Μετάβαση στο περιεχόμενο

καυσαέρια από επιτοίχιους λέβητες φυσικού αερίου


VICKY D

Recommended Posts

Οι γείτονες της όμορης πολυκατοικίας συνδέθηκαν με τον αγωγό φυσικού αερίου και ταυτόχρονα τοποθέτησαν στους εξώστες τους επιτοίχιους λέβητες φυσικού αερίου. Οι καμινάδες και των τριών ορόφων δεν έχουν ανυψωθεί στο δώμα και δεν έχουν συνδεθεί με την παλαιά καμινάδα, αλλά έχουν κάθετο προσανατολισμό προς την πολυκατοικία που διαμένω. Η απόσταση μεταξύ των δύο πολυκατοικιών είναι περίπου 8 μέτρα. Ο υπεύθυνος τεχνικός της εταιρείας που τους τοποθέτησε ισχυρίστηκε πως δεν τους υποχρεώνει κάποια διάταξη να ανυψώσουν τις καμινάδες των λεβήτων, δεδομένου ότι η απόσταση των δύο κτηρίων είναι πάνω από 6 μέτρα... Η λογική όμως λέει πως τα καυσαέρια πρέπει να φεύγουν όσο γίνεται προς τα πάνω, αφού η καύση και του φυσικού αερίου, αναμφισβήτητα, εκλύει ρύπους.  Υπάρχει σχετική νομοθεσία για τις καμινάδες αυτές ?   

Link to comment
Share on other sites

Από το ΦΕΚ του αερίου ότι έκαννα είναι νόμιμο. Μόνο ο τελευταίος όροφος έχει υποχρέωση να φτάσει την καμινάδα μέχρι το δώμα όλοι οι άλλοι επιτρέπεται οριζόντια με κάποιους περιορισμούς.

Link to comment
Share on other sites

.... Οι καμινάδες και των τριών ορόφων δεν έχουν ανυψωθεί στο δώμα και δεν έχουν συνδεθεί με την παλαιά καμινάδα, αλλά έχουν κάθετο προσανατολισμό προς την πολυκατοικία που διαμένω. Η απόσταση μεταξύ των δύο πολυκατοικιών είναι περίπου 8 μέτρα.

 

Σύμφωνα με το κανονισμό, αν ο τοίχος σου που βλεπει την έξοδο των απαερίων, έχει παράθυρο - πόρτα ή μπαλκονόπορτα και απέχει λιγότερο απο 8m, τότε υποχρεουνται να κατευθύνουν τις καμινάδες του προς το δώμα.

 

Αν ο τοίχος σου δεν έχει ανοίγματα, τότε αυτή η απόσταση πρέπει να ειναι τουλάχιστον 5m.

 

Για τσέκαρε το με ένα αποστασιόμετρο (laser) και δες τι συμβαίνει

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Είναι ο τεχνικός κανονισμος περί εγκατάστασης συσκευών που τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο

 

Υ.Α. Δ3/6598/2012 (ΦΕΚ 976Β/28-3-2012)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

............ Μόνο ο τελευταίος όροφος έχει υποχρέωση να φτάσει την καμινάδα μέχρι το δώμα ..............

Δημήτρη, που το γράφει αυτό για συσκευές τύπου C1; Μιλάω πάντα για τοποθέτηση σε <<υφιστάμενα κτίρια που έχουν έχουν λειτουργήσει με άλλο σύστημα θέρμανσης>> όπως λέει και ο κανονισμός.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.