kostas K Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Pankrok από τα υλικά που περιγράφεις πόσα έρχονται σε επαφή με την άμεση ακτινοβολία; Κυρίως τα δάπεδα άντε και κάποιοι εσωτερικοί τοίχοι. Θα μου πεις ότι υπάρχει και η διάχυτη ακτινοβολία. Σύμφωνοι. Ωστόσο νομίζω ότι δεν υπερτιμούμε την συνεισφορά των εξωτερικών τοίχων στη θερμοχωρητικότητα. Και ναι βέβαια είναι προτιμότερο να σχεδιάζεις με εσωτερικούς τοίχους και δάπεδα υψηλής μάζας (όχι γυψοσανίδες, ή παρκέ) όταν θέλεις να πετύχεις αύξηση της θερμοχωρητικότητας. Ωστόσο το θέμα μας ήταν η εξωτερική θερμομόνωση και η αυξηση της θερμοχωρητικότητας είναι ένα από τα 2-3 σημαντικότερα πλεονεκτήματα της (έχει και τα μείον της δε λέω).
panos-vicious Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Πως αντιμετωπίζεται το θέμα της αντίστασης στη φωτιά όταν για εξωτερική θερμομόνωση χρησιμοποιηθεί εξηλασμένη ή διογκωμένη πολυστερίνη;
Demoiselle Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Για να καταλάβουμε τι σημαίνει θερμοχωρητικότητα, υπάρχει ένα παλιό σχετικό θέμα στο michanicos.gr. Η διαφορά στην υστέρηση είναι τεράστια. panos, απ' όσα γνωρίζω δεν αντιμετωπίζεται. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις υλικό θερμομόνωσης, και να βάλεις πετροβάμβακα. Ο πετροβάμβακας στο εξωτερικό, κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, επειδή έχει μεγάλη αντίσταση στη φωτιά. Οι κανονισμοί τους είναι πολύ αυστηροί στην πυροπροστασία αφού πολλά σπίτια είναι ξύλινα. Αντίθετα στην Ελλάδα μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς κατέχει η εξηλασμένη και διογκωμένη πολυστερίνη. Αν όμως πας στον πετροβάμβακα έχεις να αντιμετωπίσεις την μικρή του αντίσταση στη διάχυση υδρατμών. Δηλαδή σε περιοχές με πολύ υγρασία..... πρόβλημα. Πρέπει να προστατευθεί. Υ.Γ. kostas περιμένω απάντηση για το τι είναι η καιπιρίνια... Να μαθαίνουμε και τίποτε άλλο εκτός από τη θερμομόνωση
hkamp Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Η γραφιτούχα πολυστερίνη σε φωτιά λιώνει χωρίς να την τροφοδοτεί. Εξαφανίζεται χωρίς να αφήνει υπόλοιπα όπως η απλή πολυστερίνη. Και παραμένει βέβαια σε εκκρεμότητα η απάντηση που οφείλει να δώσει ο Κώστας στην επιστημονική κοινότητα. Τι είναι η καιπιρίνια; Που ακούγεται πολύ πιο ενδιαφέρουσα από τα μπυρόνια. Δεν πρέπει να βάζεις τους άλλους σε σκέψεις και τους αφήνεις έτσι.
kostas K Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Mετά απο απαίτηση πολλών επιθεωρητών http://en.wikipedia.org/wiki/Caipirinha Εχω δει εσχάτως κάποιες διαφημίσεις για εφαρμογές πετροβάμβακα ως υλικό εξωτερικής θερμομόνωσης. Η γνώμη σας; Έχει κάποιος κάποια εμπειρία σε εφαρμογή στην πράξη;
panos-vicious Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Και μόνο που βλέπω το λικέρ (Cachaça) με χαλάει. Αφού ξεμπερδέψαμε και με αυτό το φλέγον θέμα, πάμε στη θερμομόνωση. Στη Γερμανία π.χ. νομίζω πως μέχρι τα 3μ. ύψος δεν επιτρέπονται πολυστερίνες. Κάτι είχα δει θυμάμαι για σοβάδες που προσφέρουν προστασία, αλλά θα πρέπει να το ψάξω.
Demoiselle Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 (edited) Πετροβάμβακας vs XPS (ο τίτλος δικός μου) Άρθρο του ΤΕΕ των: Καραµάνος Α.Κ.*, Γιαµά Ε., Χαδιαράκου Σ., Παπαδόπουλος Α.Μ. ----- Άσχετο: cachaça (pronounced: [kaˈʃasɐ]) ακόμα ψάχνομαι πώς προφέρεται Edited Δεκέμβριος 7 , 2012 by Demoiselle
panos-vicious Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 (edited) Καλό. Για πυροπροστασία βρήκα αυτό που έλεγα: Protherm Light. Προφανώς θα υπάρχουν και άλλα. Όμως αν το εφαρμόσει κανείς σε ολοκληρωμένο σύστημα θερμοπρόσοψης, τότε δεν ακυρώνει στην ουσία την εγγύηση και τα πιστοποιητικά της εταιρείας; Κανείς γι' αυτό που ρωτάει ο Κώστας στο #35; Δηλαδή από κατασκευή με χρήση πετροβάμβακα εξωτερικά. Άσχετο: cachaça (pronounced: [kaˈʃasɐ]) ακόμα ψάχνομαι πώς προφέρεται Κατσάκα Edited Δεκέμβριος 7 , 2012 by panos-vicious
hkamp Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Πως θα τον προστατεύσεις από την υγρασία τον πετροβάμβακα; Είναι σχετικά ευαίσθητος και αν <<πάρει>> υγρασία θα αχρηστευτούν οι θερμομονωτικές του ιδιότητες. Γι αυτό συνήθως τον βάζουν σε σάντουιτς. Λικέρ είναι; Κρίμα.. Τελικά πάλι με τσίπουρο θα τη βγάλουμε.
kostas K Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Είναι σχετικά ευαίσθητος και αν <<πάρει>> υγρασία θα αχρηστευτούν οι θερμομονωτικές του ιδιότητες. Και γω αυτόν τον προβληματισμό έχω. Απλά για να κυκλοφορεί σχετικά ευρέως σκέφτηκα μήπως έχουν βρει κάποιο τρόπο για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα. Θα διαβάσω και αυτό που έστειλε ο Demoiselle Τελικά πάλι με τσίπουρο θα τη βγάλουμε Yπάρχει καλύτερο από αυτό;
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα