιεύτηκε

Τα φ/β έχουν καλύτερη απόδοση όταν η κλίση τους είναι ίση με το γ. πλάτος.  Για τον ηλιακό θ/σίφωνα στις 45 μοίρες έχεις καλύτερη απόδοση το χειμώνα που έχεις ανάγκη το ζεστό νερό. Το καλοκαίρι στην Ελλάδα έχεις τόσο πολύ ηλιοφάνεια που ακόμα και στη 0 γωνία έχεις άφθονο ζεστό νερό.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.