jim Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2008 Χαιρετω τους συναδελφους. Ψαχνω σε κανονισμους να βρω αν επιτρεπεται να δημιουργησω οπες (διαμετρος τρυπας 10cm) σε δοκους απο οπλισμενο σκυροδεμα και σε ποιο σημειο. Καπου ειχα διαβασει οτι δεν επιτρεπεται στο κρισημο μηκος της δοκου. Ξερει κανεις τιποτα γι'αυτο το θεμα, για να ειμαι καλυμμενος νομικα. Το κτιριο κατασκευαζεται τωρα. Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
Pappos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2008 Οπές αν θέλεις να είσαι θεωρητικά σωστός περνάς το μοντέλο στα πεπερασμένα και ανάλογο τα αποτελέσματα ροής εφελκυσμού και θλίψης σχηματίζεις τις οπές. Αλλιώς οπές δεν κάνεις επάνω στις στιρίξεις της δοκού και στο άνοιγμα κάτω. Δεν έχω διαβάσει κάτι ανάλογο στον κανονισμό για οπές ή μπορεί να μου ξεφεύγει...
terry Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2008 Εγω αν επρεπε οπωσδηποτε να ανοιξω τρυπες σε δοκο θα τις εκανα στη μεση στο ανω μερος....Απλ σε εκεινη τη διατομη θα εκανα με το χερι εναν ελεγχο αν επαρκει το σκυροδεμα της απομειωμενης διατομης σε θλιψη..
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2008 οπότε ακόμα καλύτερα εκεί που μηδενίζει η ροπή
terry Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2008 Σωστα...απλα για διοφερετικους συνδιασμους φορτισεων αυτο το σημειο μπορει να αλλαζει.....
ilias Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2008 Αν μπορείς βέβαια να τις αποφύγεις.....το καλύτερο!
acnt Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2008 Όπως το λέει ο ilias γιατί μου μυρίζει σωλήνα υδρευσης...
terry Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2008 Και γω συμφωνω...Υδρευσης 10εκ??Μαλλον αποχετευσης...
Christie Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2008 Το μέγεθος της οπής είναι πάντα σχετικό με το μέγεθος της δοκού. Ποιές είναι οι διαστάσεις της δοκού? Τί μέγεθος φορτία έχεις? Χωράει ο οπλισμός αν αφαιρέσεις την οπή από την τομή της δοκού? Δεν θα ανησυχούσα αν μπορούσες να απαντήσεις θετικά στην τελευταία ερώτηση.
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2008 μην κάνουμε υποθέσεις...θα δει επιτόπου πόσο είναι.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα