Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ειδοποιητηριο ΤΣΜΕΔΕ


zefuros

Recommended Posts

... παλαιό μεν ... αλλα ... δείχνει πολλά...

http://www.newsbomb.gr/politikh/story/244458/apozimiosi-3-4-ekat-eyro-pire-o-provopoylos-horis-na-apolythei

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ο προβόπουλος τα ΄΄παίρνει΄΄ για να μας βγάλει από την μέση και επιπλέον για να μας πάρει ότι έχουμε και δεν έχουμε.

 

Αυτό που λένε και δαρμένοι και κερατάδες.

 

Τι δεν κατάλαβες!!!

Edited by jja
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Απαντωντας στο αρθρο που ανεβασε ο jja απλα ειπα τονισα οτι την θεση που εχει ο συγκεκριμενος "ανθρωπος" ισως δεν την ειχε, αν ειχε πχ 500€ στην τσεπη και τα εξοδα των περισοτερων. Τιποτα παραπανω.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

αυτο λεω και εγω jja

τοσα χρονια κραταει ο πολεμος,επρεπε να διαβασουμε 2 αρθρα σε κωλοφυλλαδες

για να καταλαβουμε τι γινεται?

πρεπει να αναμεταδοσουμε λογια δημοσιογραφων για να μαθουμε την αληθεια δηλαδη?

Edited by pantsel
Link to comment
Share on other sites

Και φυσικά εμείς δεν κάνουμε τίποτα απλά τα αναφέρουμε και τους τα δίνουμε.....

Τώρα αν βάλω πάλι καμιά φώτο από κοπάδι ελευθέρας βοσκής θα γίνω κακός έτσι?

Link to comment
Share on other sites

Και όμως.

 

Πολλοί δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι γίνεται. Θα καταλάβουν αναπόφευκτα με το φετινό εκκαθαριστικό και το ειδοποιητήριο.

 

Σαν κλάδο μας σβήσανε.

Link to comment
Share on other sites

Αλλοι λένε (ναι το άκουσα και αυτό) για αθέμιτο ανταγωνισμό επειδή κάποιοι δεν πληρώνουν...Καλά κάνουν τσαμπουκά στα χρήματα του άλλου? Τι δεν βγαίνουν οι αριθμοί? Στα @@ μας. 

 

Το να αποφασίσει κάποιος να μην πληρώνει το ΤΣΜΕΔΕ δεν είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Η πώληση όμως σε τιμή κάτω του πραγματικού κόστους είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Το ότι δεν πληρώνει κάποιος το ΤΣΜΕΔΕ δεν σημαίνει πως δεν το χρωστάει.

Στις εμπορικές επιχειρήσεις ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η πώληση προϊόντος σε τιμή κάτω του κόστους. Επειδή παρέχουμε υπηρεσίες και όχι προϊόντα δεν σημαίνει πως δεν έχουμε κόστος. Δεν λέω να βγάλει κάποιος όσα του λείπουν από έναν πελάτη, αλλά αν το χρόνο έχει Χ επαγγελματικά έξοδα, δεν μπορεί να χρεώνει κάτω από Χ/365 την ημέρα.

 

Για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί φταίει το κράτος απ'όλες τις απόψεις και κυρίως από την έλλειψη ελέγχου.

Αν είχε πάει στους πρώτους που είχαν απλήρωτο το ΤΣΜΕΔΕ (πριν 6 χρόνια) να τους πει πως αφού δεν μπορούν να επιβιώσουν στο ελεύθερο επάγγελμα θα πρέπει να κλείσουν βιβλία τους και να εργαστούν ως υπάλληλοι,  οι αμοιβές θα είχαν κρατηθεί σε υψηλότερα επίπεδα και θα μπορούσαν να επιβιώσουν πιο άνετα οι συνάδελφοι.

Αντί αυτού όμως το κράτος έκανε τα στραβά μάτια. Οι πρώτοι που δεν πληρώνανε ΤΣΜΕΔΕ ρίξανε λίγο τις τιμές και ζορίσανε τους υπόλοιποις συναδέλφους. Όσοι συνάδελφοι ήταν ήδη οριακά κερδοφόροι χάσανε κάποιους πελάτες από τους πρώτους που ρίξανε τις τιμές με αποτέλεσμα και αυτοί να μην μπορούν να πληρώσουν το ΤΣΜΕΔΕ, μετά αλυσιδωτά και οι λίγο πιο άνετοι τότε φτάσανε στο σημείο να χρωστάνε και η τάση αυτή οδήγησε στην κατακόρυφη πτώση των αμοιβών.

Σήμερα πλέον οι αμοιβές έχουν πέσει τόσο πολύ που είναι συνηθισμένο πλέον φαινόμενο κάποιος να χρωστάει στο ΤΣΜΕΔΕ και σε αντίθεση με παλιότερα που ήταν κοινωνικά μη αποδεκτό σήμερα είναι κάτι συνηθισμένο. 

Η αδράνεια του κράτους στην αρχή έχει οδηγήσει σήμερα σε μια χιονοστιβάδα που παρασέρνει όλο και περισσότερους προς το χρέος.

 

Νομίζω πλέον πως πλησιάζουμε στο σημείο χωρίς επιστροφή. Αν πριν χρόνια είχαν συνδέσει το ΤΣΜΕΔΕ με τις υπηρεσίες και το ΤΕΕ ώστε αυτόματα να βγαίνει εκτός συστήματος όποιος δεν είναι συνεπής στο ΤΣΜΕΔΕ είμαι σίγουρος πως θα είχαν βγει από τότε πολλοί εκτός ελεύθερου επαγγέλματος και σήμερα θα υπήρχε μικρότερο πρόβλημα στον κλάδο. Πολλοί που θα βγαίνανε από το ελεύθερο επάγγελμα θα βρίσκανε δουλειά ως υπάλληλοι σέ όσους θα επιβιώνανε, λίγοι θα αλλάζανε τελείως επάγγελμα.

 

Χρήματα υπάρχουν ακόμα, απλά οι περισσότεροι μηχανικοί προτιμούν την εύκολη λύση.

Έχω μιλήσει με πολλούς Π/Μ για την θεωρητική περίπτωση που σε ένα ακίνητο με κλεισμένο Η/Χ υπάρχει υπόλοιπο δόμησης ώστε να γίνει αναθεώρηση άδειας έναντι τακτοποίησης. Όλοι προτιμούν να βγάλουν 300€ από την τακτοποίηση που είναι εύκολη δουλειά, για την οποία θα πληρώσει επιπλέον ο πελάτης 1500€ πρόστιμο, παρά να βγάλουν κανονική άδεια και να την χρεώσουν 1000€ (θα μείνουν και 800€ παραπάνω στην τσέπη του πελάτη).

 

Ας μην ξεχνάμε πως το δημόσιο εισέπραξε 2 δις τα τελευταία δύο χρόνια από τακτοποιήσεις Η/Χ. Αν τα χρήματα αυτά πηγαίνανε στους μηχανικούς για να κάνουν σωστή δουλειά (στατική μελέτη για τις επιιπτώσεις των αυθαιρεσιών, σωστά τοπογραφικά, έλεγχος Η/Μ) αντί για φοροεπιδρομή, τότε θα αντιστοιχούσαν 40.000€/2 έτη στον καθένα από τους 50.000 ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς.

 

Λεφτά υπάρχουν, απλά πηγαίνουν στον φοροεισπρακτικό κουβά. Ακόμα και αυτοί που "φοροδιαφεύγουν", πληρώνουν μαζί με εμάς όλα τα βασικά προϊόντα διαβίωσης στο υπερτριπλάσιο της χοντρικής τιμής λόγω έμμεσων και άμεσων φόρων του πωλητή.

 

Για το ΤΣΜΕΔΕ τα λέγαμε χρόνια κάποιοι. Μπορεί κατά περιόδους να είχαμε μήν είχαμε την ίδια άποψη στα πάντα (δημοκρατία έχουμε άλλωστε, ο καθένας μας μπορεί να λέει την γνώμη του) αλλά συμφωνούμε πλήρως πως οι εισφορές είναι δυσανάλογα μεγάλες σε σχέση με τις παροχές από την πλευρά του ταμείο και σε σχέση με τις δουλειές.

 

Η παράταση μέχρι τον Αύγουστο δεν λύνει το πρόβλημα. Αντιθέτως θα το οξύνει καθώς μάλλον θα μπουν και οι αναδρομικές αυξήσεις στο ειδοποιητήριο και στο καπάκι τον Οκτώβριο θα έρθει το επόμενο ειδοποιητήριο.

Μοναδική λύση είναι η μείωση των εισφορών, μέτρο που πιθανολογώ θα περιλαμβάνεται στο επόμενο μνημόνιο με παράληλα όμως επίππτωση στην σύνταξη. Οι συντάξεις θα υπολογίζονται αναλογιστικά με βάση το τι έχει πληρώσει ο καθένας. Αν πληρώνει κάποιος περισσότερα, θα πάρει αυξημένη σύνταξη σε σχέση με κάποιον που πληρώνει λιγότερα,

Edited by sdim
  • Upvote 1
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Να τους πεί το κράτος να κλείσουν τα βιβλία και να εργαστούν ως υπάλληλοι.

 

Που γίνεται αυτό να πάω και εγώ. Ξες πόσα χρόνια ψάχνω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.