Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α08] Ισόγειοι Βοηθητικοί Χώροι του Ν.4178 (τρόπος υπολογισμού προστίμου)


Recommended Posts

Μόνο τα Δ της Ο.Α. ελέγχουμε - ΔΕΝ υπάγουμε τα αυθαίρετα μεγέθη σε νέα, πραγματοποιούμενα-ένας θεός ξέρει πως, μεγέθη άδειας για να βγαίνουν 3-πλάσιες παρανομίες από αυτές που δηλώνονται κανονικά με 4178/13...

Όπως, ομόφωνα, μου είπαν και οι τρεις υπάλληλοι που συνάντησα στο help desk - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο 4178/13 ΓΟΚ/ΝΟΚ (αν και πολλοί τα έχουν μπερδέψει εδώ)...

Edited by Occultist
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους,

Έχω περίπτωση μιάς ισόγειας αποθήκης εμβαδού 6 τ.μ κάτω απο σκάλες, εντός πρασιάς και "κολλημένη" στο πλαινό όριο, στον 4178/13 στα φύλλα καταγραφής πώς θα την περιγράψω; Με μειωτικό συντελεστή και σε ποιά κατηγορία θα υπαχτεί;

Link to comment
Share on other sites

Το μέγιστο ύψος της αποθήκης είναι  μικρότερο των 2.5 μ? Αν ναι μπορείς να την υπάγεις στην κατηγορία 3 και να μην έχεις να ασχοληθείς με συντελεστές.

Link to comment
Share on other sites

Ο νόμος άρθρο 9  Δ. Κατηγορία 4.παρ β είναι σαφής
(β. Δεν συμπεριλαμβάνονται στην παρούσα περίπτωση και δεν εξαιρούνται οριστικά της κατεδάφισης αυθαίρετες κατασκευές εφόσον βρίσκονται εντός προκηπίου.)

Link to comment
Share on other sites

για ξαναδιάβασε σε παρακαλώ!!

 

Το έχει μεν στην κατηγ 4 

αλλά περιλαμβάνει  αυθαιρεσίες ΓΕΝΙΚΑ εντός πρασιάς

 

και τι λέει!!

ότι δεν πάνε ως κατηγ 3 ή 4 

αλλά 5  ώστε να μην εξαιρεθούν για πάντα (όπως προβλέπεται για τις κατηγ 1, 2, 3, 4,)

Link to comment
Share on other sites

Έχω κάποιους ενδοιασμούς αν αναφέρεται και στις προηγούμενες κατηγορίες. Ακριβώς προηγουμένως αναφέρει για τις παραβάσεις της κατηγορίας 4:   " Οι ανωτέρω  αυθαίρετες κατασκευές εξαιρούνται της κατεδάφισης οριστικά μετά την συμπλήρωση της ταυτότητας του κτιρίου..."  Επομένως φαίνεται ότι η παράγραφος β να αναφέρεται σε αυτές τις κατασκευές. Θα ήταν πολύ πιο απλό να πει ότι όλες οι κατασκευές στο προκήπιο υπάγονται στην κατηγορία 5.

Link to comment
Share on other sites

Όλες οι αυθαιρεσίες εντός προκηπίου υπάγονται στην κατηγορία 5. Ο νόμος δείχνει σαφής στο σημείο αυτό.

 

Το ορθό όμως είναι ότι, εξαιρούνται οι αυθαιρεσίες ακινήτων κατηγορίας 1 και 2.

Θα εξαιρούνταν και οι αυθαιρεσίες κατηγορίας 3, αλλά δεν μπορώ να το στηρίξω πουθενά....... (με λίγη καλή θέληση όμως γίνεται).

 

Δηλαδή, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι, πρωτίστως επιλέγοντας την κατηγορία του ακινήτου, αν είναι 1 ή 2 ή 3 τα πράγματα είναι εύκολα και τελειώνουν ..."απλά".

Αν ΔΕΝ είναι κάποια από αυτές, μένει η κατηγορία 4 ή 5, οπότε αν βρίσκεται σε προκήπιο πάει 5, αν δεν βρίσκεται σε προκήπιο και ΔΕΝ πληρεί το 40-40-20 πάει πάλι 5, αν όμως δεν βρίσκεται σε προκήπιο και πληρεί το 40-40-20 τότε και μόνο τότε πάει κατηγορία 4.

 

Αλχημείες, αλλά οδηγούν κάπου.....

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.