Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

αρχικα πουληθηκε ενα τμημα αυτοτελες, με κατατμηση απο μεγαλυτερο, σε εναν ή περισσοτερους.

Απεμεινε τμημα αυτοτελες 30 τμ. Σε αυτο υπαρχει συνιδιοκτησια εξ αδιαιρετου ....ενας θα πωλησει το ποσοστο του και για  αυτο θα γινει τοπογραφικο.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Ακριβώς. Το ζητούμενο είναι πως κατατμήθηκε το αρχικό γήπεδο και δημιουργήθηκε ένα τόσο μικρό.

Ακόμη δεν έχω καταλάβει αν η κατάτμηση που έγινε ήταν νόμιμη.

Θέλω να πω εγώ οκ, συντάσσω ΤΔ (γιατί με το συμβόλαι του '86 δεν συντάχθηκε), αλλά κανονικά δεν θα έπρεπε να κάνω ταυτόχρονα έλεγχο αν αυτή η κατάτμηση έγινε νόμιμα?

Δεν το σκαλίζω, θέλω όμως να το γνωρίζω!

Edited by the_topo
Δημοσιεύτηκε

Εαν πηγαινες για εκδοση αδειας, θα ελεγα οτι μαλλον θα το εψαχνες

Εδω εχεις συμβολαιο και μεταγραφη.

Θεωρητικα εχει "πιστοποιηθει" η κατατμηση σαν νομιμη, απο τους αμεσα υπευθυνους, συμβ/φο και υποθηκοφυλακα..

• Like 1
  • 9 months later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους,

Έχω μια περίπτωση όπου ο πελάτης μου έχει ακίνητο σε καθαρά εκτός σχεδίου περιοχή (χωρίς ΖΟΕ, χωρίς ΓΠΣ, 1km μακριά από τον κοντινότερο οικισμό, κτλ) επιφάνειας περίπου 9στρ τυφλό.

Έχει έρθει σε συμφωνία με έναν όμορο ο οποίος έχει ακίνητο επιφάνειας 5,5στρ περίπου να του πουλήσει μέσω κατάτμησης ένα τμήμα 800τμ ώστε να αποκτήσει ''πρόσωπο'' σε υφιστάμενο κοινόχρηστο αγροτικό δρόμο (έχει περάσει στο κτηματολόγιο ως ΕΚ). Το κάνει καθαρά για λόγους πρόσβασης από να μπλέξουν σε διαδικασίες δουλείας.

Υπάρχει κάτι που να απαγορεύει την κατάτμηση αυτή; Από όσο γνωρίζω όχι, αλλά ρωτάω μήπως κάτι μου έχει διαφύγει.

Δημοσιεύτηκε (edited)
19 λεπτά πριν, cendroid said:

Έχει έρθει σε συμφωνία με έναν όμορο ο οποίος έχει ακίνητο επιφάνειας 5,5στρ περίπου να του πουλήσει μέσω κατάτμησης ένα τμήμα 800τμ ώστε να αποκτήσει ''πρόσωπο'' σε υφιστάμενο κοινόχρηστο αγροτικό δρόμο (έχει περάσει στο κτηματολόγιο ως ΕΚ). Το κάνει καθαρά για λόγους πρόσβασης από να μπλέξουν σε διαδικασίες δουλείας.

Ε με την κατάτμηση δεν θα δημιουργήσει δύο νέα χωράφια; Ένα 5500-800=4700τμ και ένα 800τμ όπου το δεύτερο είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο βάση κείμενης νομοθεσίας (4στρ+45μ ή 25μ πρόσωπο). Το παλιό είναι άρτιο λόγω εμβαδού αλλά μη οικοδομήσιμο βάση ΣτΕ 176/2023. Θα κάνει συνένωση δύο μη οικοδομήσιμων χωραφιών. Δύο μη οικοδομήσιμα δεν φτιάχνουν ένα οικοδομήσιμο.

Edited by aquar
Δημοσιεύτηκε

Μα σκοπός δεν είναι να το κάνει άρτιο και οικοδομήσιμο. Είναι να αποκτήσει πρόσβαση.

Υπάρχει αυτή την στιγμή απαγόρευση για κατάτμηση σε καθαρά εκτός σχεδίου περιοχή ακόμα και εάν προκύπτουν Μη άρτια Μη οικοδομήσιμα ακίνητα;

Δημοσιεύτηκε

Επιτρεπεται να γινει στιγμιαια κατατμηση και με το ιδιο συμβολαιο συνενωση στο ομορο.Δες ομως πρωτα αν ο δρομος σου δινει αρτιοτητα,αν ειναι χαρακτηρισμενος κοινοχρηστος γιατι μετα το ΣΤΕ ειναι δυσκολα τα εκτος σχεδιου

Δημοσιεύτηκε
5 ώρες πριν, cendroid said:

Καλησπέρα σε όλους,

Μπορείς, με την προϋπόθεση ότι είσαι σε απόσταση >500 μ από το όριο του οικισμού. Και, φυσικά, αν δεν σε ενδιαφέρει η αρτιότητα.

6 λεπτά πριν, ΓΡΗΓΟΡΗΣ7 said:

Επιτρεπεται να γινει στιγμιαια κατατμηση ...

Δεν ισχύει για τα εκτός σχεδίου. Μόνο για τα εντός.

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα,

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αρχικά το ζητούμενο είναι να αποκτήσει πρόσβαση γνωρίζοντας ότι το θέμα της αρτιότητας-οικοδομισημότητας είναι στο αέρα μετά τις αποφάσεις του ΣΤΕ.

Στο υποθετικό σενάριο που δεν υπήρχαν οι αποφάσεις του ΣΤΕ, θα μπορούσε να τα συνενώσει βάση του ν.4759/20, άρθρο 33, παρ 6;
Θεωρώ πως ναι γιατί το αρχικό ακίνητο είναι περίπου 9στρ προ του 2003 και δεν έχω καταλάβει να υπάρχει περιορισμός στο πότε δημιουργήθηκε το δεύτερο τμήμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.