Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Στη περίπτωση έκπτωσης αναδόχου, ποιές είναι οι κυρώσεις;

 

Ποινικές; οικονομικές; επαγγελματικές;

 

Αν θέλει κάποιος να παρατήσει πρακτικά ένα έργο, μπορεί να γίνει με κάποιον τρόπο ώστε να έχει τις μικρότερες δυνατές κυρώσεις;

 

Αυτά ισχύουν;

 

β) Καταπίπτει υπέρ του κυρίου του έργου, ως ειδική ποινική ρήτρα, το σύνολο των εγγυήσεων για την καλή εκτέλεση του έργου, όπως ορίζονται στο Άρθρο 4.

γ) Καταπίπτει το σύνολο των ποινικών ρητρών που προβλέπονται για την υπέρβαση της συνολικής προθεσμίας περαίωσης του έργου και για τις τμηματικές προθεσμίες. Οι ποινικές ρήτρες περιλαμβάνονται στον εκκαθαριστικό λογαριασμό της έκπτωτης εργολαβίας.

Edited by Kane
Δημοσιεύτηκε

Νομίζω ότι το ερώτημά σου είναι πολύ γενικό.

Δες αυτά τα δυο συνημμένα αρχεία. Κάποια πράγματα επαναλαμβάνονται βέβαια, αλλά πιστευώ ότι έχουν πολύ χρήσιμα θέματα-παρατηρήσεις.

Ελπίζω να σε βοηθήσουν. 

1.pdf

2.pdf

Δημοσιεύτηκε

Eυχαριστώ αρχικά για την απάντηση.

 

Το 2ο τμήμα απ'το pdf το εχω κι εγώ.

 

Ουσιαστικά αυτό που με καίει, έιναι εάν καταπίπτουν όλες οι εγγυητικές. Που νομίζω πως ειναι και το πιο σοβαρό.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Γενικη παρατηρηση

Ο αναδοχος που εκπιπτει ενος εργου δεν εχει ευοιωνο μελλον στην εργολαβια.Ειναι τοσο σοβαρες οι επιπτωσεις που πολλοι τα παρατουν (μονο και μονο η καταπτωση των εγγυητικων ειναι βαρυτατο πληγμα).Η πιο ηπια λυση για να μην ασχοληθεις με το εργο ειναι να το δωσεις με υποκατασταση εφ οσον βεβαια γινει δεκτο απο την υπηρεσια.

Edited by KF
Δημοσιεύτηκε

Δες την Σύμβασή σου .... αν δεν κάνω λάθος ο τρο΄πος κατάπτωσης πρέπει να είναι γραμμένος στην ΕΣΥ ... πάντως νομίζω ότι καταπίπτει μέρος της εγγυητικής ανάλογα με τον αρνητικό λογαριασμό που θα συνταχθεί ... δες και αυτό που σου στέλνω ... έχει κάποια θεματάκια .... αν βρω κάτι άλλο θα στο στείλω ...

Δημοσιεύτηκε

Δες την Σύμβασή σου .... αν δεν κάνω λάθος ο τρο΄πος κατάπτωσης πρέπει να είναι γραμμένος στην ΕΣΥ ... πάντως νομίζω ότι καταπίπτει μέρος της εγγυητικής ανάλογα με τον αρνητικό λογαριασμό που θα συνταχθεί (επειδή δεν είμαι σίφουρος θα το δω όμως και θα επανέρθω)

γιατί με τον 609/85 ίσχυε:

Κατά του οριστικά εκπτώτου Αναδόχου επέρχονται αθροιστικά οι εξής συνέπειες (παρ. 9, άρθρο 47, ΠΔ 609/85):

α.       Γίνεται άμεσα απαιτητό το αναπόσβεστο μέρος της προκαταβολής με τους τόκους,

β.       Καταπίπτει υπέρ του ΚτΕ, ως ειδική ποινική ρήτρα, μέρος της κατατεθειμένης εγγύησης για την καλή εκτέλεση του έργου, που αντιστοιχεί στο λόγο Α/Σ, όπου Σ το οικονομικό αντικείμενο της σύμβασης, όπως διαμορφώθηκε με τον τελευταίο Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα Εργασιών, και Α το ανεκτέλεστο μέρος της σύμβασης, όπως προκύπτει ως διαφορά Σ-Π, όπου Π το σύνολο των πιστοποιουμένων εργασιών μέχρι την έκδοση της απόφασης για την έκπτωση. Στους υπολογισμούς αυτούς δεν λαμβάνονται υπόψη οι αναθεω­ρήσεις τιμών και ποσά για απρόβλεπτα,

γ.       Καταπίπτουν υπέρ του ΚτΕ το σύνολο των ποινικών ρητρών, που προβλέπονται για την υπέρβαση της συνολικής προθεσμίας αποπε­ράτωσης του έργου. Το αναπόσβεστο μέρος της προκαταβολής με τους τόκους και οι πιο πάνω ποι­νικές ρήτρες, αναζητούνται αμέσως με ισόποση κατάπτωση των αντίστοιχων εγγυητικών επιστολών προκαταβολής και καλής εκτέλεσης. Η Διευθύνουσα Υπηρεσία υποχρεούται να αναζητήσει τα ποσά αυτά μέσα σε ένα μήνα από την επικύρωση της έκπτωσης.

δ.       Εκτός από τις ανωτέρω συνέπειες, εκτελούνται σε βάρος και για λογαριασμό του έκπτωτου Αναδόχου οι υπολειπόμενες εργασίες της εργολαβίας του.  

 

 

... δες και αυτό που σου στέλνω ... έχει κάποια θεματάκια .... αν βρω κάτι άλλο θα στο στείλω ...

2012ΣΑΤΕ-25252.pdf

  • 2 months later...
Δημοσιεύτηκε

Στην περίπτωση υποκατάστασης ο νέος ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις και των οφειλών σε εργολάβους και προσωπικό του αρχικού αναδόχου, και απαλλάσσεται μόνο ο αρχικός ανάδοχος σε περίπτωση που το ζητήσει, όπως το καταλαβαίνω διαβάζοντας το νόμο. Υπάρχει δυνατότητα να μην αναλάβει τις υποχρεώσεις αυτές ο νέος ανάδοχος; Σας παρακαλώ κάποια απάντηση γιατί είναι θέμα αντιδικίας σε δικαστήριο. Αν υπάρχει και σχετική νομολογία θα ήταν καλό. Ευχαριστώ. 

Δημοσιεύτηκε (edited)

Κατ αρχην &2 και &3 αρθρου 65 Ν3669/08 αν σε καλυπτει.

Edited by KF
Δημοσιεύτηκε (edited)

KF: Έχω διαβάσει το άρθρο της υποκατάστασης και στον 1418 αλλά και στον 3669. Αυτό που ρωτάω είναι αν και για εσάς είναι σαφές ότι από τις υποχρεώσεις μπορεί να απαλλαχθεί μόνο αυτός που εκχωρεί το έργο και όχι ο καινούργιος ανάδοχος (υποχρεωμένος να τις αναλάβει) και αν υπάρχει κάποια νομολογία ποιο σαφής.

 

geogegaleos: Το κιτρινισμένο κομμάτι δεν είναι απλά αναπαραγωγή του νόμου ή κάνω λάθος;

 

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος. Εργαζόμουν σε έργο στο οποίο η εταιρεία λόγω αίτησης υπαγωγής στο 99 έκανε υποκατάσταση μεταβιβάζοντας τις υποχρεώσεις στην νέα ανάδοχο στην οποία συνέχισα να απασχολούμαι, η οποία εν συνεχεία για τον ίδιο λόγο προχώρησε σε νέα υποκατάσταση χωρίς όμως να μεταβιβάζει τις υποχρεώσεις παρά μόνο τα δικαιώματα στην τρίτη κατά σειρά. Και η δεύτερη και η τρίτη δεν γουστάρουν να πληρώσουν, οπότε έχω πάει δικαστικά εναντίον και των τριών αλλά και της υπηρεσίας που δεν έκανε σωστά τη 2η υποκατάσταση.

Edited by panosbrick

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.