Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θόρυβος από κολλεκτερ νερού


zakugr23

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

 

έχω ένα πρόβλημα στο διαμέρισμα που μένω. Δίπλα στο υπνοδωμάτιο είναι το μπάνιο μέσα στο οποίο είναι συγκεντρωμένοι όλοι οι σωλήνες νερού του διαμερίσματος. Κάθε φορά που ανοίξουμε το νέρο από κάποια βρύσι ακούγεται πάρα πολύ θόρυβος από τους συγκεκριμένους σωλήνες. Δεν ακούγεται ο ίδιος θόρυβος από όλες τις βρύσες,

 

Ξέρει κάποιος αν μπορώ να κάνω κάτι? τι φταίει? και αν μπορεί να διορθωθεί ή τουλάχιστον να μειώσω κάπως το θόρυβο?

Προσπάθησα να "παι΄ξω" λίγο με τις βαλβίδες αλλά τίποτα, με το που ανόιγει η βαλβίδα και περνάει λίγο νερό κάνει αμέσως θόρυβο. Κάνει θόρυβο (αν και λίγο λιγότερο) ακόμα και αν ανοίξεις λίγο το νερό.

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Θόρυβος μπορεί να δημιουργηθεί 1) αν η πίεση του νερού είναι υψηλή, οπότε μπορείτε να κοιτάξετε την ένδειξη στο μανόμετρο που βρίσκεται κοντά στον μετρητή νερού και να ζητήσετε να μειωθεί από τον υδραυλικό με ρύθμιση στον ρυθμιστή πίεσης, 2) από στηρίγματα σωλήνων που δεν έχουν σφιχτεί καλά και 3) από αέρα στις σωληνώσεις,

Μάλλον όμως είστε στην πρώτη περίπτωση. (Πάντως σε κάθε περίπτωση κάποιος ελάχιστος θόρυβος ροής θα υπάρχει).

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Η μεγάλη πίεση σε συνδυασμό με μικρή διατομή του σωλήνα οδηγούν σε μεγάλη ταχύτητα ροής του νερού. Αυτός είναι ο λόγος που ακούγεται θόρυβος.

 

Δυστυχώς η μοναδική εύκολη λύση είναι ο ρυθμιστής πίεσης που ανάφερε ο dim10 αλλά αυτό υπό την προϋπόθεση πως υπάρχει χώρος γι'αυτόν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.