Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγκύκλιος 3 (οδηγίες-διευκρινίσεις) Vs N.4178/2013


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 190
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το ξέρω!!!

Το έβαλα επίτηδες διότι ήθελα να προσθέσω κάποια πράγματα που δεν ήθελα να ...χαθούν και να τους τα ξαναχώσω!!!!

Ας επαναλαμβανόμαστε δεν κάνει κακό στην περίπτωση αυτή.

 

Ο στόχος μας συνεχίζει και είναι ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΠΑΡΑΥΤΑ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ και να την επεξεργαστούν καταλλήλως, νόμιμα, ηθικά σωστά και επαγγελματικά!!!! Η' να πάνε με τροποποίηση του νόμου στην ελληνική Βουλή!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Χαλαρώστε λίγο με τις φωνασκίες περί άμεσης απόσυρσης της εγκυκλίου.

Είχε το πολύ σημαντικό ότι αν τα πρόστιμα στον 4178 υπολογίζονται μεγαλύτερα θα ισχύει ο υπολογισμός με τον 4014.

Link to comment
Share on other sites

Η απόσυρση θα ακολουθηθεί από νέα με διορθωμένα τα σημεία που υπάρχει λάθος.

Δε σημαίνει ότι θα αποσυρθεί και θα μείνει εκεί...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου, δεν σημαίνει ότι, αν υπήρχαν κι 1,2,3 ή 5 καλά ή ηθικά ή και απολύτως νόμιμα, θα τα αφήσουμε να σκεπάσουν όλα τα υπόλοιπα, τα οποία προφανώς θεωρούνται από νοήμονες ανθρώπους αλλά και επαγγελματίες μηχανικούς, άτοπα, εκτός πραγματικότητας και χωρίς ισχυρή νομική βάση!!!!

 

Προσωπικώς δεν με ενδιαφέρει, τόσο για τις παλιές δηλώσεις που πρέπει να ξαναενταχθούν, όσο για το τι γίνεται από τώρα και στο εξής!!!!

Η γιαγιά μου στο χωριό μου, όταν ζούσε μου έλεγε: "......αγόρι μου, όπως στρώσεις σήμερα, έτσι θα κοιμηθείς αύριο"!!!

Κι αυτό προσπαθώ να εφαρμόσω.....

Στρώνω όσο καλύτερα μπορώ, για να καταφέρω να κοιμάμαι αύριο.....

Κάνε το ίδιο κι εσύ, δεν θα χάσεις.....

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

και το γεγονός ότι τα πρόστιμα παραμένουν ίδια ανεξαρτήτως νέου υπολογισμού ΜΟΝΟ για τις περαιωμένες

δεν έχει καμία βάση (νομική, ηθική, λογική κλπ)

Είναι απλά μία λαϊκιστική αντίληψη "για να μην φωνάζει ο κόσμος".

Άλλο που εμάς μας συμφέρει

Link to comment
Share on other sites

11. Ενδέκατο Σημείο "ασυμφωνίας" Ν.4178/2013 με Διευκρινιστική Εγκύκλιο 

 

Λέει ο νόμος χαρακτηριστικά: "3. Για κύρια και μοναδική κατοικία, εφόσον ο ιδιοκτήτης ή ο σύζυγος ή οποιοδήποτε από τα ανήλικα τέκνα αυτού δεν έχει δικαίωμα πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας ή οίκησης σε κατοικία ή σε ιδανικό μερίδιο αυτής που πληροί τις στεγαστικές ανάγκες της οικογένειάς του ή δικαίωμα πλήρους κυριότητας σε οικόπεδο οικοδομήσιμο ή σε ιδανικό μερίδιο οικοπέδου στο οποίο αντιστοιχεί εμβαδόν κτίσματος που πληροί τις στεγαστικές του ανάγκες και βρίσκονται σε δημοτικό ή κοινοτικό διαμέρισμα με πληθυσμό άνω των τριών (3.000) χιλιάδων, καταβάλλεται ποσοστό 40% του ενιαίου ειδικού προστίμου, όπως υπολογίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος. Θεωρείται ότι πληρούνται οι στεγαστικές ανάγκες, εφόσον το άθροισμα της συνολικής επιφάνειας που τους αντιστοιχεί δεν υπερβαίνει τα εβδομήντα (70) τ.μ.. Η επιφάνεια αυτή προσαυξάνεται κατά τριάντα (30) τ.μ. για μέχρι δύο τέκνα και κατά είκοσι (20) τ.μ. για πάνω από δύο τέκνα, τα οποία βαρύνουν τον υπόχρεο ή τον άλλο σύζυγο. Η προϋπόθεση της κύριας κατοικίας για την εφαρμογή του άρθρου 17 του παρόντος πληρούται εφόσον για τις στεγαστικές ανάγκες των ανωτέρω προσώπων το άθροισμα της συνολικής επιφάνειας που τους αντιστοιχεί δεν υπερβαίνει τα εβδομήντα (70) τ.μ.. Η επιφάνεια αυτή προσαυξάνεται κατά δεκαπέντε (15) τ.μ. για κάθε τέκνο....".

 

Λέει η εγκύκλιος (σελίδα 12 - 56): "Το κατά πόσον η κατοικία είναι κύρια και μοναδική προκύπτει από τα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης, η οποία και υποβάλλεται στο πληροφοριακό σύστημα. Για την κύρια και μοναδική κατοικία επιφάνειας μεγαλύτερης των 70 τ.μ. η μείωση του ενιαίου ειδικού προστίμου εφαρμόζεται μόνο στην επιφάνεια των 70 τ.μ. σε ένα φύλλο καταγραφής και η επιπλέον επιφάνεια σε άλλο φύλλο καταγραφής, υπολογιζομένου του ενιαίου ειδικού προστίμου χωρίς την ανωτέρω μείωση...".

 

Δηλαδή, ενώ ο νόμος είναι σαφής και με άλλα λόγια λέει. "Όση και να είναι η επιφάνεια της κύριας και μοναδικής κατοικίας του ανθρώπου, αρκεί βεβαίως ν' αποδείξει ότι, όντως είναι "κύρια" και όντως είναι "μοναδική" δικαιούται της έκπτωσης του μειωτικού συντελεστή αυτής. Δηλαδή, ή 50 τ.μ. είναι ή 500 τ.μ. είναι, αν είναι η κύρια και μοναδική παίρνει μειωτικό συντελεστή.

 

Κι έρχεται η εγκύκλιος, μέσω της οποίας ασκείται η ευρύτερη κοινωνική πολιτική των αποφασιζόντων και το ανατρέπει!!!! Και μας λέει, ότι, έχεις φίλε μου κύρια και μοναδική πάνω από 70 τ.μ. τότε θα πληρώσεις!!!! Θα πληρώσεις διότι εμείς έχουμε ανάγκη να εισπράξουμε!!!! Κι όσα πιό πολλά εισπράξουμε, τόσο καλύτερο θα είναι!!!! Αφού βρε βλάκα αγόρασες ένα διαμερισματάκι 55 τ.μ. κι έκλεισες κι έναν εξώστη 16 τ.μ., τότε θα σε βρούμε και θα σου πάρουμε έστω γι' αυτό το 1 τ.μ. που δεν το δικαιούσαι, έστω ένα 500σαράκι!!!!! Δεν πάει να λέει ο νόμος ό,τι θέλει, εμείς έτσι αποφασίσαμε να νομοθετήσουμε!!!!

 

Το ορθό και με βάση τη λογική και την κοινωνική πολιτική και την ηθική και βεβαίως το νόμο, είναι να μην ασχολείται κανείς με τα συνολικά τ.μ. της  κύρια και μοναδικής κατοικίας κι όλες οι αυθαιρεσίες της να δικαιούνται το μειωτικό συντελεστή!!!!! Όση κι αν είναι η επιφάνεια αυτής! Αρκεί αποδεδειγμένα να είναι "κύρια και μοναδική"!!!! Συμπληρώνω ότι, το κριτήριο των 70 τ.μ. (συν των αντίστοιχων τέκνων) θα πρέπει να ελέγχεται αποκλειστικά και μόνον για το αν όντως η κύρια αυτή κατοικία είναι και "μοναδική"!!!!

 

Οπότε θεωρώ και το συγκεκριμένο χωρίο της εγκυκλίου και άτοπο, και εκτός ευρύτερης κοινωνικής πολιτικής και όχι ηθικά ορθό και χωρίς ισχυρή νομική βάση!!!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συμπληρώνω ότι, το κριτήριο των 70 τ.μ. (συν των αντίστοιχων τέκνων) θα πρέπει να ελέγχεται αποκλειστικά και μόνον για το αν όντως η κύρια αυτή κατοικία είναι και "μοναδική"!!!!

 

θα γίνω προσωρινά σαχλός.

Το μέγεθος δεν μετράει.

 

Το μέγεθος λοιπόν της κύριας κατοικίας ΔΕΝ μετράει στον προσδιορισμό της ως μοναδικής.
Link to comment
Share on other sites

Φυσικά!!!

Μόνο για τις υπόλοιπες οι οποίες ελέγχονται για να δούμε αν η κύρια είναι και "μοναδική"!!!!!!

 

Υ.Γ.

Αν ήμουν κυρία θα σου απαντούσα ότι, φυσικότατα και μετράει ΚΑΙ το μέγεθος..... Τώρα "...τηρώ σιγήν ιχθύος"!!!!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε souaniss μελετάω τώρα το δίαγραμμα σου για την κύρια, αν καταλαβάινω καλά  ένας παλινοστούντας πχ , ανεξάρτητα από το πόσα σπίτια έχει και το πόσα τετραγωνικά είναι αυτά , θα πάρει έκπτωση για τα πρώτα 70 τ.μ. (είτε ειναι πχ 40 είτε 90) της υπό τακτοποίησης οικίας αρκεί αυτή να είναι η κύρια; Παράδειγμα , τακτοποιεί σπίτι 100 τ.μ. μ και έχει και αλλα 250 τ.μ. σε άλλα σπίτα , πάιρνει έκπτωση για τα 70 τ.μ. του κτίσματος που τακτοποιει και για τα υπόλοιπα 30 όχι;Σωστά τα λέω;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.