Μετάβαση στο περιεχόμενο

ατομική εγκατασταση λεβητα φυσικου αεριου-προβλημα


Recommended Posts

Επειδη το πετρελαιο, παρα τις ελπιδες για μειωση του φορου, συνεχιζει να χει τσουχτερη τιμη αποφασισαμε να το αντικαταστησουμε με φυσικο αεριο. Κ δω λοιπον ειναι που αρχιζουν τα προβληματα.

 

Εχουμε ενα οροφοδιαμερισμα 2ου οροφου. Στο πίσω μπαλκόνι, που βλεπει στην πρασια, έχουμε τον καυστηρα πετρελαιου καθως και το ντεποζιτο του πετρελαιου.

 

Η πολυκατοικια μας έχει συνολο 6 οροφοδιαμερισματα. Ο 1ος και ο 3ος οροφος θερμαινονται ήδη με φυσικο αεριο( οι υπολοιποι πετρελαιο οπως εμεις) η εγκατασταση του οποιου είναι στα μπροστινα τους μπαλκονια. Οπως αντιλαμβανεστε η παροχη του σωληνα του αεριου σταματα στον 3ο οροφο.

 

Αυτο που θέλω να ρωτησω ειναι αν ειναι δυνατον, εμεις, σε αντιθεση με τ αλλα δυο διαμερισματα, να τοποθετησουμε τον λεβητα του αεριου στο πισω μπαλκονι. Ο λογος που το θελουμε αυτο είναι γιατι υπάρχει ηδη ετοιμη η εγκατασταση των καλοριφερ και ετσι θα γλιτωσουμε απο επιπλεον τριπημματα κ σωληνωσεις μεσα κ εξω στο σπιτι.

 

Εναλλακτικα εφοσον αυτο που σκεφτηκαμε δεν ειναι δυνατο, θα μπορουσαμε να τοποθετησουμε τον λεβητα του αεριου στην ταρατσα της πολυκατοικιας κ μετα απο πισω να κατεβασουμε σωληνωσεις;

 

Σας ευχαριστω εκ των προτερων για τη βοηθεια.

Link to comment
Share on other sites

δεν ειναι ανεφικτο αλλα την οδευση του αεριου στον λεβητα (οπου βρισκεται αυτος) ειναι θεμα μελετης του μηχανικου. εφοσον δεν αντικειται σε καποιους περιορισμους της ΕΠΑ ειναι εφικτο.

δηλαδη , δεν υπαρχει κατι που να απαγορευει την εγκατασταση του λεβητα σε διαφορετικη θεση ανα διαμερισμα , αρκει να εχει υποβληθει μελετη στην εταιρια και να εχει εγκριθει.

 

το να πας ταρατσα και να γυρισει με εξωτερικους σωληνες στο πισω μπαλκονι μην το σκεφτεσαι - καλυτερα να αφησεις τον λεβητα πετρελαιου.

Edited by pankrok
Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να βρείτε μηχανολόγο μηχανικό να έρθει να δει πως είναι η όλη κατάστηση και να σας δώσει εναλλακτρικές λύσεις

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ για τις αμεσες απαντησεις σας.

 

Ο προμηθευτης απ τον οποιο θα αγορασουμε τον λεβητα και θα τον εγκαταστησει, δεν εχει τετοιες γνωσεις μηχανολογικες και υδραυλικες; ή εστω το συνεργειο του;;;

Ρωταω γιατι αν ειναι να βγει ο κουκος αηδονι, καλυτερα οπως προειπωθηκε ν αφησουμε το πετρελαιο ως εχει.

 

Δεν ξερω, παροτι δεν εχω γνωσεις επι του θεματος κ πιθανον να κανω λαθος, αλλα μου φαινεται πολυ προχειροδουλεια το αεριο στην Ελλαδα (Θεσσαλονικη) είναι δυνατον να ναι ετσι εκτεθειμενος ο σωληνας του αεριου στην προσοψη καθε πολυκατοικιας; Χωρια το αλαλουμ σωληνωσεων στα μπαλκονια. Στην γερμανια ειχαμε τον λεβητα μεσα στο μπανιο κ ηταν ενα μικρο κουτακι, που λεει ο λογος δεν αντιλαμβανοσουν καν περι τινος προκειται.

Link to comment
Share on other sites

τον ατομικό λέβητα μπορείς να τον τοποθετήσεις στο πίσω μπαλκόνι, απλά θα χρειαστούν περισσότερα μέτρα σωλλήνα για την σύνδεση με το δίκτυο...

παρόλα αυτά για την σύνδεση σου με το αέριο αττικής απαιτείται μελέτη

Link to comment
Share on other sites

 

Ο προμηθευτης απ τον οποιο θα αγορασουμε τον λεβητα και θα τον εγκαταστησει, δεν εχει τετοιες γνωσεις μηχανολογικες και υδραυλικες; ή εστω το συνεργειο του;;;

Ρωταω γιατι αν ειναι να βγει ο κουκος αηδονι,

 

αλλα μου φαινεται πολυ προχειροδουλεια το αεριο στην Ελλαδα (Θεσσαλονικη)                     Χωρια το αλαλουμ σωληνωσεων στα μπαλκονια.

 

σωστή δουλειά και δωρεάν δεν υπάρχει.....

 

διάλεξε και πάρε.... πάντως έστω και μπακάλικη μελέτη δεν προχωράς....

Link to comment
Share on other sites

Οσον αφορα το κομματι του αεριου, υπαρχουν καποια ζητηματα:

 

1) Για την θεση του ερμαριου (μετρητη) υπευθυνη ειναι η εταιρεια αεριου. Θα πρεπει δλδ να κλεισεις ενα ραντεβου με καποιον πωλητη της εταιρειας αεριου και να δειτε      μαζι που μπορει να μπει ο μετρητης.(στη Θεσσαλονικη ας πουμε μπαινουν οι μετρητες στην ταρατσα, μην πω οτι προτιμαται κιολας). Φυσικα θα εκτιμηθει και το         αναλογο κοστολογιο.

 

2)Απο κει και περα οσον αφορα την σωληνωση αεριου εκει αναλαμβανει ο μηχανικος που συνεργαζεται με την εταιρεια-υδραυλικο (ιδιωτη) τον οποιο θα επιλεξετε.Θα πρεπει δλδ να επιλεξει τον καταλληλη διαδρομη αλλα και διατομη συμφωνα με τον Κανονισμο αεριου και να φερει το αεριο μεχρι το μπαλκονι που βλεπει στην πρασια.

 

Απο εκει και περα οσον αφορα το λεβητα θπαρχουν και εκει καποια ζητηματακια.

 

1) θα πρεπει να ελεχθει η θεση του λεβητα αλλα και η απαγωγη καυσαεριων (απαιτουμενες αποστασεις). Πρεπει να ειναι με βαση τον κανονισμο. Αυτο θα το δειτε με τον μηχανικο της εταιρειας(ιδιωτη) που θα επιλεξετε.

 

2)Επισης αυτο που ειναι σημαντικο ειναι να απομακρυνθει ο λεβητας και η δεξαμενη πετρελαιου.

 

3) Στην θεσσαλονικη επιτρεπεται η εγκατασταση του λεβητα στην ταρατσα απο την στιγμη που συναινουν οι υπολοιποι ιδιοκτητες. Δεν θα το συνιστουσα ομως λογω απωλειων στην θερμανση. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.