Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ίδρυση Συνεργείου Αυτοκινήτων με λιανικό και χονδρικό εμπόριο


el.yian.75

Recommended Posts

Χαίρετε συνάδελφοι. Ασχολούμαι αυτόν τον καιρό με την έκδοση άδειας συνεργείου επισκευής αυτοκινήτων. Όλα πηγαίνανε καλά (μόλις τελείωσα μάλιστα και την Περιβαλλοντική Μελέτη) μέχρι που ο πελάτης μου μου είπε ότι στην έναρξη επαγγέλματος που έκανε (επέλεξε τους ΚΑΔ στην εφορία) έχει δηλώσει και κάποιους ΚΑΔ που αφορούν εκτός από την επισκευή των οχημάτων και το λιανικό και χονδρικό εμπόριο εξαρτημάτων όπως συσσωρευτών και λιπαντικών ελαίων, ορυκτέλαιων....

Αυτό με προβληματίζει για το τι θα πρέπει να αλλάξω στην Περιβαλλοντική Μελέτη (ίσως καθορισμός χώρου αποθήκευσης αυτών υπό ειδικές συνθήκες. Υπάρχει άραγε σχετική νομοθεσία για την εμπορία των παραπάνω εξαρτημάτων από συνεργείο αυτοκινήτων). Δεν ξέρω τι ισχύει για το εμπόριο αυτών των ειδών από ένα συνεργείο αυτοκινήτων. Τι αλλαγές θα πρέπει να γίνουν στις μελέτες μου...δεν γνωρίζω.

Αφήστε που με προβλήματίζει επίσης αν αλλάζει κάτι στη Βεβαίωση Χρήσης Γης που έχω πάρει (δε γνώριζα όταν είχα κάνει τη σχετική αίτησή μου τότε ότι ο πελάτης μου θα έχει σκοπό να κάνει και εμπορία τέτοιων ειδών). Η Βεβαίωση Χρήσης Γης λέει ότι επιτρέπει την Ίδρυση Συνεργείων Αυτοκινήτων. Δεν γνωρίζω αν αυτό περιλαμβάνει και το εμπόριο όμως των σχετικών αυτών ειδών.

Ελπίζω να γνωρίζει κάποιος κάτι για το σχετικό θέμα και να μπορεί να με βοηθήσει.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω σε ποιό στάδιο βρίσκεσαι, αλλα αφού αναφέρεις οτι ξεμπέρδεψες με τη ΜΠΕ, απο την εμπειρεία μου καταλαβαίνω οτι ετιμάζεις φάκελο για άδεια ίδρυσης συνεργείου.

 

Μην σε αγχώνει το γεγονός, οτι ο πελάτης σου επέλεξε και κωδικούς για εμπορία συσσωρευτών και λιπαντικών ελαίων, ορυκτέλαιων...

 

Εσένα αυτό που πρέπει να σε απασχολεί είναι οτι να πληρείς τους απαιτούμενους χώρους που προβλέπονται απο την νομοθεσία (χώρος εργασίας αναάλογα με την ειδικότητα, αποθήκη + WC).

 

Τώρα αν αυτός (μετά την άδεια λειτουργίας που θα του βγάλεις),  στο χώρο αποθήκης βάλει τους συσσωρευτές τα λιπαντικών ελαίων και ορυκτέλαια, για να κάνει εμπόριο, δεν σε αφορά εσένα.

 

Για μένα το πρόβλημα είναι να μην σου αφαιρέσει κάποιο χώρο απο το συνεργείο αυτή τη στιγμή, τη στιγμή βρίσκεσαι στο στάδιο κατάθεσης φακέλου για άδιεα ίδρυσης και δεν σου επαρκούν τα τ.μ.

 

Ούτε η βεβαίωση χρήση γης έχει σχέση με το εμπόριο, εξετάζει αποκλειστικά εάν επιτρέπειραι ή όχι σε μια περιοχή η ίδρυση επαγγελματικών εργαστηρίων χαμηλής όχλησης (εκεί ανήκουν όλες οι ειδικότητες των συνεργείων και συνολικά είναι 14 ή 15)

 

Τέλος, τη δ/νση μεταφορών δεν τους ενδιαφέρει αν μαζί με το συνεργείο κάνει παράλληλα και εμπόριο υσσωρευτών και λιπαντικών ελαίων, ορυκτέλαιων και ούτε υπάρχει σχετική νομοθεσία που να αναφαίρεται σ' αυτό το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

Πράγματι ετοιμάζω φάκελο για ίδρυση συνεργείου αυτοκινήτων. Με είχε αγχώσει το γεγονός ότι έπρεπε να κάνω αλλαγές στην ΜΠΕ προσπαθώντας να ορίσω επιπλέον και χώρο αποθήκευσης των συσσωρευτών, λιπαντικών ελαίων και δεν ήξερα αν χρειαζόταν "ειδικά" διαμορφωμένο χώρο για αποθήκευση τέτοιων ευφλεκτων ειδών.

Τελικά πήρα τηλέφωνο τη Διεύθυνση Μεταφορών που θα παραδώσω το φάκελο. Μου είπαν ότι τα δικαιολογητικά που μου έδωσαν (Μ24, Μ25) δεν καλύπτουν την άδεια και για εμπορία σχετικών με αυτοκίνητα ειδών. Μου τόνισαν ότι χρειάζονται και άλλα δικαιολογητικά για να έχει ΚΑΙ άδεια για "εμπορία" και ότι επειδή η εμπορία δεν είναι αρμοδιότητά τους θα πρέπει να απευθυνθώ στο δήμο της περιοχής που θα ανοίξει το συνεργείο για να μου τα πουν. Αυτό όπως κατάλαβα μου ανοίγει καινούργιο κεφάλαιο διότι πρέπει να βρω επίσης τι χρειάζεται για να έχει άδεια ΚΑΙ εμπορίας, πράγμα με το οποίο δεν έχω ασχοληθεί. Θα πρέπει να πάω στο Δήμο της περιοχής για να μάθω. Ελπίζω να είναι απλή η διαδικασία.

Link to comment
Share on other sites

Ξέχνα την υπόθεση της εμπορίας και συγκεντρώσου αποκλειστικά στο συνεργείο

 

Ούτε ο δήμος είναι αρμόδιος για την υπόθεση εμπορίας που αναφέρεις... αλλα μονο η εφορία

 

Αν υπάρχει περισευούμενος χώρος για αποθήκευση των συσσωρευτών, λιπαντικών ελαίων, επιπλέον των απαιτούμενων χώρων του συνεργείου, έχει καλώς, αλλοιώς θα πρέπει να φροντίσει αυτός που θα τα αποθηκεύει ...

 

Η άδεια που θα βγάλεις, θα έχει αποκλειστικά την άδεια λειτουργίας του συνεργείου και τίποτα άλλο. - (τελεία + παύλα)

 

Μην αγχώνεσε για τίποτα... προχώρα κανονικά την άδεια ΜΟΝΟ για συνεργείο και μην σε νοιάζει τίποτα άλλο....

 

 

edit

 

Αμα χρειαστείς άλλες πληροφορίες μπορούμε να τις κουβεντιάσουμε

Edited by dib
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.