Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαίρετε και πάλι !!!!

το συγκεκριμένο τζάκι uniflam 700 (2χειμώνων πάει για 3ο) μυρίζει πάρα πολύ όταν έχει πάνω απο 3-4 ξύλα και μαυρίζει το τζάμι του πάντα!!!!

 

για το θέμα της μυρωδιάς......έχω αφαιρέσει μέρη μόνωσης μήπως καίγονταν επειδή σε αρκετά σημεία είναι κοντά αλλά πάλι μυρίζει!!!

μήπως μυρίζει το μαντέμι όταν φτάνει σε πολύ μεγάλες θερμοκρασίες;

 

για το θέμα του τζαμιού......έχω δοκιμάσει όλων των ειδών τα ξύλα μήπως είναι θέμα καπνού-υγρασίας αλλά δεν αλλάζει κάτι.

αν έβαζα ''καλύτερης'' ποιότητας τζάμι θα άλλαζε κάτι;

 

έχετε κάποια λύση-συμβουλή για τα 2 προβλήματά μου;

 

 

Δημοσιεύτηκε

Για το μαύρισμα στο τζάμι (κάπνα), σαν 1η επιλογή μου έρχεται στο μυαλό η ατελής καύση μέσα στο τζάκι, δηλαδή δεν εισέρχεται η απαιτούμενη ποσότητα αέρα μεσα στο θάλαμο ή δεν γίνεται σωστή απαγωγή απαερίων (μάλλον κάτι το εμποδίζει)...για κοίταξε και τις οδηγίες του κατασκευαστή.

 

Δεν νομίζω να έχει να κάνει με τις 5-10-15 φορές το χρόνο που το ανάβεις

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Για το μαύρισμα στο τζάμι (κάπνα), σαν 1η επιλογή μου έρχεται στο μυαλό η ατελής καύση μέσα στο τζάκι, δηλαδή δεν εισέρχεται η απαιτούμενη ποσότητα αέρα μεσα στο θάλαμο ή δεν γίνεται σωστή απαγωγή απαερίων (μάλλον κάτι το εμποδίζει)...για κοίταξε και τις οδηγίες του κατασκευαστή.

 

Δεν νομίζω να έχει να κάνει με τις 5-10-15 φορές το χρόνο που το ανάβεις

 

δεν ξέρω αν σε βοηθάω..........

 

096b_zps0a59b8a2.jpg

 

 

IMG_0019a_zpsbba1de87.jpg

 

IMG_0022_zps9a0a690a.jpg

 

IMG_0013_zpsc7188a54.jpg

 

IMG_0010_zpsb0d64a20.jpg

 

IMG_0007_zps9caa2c88.jpg

 

IMG_0001_zpsd5a32d55.jpg

 

IMG_0020_zps757bc53e.jpg

 

απο οτι βλέπεις το υαλοκόρδονο είναι πάνω στην εστία και όχι στην πόρτα, όπως στα πιο πολλά, και ίσως πρέπει να κάνω αεροκουρτίνα με κάποιον τρόπο!!!!

 

τρίτο θέμα το οποίο ξέχασα να αναφέρω είναι ο αρμός ανάμεσα σε εστία και πλακάκι ο οποίος πάντα σκάει ότι και αν έχω βάλει σε ΄΄μεγάλης θερμοκρασίας ανθεκτικό υλικό για αρμούς κτλ΄΄ .

εδώ υπάρχει λύση;

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφε δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο, παρά τις φωτο που ανέβασες

 

Ελπίζω κάποιος άλλος πιο έμπειρος συνάδελφος να έχει καλύτερες προτάσεις...

Δημοσιεύτηκε

Σιγουρα ειναι Φ120?

δεν βλεπω να εχεις περσιδα χαμηλα να περνει ψυχρο αερα .Ετσι δεν κανει κυκλοφορια ο αερας.

Δημοσιεύτηκε

Από προσωοική μου πείρα, πιστεύω ότι η μυρωδιά προέρχεται από κάποια βαφή πυράντοχη. Θα ελλαττωθεί και θα εξαφανιστεί με τη χρήση, ειδικά αν το ανάψεις στο full μερικές φορές.

Το τζάμι λερώνεται περισσότερο με το πεύκο. Απόφυγέ το.

Επίσης βάζε τα ξύλα όσο μπορείς πιό μακρυά από το τζάμι.

Ο καθαρισμός του τζαμιού γίνεται εύκολα με υγρό καθαρισμού φούρνου.

Για τον αρμό πιστεύω ότι πρέπει να βρέις κάποιο υλικό με ελαστικότητα, γιατί συνήθως εμφανίζεται ρωγμή λόγω διαστολής - συστολής.

Ίσως μια λύση θα ήταν να τον καλύψεις με κάποιο αρμοκάλυπτρο στηριγμένο στη μία πλευρά του αρμού.

Δημοσιεύτηκε

Εκτός από την παροχή αέρα έλεγξε και την ποιότητα του ξύλου(υγρασία).Ενδεχομένως η μυρωδιά να προέρχεται και από το ίδιο το ξύλο εάν είναι κακής ποιότητας με βαφές για περισσότερο βάρος made in Bulgaria.

 

.

Δημοσιεύτηκε

Σιγουρα ειναι Φ120?

δεν βλεπω να εχεις περσιδα χαμηλα να περνει ψυχρο αερα .Ετσι δεν κανει κυκλοφορια ο αερας.

 

σίγουρα φ120, μετρημένο!!!

περσίδα κάτω απο το τζάκι για προσαγωγή αέρα απο το δωμάτιο εννοείς;

αν εννοείς αυτό δεν έχω!!!

Δημοσιεύτηκε

πόση είναι η διάμετρος καπναγωγού; (μήπως είναι πολύ μικρή -αν βρίσκεσαι στον τελευταίο όροφο-ή πολύ μεγάλη αν βρίσκεσαι σε χαμηλό όροφο;;

Σε ποιόν όροφο είσαι και πόσο είναι το μήκος του καπναγωγού σου

(από το σημείο που αρχίζει μέχρι το τελικό σημείο εκτόνωσης των καυσαερίων-δηλ το καπέλο της-πρέπει να είναι τουλάχιστο 4,5μ)

 

Όλα αυτά γιατί πιστεύω ότι κάτι γίνεται και δεν έχεις καλεί απαγωγή και ροή καπνού στον καπναγωγό

( κλαπέτο έχει ή δεν έχει -γιατί δεν γνωρίζω από ενεργειακά) 

 

Τι εννοεί η εταιρεία με 

Πρωτεύων αέρας: Ναί
Δευετερεύων αέρας: Ναί

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.