Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνένωση διαμερισμάτων / ΠΕΑ


hellbound

Recommended Posts

Κύριοι συνάδερφη να σας ρωτήσω και εγώ για μία περίπτωση που έχω:

Στο συμβόλαιο γίνετε περιγραφή δύο χωριστών διαμερισμάτων, στην εφορία δηλώνονται δύο χωριστά διαμερίσματα, έχουν δύο ΚΑΕΚ αλλά στην ΔΕΗ όμως δηλώνεται σαν ένα. Έχουν νοικιαστεί με ένα ενοικιαστήριο στο οποίο όμως περιγράφονται σαν δύο. Τώρα εγώ στο ΠΕΑ τι να κάνω σαν ένα ή σαν δύο? Η λογική μου λέει να κάνω ένα ΠΕΑ μιας και αυτή είναι η υπάρχον κατάσταση, απλά φοβάμαι μην δημιουργήσω πρόβλημα και είπα να ρωτήσω και μία δεύτερη γνώμη…

 

 

Link to comment
Share on other sites

Αν το κτήριο έχει μόνο αυτά τα δύο διαμερίσματα κάνεις ΠΕΑ για το κτήριο, διαφορετικά ένα για το κάθε διαμέρισμα.

Για σιγουριά , κοίτα τι λέει το κτηματολόγιο. Είναι ο καλύτερος οδηγός σε αυτές τις περιπτώσεις σχετικά με το αν πρόκειται για μια ή δύο ιδιοκτησίες.

 

Τον ιδιοκτήτη δεν νομίζω να τον ενδιαφέρει αφού έχουν απελευθερωθεί οι αμοιβές. Προσωπικά για τα ίδια τεταραγωνικά θα του έπαιρνα τα ίδια είτε πρόκειται για δύο είτε για ένα ΠΕΑ. Αν βέβαια είσαι σε περιοχή που οι τιμές είναι "φασόν" με το τεμάχιο, καλύτερα δύο.

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι και στην πραγματικότητα ένα διαμέρισμα, θα πρέπει να γίνει ΠΕΑ με βάση τα δεδομένα που έχεις κατά την αυτοψία σου. Αυτό συνεπάγεται ένα ΠΕΑ, μιας και πλεον συζητάμε για ένα διαμέρισμα και όχι για δύο.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο ιδιοκτήτης είναι εκτεθειμένος, με ασφαλέστερη λύση την ένταξη της ιδιοκτησίας του στον 4178/2013 (αφού η διαμερισμάτωση αποτελεί παράβαση (Άρθρο 23, παρ. 10 - 4178/2013)) και στη συνέχεια διόρθωση του Ε9 και του κτηματολογίου.

 

Αν θέλεις να εξυπηρετήσεις την κατάσταση πάντως, από τη στιγμή που στο Ε9 καταγράφονται δυο διαμερίσματα, θα κάνεις δυο ΠΕΑ, όπως ανέφερε και ο sdim.

Όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή άλλωστε, στο Ε9 αναφέρονται δυο διαμερίσματα, άρα με βάση αυτό το δεδομένο θα γίνει η διασταύρωση των τετραγωνικών και των ιδιοκτησιών στην εφορία για τη θεώρηση του μισθωτηρίου.

Edited by michael1983
Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν σας ευχαριστώ και τους δυο σας για τις απαντήσεις σας.

Τα το κτίριο δεν έχει μόνο, αυτά είναι τμήματα μιας πολυκατοικίας.

Ο προβληματισμός μου είναι ότι αν κάνω ένα ΠΕΑ μπορεί να υπάρξει πρόβλημα στη εφορία κατά την θεώρηση του μισθωτηρίου, αν κάνω δυο μπορεί να υπάρξει πρόβλημα στη ΔΕΗ. Δηλαδή και στα δυο σενάρια ρισκάρω να αντιμετωπίσει πρόβλημα….

Όσο για την αμοιβή εγώ προσωπικά θεωρώ ότι το δίκαιο είναι να είναι η ίδια και αυτήν την συμφωνία έκλεισα.

Edited by hellbound
Link to comment
Share on other sites

Η ΔΕΗ δεν θα ζητήσει το ΠΕΑ για να διασταυρώσει τα τετραγωνικά ή τις ιδιοκτησίες, οπότε σε ό,τι αφορά εσένα συνάδελφε, ή θα κάνεις ένα ΠΕΑ, βασιζόμενος στην αποτύπωσή σου, ή θα κάνεις δυο για να "εξυπηρετήσεις" τον ιδιοκτήτη.

Link to comment
Share on other sites

Μα πως είχα την εντύπωση ότι το ΠΕΑ πάει και στην ΔΕΗ, λάθος μου προφανώς…

Αν τελικά αποφασίσω να κάνω ένα όπως είναι η υπάρχον κατάσταση στα στοιχεία πώς θα βάλω, άντε στο καεκ με αφήνει πες πως τα γράφω και τα δύο στον αριθμό ιδιοκτησίας πως τι θα βάλω αν π.χ. έχω το διαμέρισμα Δ2 και Δ3?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.