Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατοικία 45 τμ με νόμιμη αποθήκη 9 τμ


john1rafto

Recommended Posts

Καλημέρα σας.

 

Όπως μπορείτε να καταλάβετε και απο το τίτλο, έχω μια περίπτωση όπου η κατοικία είναι μικρότερη απο 50 τμ (άρα εκ πρώτης δεν απαιτείται ΠΕΑ) , αλλά έχει και μια αποθήκη 9 τμ η οποία έχει ενταχθεί στον 4014. Θεώρησα οτι δεν απαιτείται ΠΕΑ, αλλά ο υποθηκοφύλακας δεν μετέγραψε το συμβόλαιο γιατί ζήτησε ΠΕΑ. Απο το νόμο και το πληροφοριακό υλικό του buildingcert δεν μπόρεσα να σιγουρευτώ τι ισχύει.

 

Αν γνωρίζει κάποιος να μου πεί, τον ευχαριστώ προκαταβολικά.

 

Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

Ευχαριστώ, hkamp.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον έχουμε ίδια περίπτωση (ένταξη στο 4014), αλλά στη δική μου εκτός των 49τμ (ΙΣ) + 9τμ αποθήκη (ανεξάρτητα κτήσματα), έχω και 8τμ (ΥΠ) κατω απο τα 49τμ του ΙΣ.

 

Για τον ίδιο λόγο, ο υποθηκοφύλακας δεν μετέγραψε το συμβόλαιο γιατί ζήτησε ΠΕΑ για το κτήριο (ΙΣ + ΥΠ), γιατί θεωρεί οτι με κάποιο άρθρο του 4178 (που δεν ξέρω ποιό είναι) προστίθενται οι επιφάνειες που τακτοποιούνται (49 +8 = 57τμ).

 

Σ΄αυτή τη περίπτωση, κάνοντας ΠΕΑ για τα 49τμ, περιγράφοντας στο ΠΕΑ και το χώρο τυ υπογείου ως ΜΘΧ, στο κουτί της συνολικής επιφάνειας γράφονται τα 57τμ (> 50τμ) και ΘΖ = 49τμ, οπότε σύμφωνα με αυτο το σκεπτικό πιθανόν ο υποθηκοφύλακας να έχει δίκιο....έχει ????????????

Link to comment
Share on other sites

εννοείς πάντα ότι η αποθήκη είναι εκτός διαμερίσματος, δεν έχει λειτουργική εξάρτηση.

Τότε δεν χρειάζεται, αλλά αν επιμένει βγάλε ΠΕΑ για τα μέτρα τής κατοικίας π.χ 45τ.μ(δεν απαγορευεται από κάπου) στα θερμαινόμενα,και στα συνολικά πρόσθεσε και τής αποθήκης που θα την μελετήσεις ώς κανονικό ΜΘΧ όποτε και ο ιδιοκτήτης θα ξεμπλέξει και εσύ θα κάνεις ΠΕΑ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@Katamp

 

Δεν ξέρω ποιός σου έβαλε για την απάντηση+1 (που σημαίνει οτι θεωρεί σωστή την απάντηση, άρα ισχύει αυτό που γράφεις και θα ήθελα πολύ να μας πει απο που προκύπτει αυτό), αλλα απ΄οτι γνωρίζω ΔΕΝ γίνεται να προστεθούν στα 45τμ ΘΖ και τα τμ της ανεξάρτητης αποθήκης 9τμ (οντως ανεξάρτητα κτηρια)...πρώτη φορά διαβάζω κάτι τέτοιο....

 

Αντίθετα, θα περίμενα να επιβεβαιώσεις αυτό που αναφέρω στο #2, το οποίο ο @hkamp αναιρεί...

 

Αλήθεια @hkamp, απο που προκύπτει αυτή η αρνητική σου απάντηση ? απο κάποιο άρθρο το 4178 (όπως μου είπε η συμβολαιογράφος) ή κάπου άλλού ?

Link to comment
Share on other sites

κατ'αρχάς ο Ηλίας έχει δίκιο. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΑ.

Απλά εδώ κοιτάμε πώς να ξεπεράσουμε και μερικούς βραδύκαυστους, κινούμενοι όμως στην νομιμότητα, ώστε να ξεμπλέξει και ο πελάτης.

Δεύτερον, εννοείται ότι αυτό που γράφω είναι όχι για ανεξάρτητα κτίρια (αν είναι δυνατόν),αλλά για αποθήκη εξωτερικά συνεχόμενη τής οικίας.

Απλά,με την φράση <<εννοείς πάντα ότι η αποθήκη είναι εκτός διαμερίσματος, δεν έχει λειτουργική εξάρτηση.>>, εννοώ ότι η αποθήκη δεν έγινε μιά εσωτερική του σπιτιού , οπότε τότε αναγκαστικά θα τήν έβαζε στην ζώνη(ανάλογα τον όγκο)

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Αυτό νομίζω ότι το έχουμε ξανασυζητήσει.

Με την επιφύλαξη να μην έχω καταλάβει κάτι καλά:

Εχεις ένα θερμαινόμενο χώρο 49 τμ. Αρα η ωφέλιμη επιφάνεια είναι 49 τμ (με τον ορισμό του Ν4122 άρθρο 2). Σε αυτήν δίπλα ή από πάνω ή από κάτω, υπάρχει μια ανεξάρτητη αποθήκη 8 τμ που έχει τακτοποιηθεί με τον 4178 ή δεν έχει τακτοποιηθεί και είναι παράνομη ή υπήρχε νόμιμα από πάντα... σε κάθε περίπτωση είναι μη θερμαινόμενος χώρος. Αρα έχεις συνολική επιφάνεια 49+8=57 τμ.

 

Σύμφωνα με τον Ν4122 άρθρο 12 παρ. 6 που κάνει αναφορά στο άρθρο 4 παρ. 7στ, δεν απαιτείται ΠΕΑ (ωφέλιμη = 49 <50 τμ).

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι απαγορεύεται να βγάλεις ΠΕΑ.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.