Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαιρετη γεφυρα πανω σε ρεμα


kostas001

Recommended Posts

Καλησπέρα σας

Έχω στην κατοχή μου ένα εξοχικό σε ένα μικρό χωριό το οποίο έχει και κήπο. συνορεύω με έναν γείτονα με τον οποίο μας χωρίζει ένα ρέμα. ο γείτονας θέλησε να κάνει είσοδο του οικόπεδου του μέσω του δικού μου οικόπεδου φτιάχνοντας ενδιάμεσα μια γέφυρα επάνω από το ρέμα. παρά τις διαμαρτυρίες να μην μου καταπατήσει το μέρος μου και εφόσον όλο  το υπόλοιπο οικόπεδο του εφάπτεται σε δρόμο θέλει να κάνει είσοδο μέσω από το δικό μου. ξεκίνησε να κάνει εργασίες να σκάψει το ρέμα να ρίξει μπετό κάτω στο ρέμα και να καλουπώσει την γέφυρα χωρίς να έχει βγάλει οικοδομική άδεια. έκανα καταγγελία στην αστυνομία, ήρθε η αστυνομία κατέγραψε το έργο και η αστυνομία προώθησε την καταγγελία του έργου στην πολεοδομία. αυτό έχει συμβεί εδώ και δέκα μέρες περίπου και η πολεοδομία δεν έχει έχει έρθει ακόμη να κάνει αυτοψία.ο  γείτονας είναι έτοιμος να συνεχίσει τις εργασίες με τον εργολάβο και να ρίξει μπετό στην γέφυρα και να τελειώσει το έργο. η ερώτηση μου είναι:μπορεί να βγάλει άδεια για κατασκευή γεφυριού πάνω σε δημόσιο ρέμα? αν συνεχίσει τις εργασίες τι πρέπει να ειδοποιήσω την πολεοδομία?

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Την ώρα που υπάρχουν συνεργεία καλείς αστυνομία και θα προβεί σε αυτόφωρο και κατάσχεση μηχανημάτων.

Αν όταν φτάσει η αστυνομία δεν υπαρχει κάνεις εκεί ατύχησες.

 

Κάνε έγγραφη καταγγελία εσύ στον δήμο και πολεοδομία, όχι τίποτα άλλο αλλά αν τα έργα γίνονται σε δικό σου ιδιοκτησιακά χώρο ενέχει ο κίνδυνος να σου επιρρίψουν ευθύνες και πρόστιμα.

 

Μιλάς με δικηγόρο και τον βάζεις σε συνεργασία με μηχανικό επιλογής σου για πιθανά άμεσα ασφαλιστικά μετρά καταπάτησης ιδιοκτησίας, ζητάς αστικές αποζημιώσεις κλπ κλπ…  

 

Έμπλεξες αν είναι όπως τα περιγράφεις.

Link to comment
Share on other sites

Όταν έκανα την καταγγελία στην αστυνομία η αστυνομία επικοινώνησε με τον γείτονα και του είπε να σταματήσει τις εργασίες,η αστυνομία απέχει περίπου 1 ώρα από το χωριό. αυτός όχι μόνο δεν τις σταμάτησε αλλα τσακώθηκε και με τους αστυνομικούς. ξεκίνησε η αστυνομία να έρθει να τους πάει αυτόφωρο και αυτοί είχαν εξαφανιστεί λίγα λεπτά πριν φτάσουν. έχω μιλήσει με τον δικηγόρο και με τον μηχανικό .ο δικηγόρος μου είπε να φράξω για αρχή εκείνο το σημείο και ο μηχανικός μου είπε ότι είναι δύσκολο να βγάλει άδεια για να συνεχίσει αυτό έργο. η γέφυρα του πατά περίπου μισό μέτρο μέσα στο δικό μου μέρος. είναι ένα μέρος όπου οι παρανομίες και οι καταπατήσεις κυριαρχούν και με ένα παλιό συμβόλαιο στα χέρια σου μπροστά σε ένα πλήθος ψευδομαρτύρων και καταπατητών αμφιβάλω αν θα βγάλω άκρη. Ο μόνος τρόπος για να γλυτώσω είναι να κάνει κάποια στιγμή αυτοψία η πολεοδομία και κατά πόσο νόμιμο είναι κάποιος να βγάλει μια τέτοια άδεια κάποια στιγμή για να κατασκευάσει μια γέφυρα σε ρέμα (κανάλι) όμβριων υδάτων

Link to comment
Share on other sites

Βγάλε και μερικές φωτογραφίες ή δυνατόν με ψηφιακή μηχανή ( για τις ημερομηνίες ) ,  απο διάφορες  αποστάσεις , γιατί  μάλλον θα σου χρειαστούν .

Link to comment
Share on other sites

Κάνε καταγγελία στη πολεοδομία εγγράφως και πάρε πρωτόκολλο.

Όταν πρωτοκολλούμε ένα έγγραφο σε δημόσια υπηρεσία τότε είναι υποχρεωμένη να απαντήσει και εάν το θέμα εμπίπτει στις αρμοδιότητές της (πχ καταγγελία αυθαιρέτου σε πολεοδομία) οφείλει να κινηθεί υπηρεσιακά για τα περαιτέρω (αυτοψίες κτλ).

 

Έχε κατά νου πως πιθανότατα θα ελεχθεί και η δική σου ιδιοκτησία για αυθαιρεσίες εάν φτάσει το θέμα σε καταγγελίες και αυτοψίες.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Όταν έκανα την καταγγελία στην αστυνομία η αστυνομία επικοινώνησε με τον γείτονα και του είπε να σταματήσει τις εργασίες,

 

δλδ εννοεις οτι οταν τηλεφωνησει καποιος στην αστυνομια πως ειναι κλεφτης στο σπίτι. ή πώς καποιος χτιζει παρανομα ..του λενε να τους δωσει το τηλεφωνο του κλεφτη  ή του κατασκευαστη και του λενε "σηκω φυγε"...????

 

η αστυνομία απέχει περίπου 1 ώρα από το χωριό. αυτός όχι μόνο δεν τις σταμάτησε αλλα τσακώθηκε και με τους αστυνομικούς. ξεκίνησε η αστυνομία να έρθει να τους πάει αυτόφωρο και αυτοί είχαν εξαφανιστεί λίγα λεπτά πριν φτάσουν. έχω μιλήσει με τον δικηγόρο και με τον μηχανικό .ο δικηγόρος μου είπε να φράξω για αρχή εκείνο το σημείο

 

δλδ εννοεις οτι εχεις  και  καποια αμφισβήτηση οριων και ο δικηγορος σου σού ειπε να "φραξεις"??? αντι να σε παρει απο το χερι να πατε στο τμημα να διερευνηθει τι εγινε με αυτο το τηλεφωνημα που λες οτι εγινε.....και μετα στην Πολεοδομια....???.

 

και ο μηχανικός μου είπε ότι είναι δύσκολο να βγάλει άδεια

 

δλδ  εννοεις οτι ο μηχανικος σου δεν μπορουσε να δει αν εχει βγει αδεια....γεφυρας  σε δημοσιο ή δημοτικο ρέμα και ποιος δικαιουται να την  εκδόσει ????

 

για να συνεχίσει αυτό έργο. η γέφυρα του πατά περίπου μισό μέτρο μέσα στο δικό μου μέρος. είναι ένα μέρος όπου οι παρανομίες και οι καταπατήσεις κυριαρχούν και με ένα παλιό συμβόλαιο στα χέρια σου μπροστά σε ένα πλήθος ψευδομαρτύρων και καταπατητών αμφιβάλω αν θα βγάλω άκρη. Ο μόνος τρόπος για να γλυτώσω είναι να κάνει κάποια στιγμή αυτοψία η πολεοδομία και κατά πόσο νόμιμο είναι κάποιος να βγάλει μια τέτοια άδεια κάποια στιγμή για να κατασκευάσει μια γέφυρα σε ρέμα (κανάλι) όμβριων υδάτων

 

 

αν θες,   λες ποιο χωριο εισαι.....

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Δημήτρη και γω μαζί σου..και γω ήθελα από την αρχή να πήγαινε εκεί η αστυνομία και ούτε καν να συνέχιζαν αλλά λόγο το ότι δεν έχουν άτομα η βαριούνται η έτσι είναι το σύστημα για να πάνε με την παραμικρή καταγγελία ώρες μακριά παίρνουν στην αρχή τηλέφωνο. αν υπάρχει κλέφτης δεν μου’χει τύχη όταν συμβεί κι αυτό θα σου πω. ο δικηγόρος μου είπε για να μην καταπατήσει το δικό μου σημείο να βάλω πάσσαλους και αν προβεί σε κάποια πράξη θα πράξει αναλόγως. άδεια ακόμη δεν έχει βγάλει.ο μηχανικός μου είπε ότι είναι δύσκολο να βγάλει άδεια για ένα τέτοιο έργο για να συνεχίσει επειδή είναι δημόσιο-δημοτικό. αυτό ρωταω αν θα μπορεί να βγάλει άδεια για τέτοιο έργο για να συνεχίσει τις διαδικασίες και σε πόσες μέρες περίπου κάνει ένα έρθει η πολεοδομία από την ημέρα που της κάνεις την καταγγελία. την καταγγελία στην πολεοδομία την έκανε η αστυνομία όταν ήρθε και είδε το έργο αυτό. το χωριό βρίσκετε στην Εύβοια.

Link to comment
Share on other sites

και εμεις μαζι σου ειμαστε...

 

αλλά,  πασσαλους πώς να βαλεις αν δεν φερεις μηχανικο να οριοθετησει το κτημα σου???

 

Και εδω δεν προκειται  μονον για ιδιωτικη διαφορα, δλδ πού θα "πατήσει" η ακρη τηςγεφυρας...

 

προκειται για  "εργω"  καταπατηση δημοσιου-δημοτικου ρεματος  απο ιδιωτη...

 

[ακομα αναρωτιεστε αν μπορει καποιος να εκδοσει αδεια  για γεφυρα  πανω απο  δημοσιο-δημοτικο ρεμα???]

 

ας ερθει η αστυνομια...να της επιδειξει την "αδειά του"

τι ειπε στον μηχανικο σου η Πολεοδομια...ή η Νομαρχια...ή η Περιφερεια...ή ο Δήμος  ή ο Κοινοταρχης..

καντους  ενα χαρτι  με τον δικηγορο  σου  [ξερει αυτος...]

και πες στον κοινοταρχη-δημαρχο-περιφερειαρχη  τα τεκταινομενα..

κι ας βρουν αυτοι την ακρη... αυτοι ειναι υπευθυνοι σαν "ασκουντες δημοσια εξουσια ...και εχοντες και αντιστοιχες  ευθυνες...]

υγ

εχει πινακιδα???

 

 

ΔΗΜΟΣ....- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ...

ΕΡΓΟ...κατασκευη  γεφυρας....

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ??

ΑΝΑΔΟΧΟΣ...

 

κλπκλπ????

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.