Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Παραθέτω ένα θέμα/απορία το οποίο είναι πολυδιάστατο.

Γεωτεμάχιο προυπάρχον του 1985 εντός παραδοσιακού οικισμού, ο οποίος πριν ήταν <2000 κατοίκων με οριοθέτηση, και πριν προ 1923 οικισμός και τέμνεται από το όριο του <2000 κατοίκων οικισμού. Τμήμα 500τμ με πρόσωπο>12μ πλάτους 2 μέτρων είναι εντός οικισμού, και 1100τ.μ εκτός οικισμού.

Διαβάζοντας τις διατάξεις που παραθέτω για τον παραδοσιακό οικισμό (1988), τείνω να καταλήξω ότι είναι άρτιο (περίπτωση γ), επίσης και οικοδομήσιμο καθώς η περίπτωση γ δεν αναφέρει υποχρεωτικό πλάτος σε συνδιασμό με το ότι στο διατάγμα του παραδοσιακού αναφέρει ότι δεν εφαρμόζεται το άρθρο 6 του ΦΕΚ 181/Δ 24.4.85 Π.Δ/τος.

1. Ποια είναι η άποψη σας για την οικοδομησιμότητα;

2. Η περίπτωση γ θεωρείται παρέκλιση;

3. Εάν αντί 500τμ εντός οικισμού είχα 200τ.μ., και ήθελα να εφαρμόσω το άρθρο 7 του ΦΕΚ 181/Δ 24.4.85 Π.Δ/τος ποια θεωρητική αρτιότητα θα έπαιρνα υπόψη; τα 1000τμ παρ ε) απόφασης νομάρχη οριοθέτησης <2000 κατοίκων;

4. Μπορει να εφαρμοστεί το άρθρο 7 ΦΕΚ 181/Δ 24.4.85 Π.Δ/τος θεωρητικής αρτιότητας;

παραδοσιακοί οικισμοί.jpg

παραδοσιακός διατάξεις αλλων νομων που ισχύουν.jpg

Edited by Pavlos33
  • 3 months later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

εχω την εξής γενική απορία που προσπαθώ να διευκρινήσω. Υπάρχουν αρκετοί οικισμοί, οι οποίοι έχουν καθορισμένο όριο του 1985 (οικισμοί κάτω των 2000 κατοίκων), αλλά ταυτόχρονα έχουν κυρηχθει παραδοσιακοί με το διάταγμα του 1978 των παραδοσιακών. Όπως έχει ήδη συζητηθεί, ως προς την αρτιότητα και την οικοδομησιμοτητα ακολουθούμε τις προϋποθέσεις των παραδοσιακών οικισμών.  
 

η ερώτηση μου είναι η εξής:

Κατα τον καθορισμό του 1985 καθορίσθηκε και το συνεκτικό και μη συνεκτικό τμήμα των παραπάνω οικισμών. Αρα ως παραδοσιακό θεωρώ μόνο το συνεκτικό; Γιατί μέχρι τότε οι οικισμοί αυτοί είχαν σχέδιο του 1923 χωρίς συνεκτικό και μη συνεκτικό τμήμα. Ή τους θεωρώ ολόκληρους παραδοσιακούς και απλά εφαρμόζω τα των παραδοσιακών, όπως αυτά ισχύει για τα 2 τμήματα (συνεκτικό και μη). 
 

Δεν ξέρω αν διατύπωσα καλά το ερώτημα μου. Ελπίζω να έγινε κατανοητή 

  • 9 months later...
Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα. Θα ήθελα τη γνώμη σας για το παρακάτω: σε Π.Δ.  παραδοσιακού οικισμού δεν αναφέρει αν επιτρέπεται ή όχι πισίνα. Τι θεωρείτε ότι ισχύει? Έχει περιορισμό στις εκσκαφές για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, αλλά η πισίνα είναι σημειακή παρέμβαση όπως σκάλες, πλατύσκαλα, ράμπες κ.λπ.

Δημοσιεύτηκε
5 λεπτά πριν, tetris said:

Δεν νομίζω ότι αποτελεί σημειακή παρέμβαση

Οπότε εσύ θεωρείς ότι δεν επιτρέπονται ο πισίνες σε αυτούς τους οικισμούς? 

Δημοσιεύτηκε

σωστά, εντάσσεται στις διαμορφώσεις. Δεν θα βρεις αναφορά απαγόρευσης στην κατασκευή της. Ουσιαστικό στοιχείο είναι ο σχεδιασμός και η ένταξή της στον ακάλυπτο.

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Σε παραδοσιακό οικισμό (αρχαιολογικό χώρο) λόγω των δύσκολων εγκρίσεων

που απαιτούνται (ΣΑ, ΕΦΑ, Νεοτέρων) έχει δοκιμάσει κανείς να εκδώσει ΟΑ με 

άρθρο 25;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.