marios261 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2013 (edited) Καλασπερα σας.Θα ηθελα να ρωτησω τους ειδικους να με διαφωτισουν.εχουμε ενα κτισμα αρκετα παλιο σε χωριο οπου εχει γινει αλλαγη σκεπης πριν καποια χρονια.θελω να κανω ενα μικρο εργαστηριο παραδοσιακων προιοντων χαμηλης οχλησης και θα ηθελα να ρωτησω αν γινεται και τη ενεργειες θα πρεπει να κανουμε.Λογικα θα πρεπει να αλλαξει η αδεια χρησης απο οικια σε καταστημα? Edited Νοέμβριος 3 , 2013 by marios261 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2013 (edited) Πρέπει να ελεγχθεί η νομιμότητα του κτίσματος, αλλαγή χρήσης αν επιτρέπεται από τις χρήσεις γης κλπ Δεν ξέρω γιατί αναφέρετε την αλλαγή στέγης αλλά είναι πολλά που πρέπει να ελεγχθούν. Θα πρέπει να μαζέψετε ότι χαρτιά έχετε (ενδεικτικά: οικοδομική άδεια, σχέδια, μελέτες, συμβόλαια και λοιπά νομιμοποιητικά στοιχεία) και να συζητήσετε εκτενώς με κάποιο τεχνικό γραφείο. Θα χρειαστεί τοπογράφος ή/και πολιτικός μηχανικός ή/και αρχιτέκτονας καθώς και μηχανολόγος ή ηλεκτρολόγος. Κατόπιν, μιλήστε με κάποιο γραφείο επενδυτικών συμβούλων μήπως τυχόν εντάσσεται σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα... Edited Νοέμβριος 3 , 2013 by Γιάννης Link to comment Share on other sites More sharing options...
marios261 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2013 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2013 Λοιπον μια διευκρινηση θα ηθελα για να εχω μια ιδεα στο κοστος.Το σπιτι ειναι νομιμο μεσα σε παραδοσιακο οικισμο. Για να κανω εγω ενα εργαστηριο παραδοσιακων προιοντων που θελω χωρις να γινει καμμια παρεμβαση στους χωρους.Δηλαδη το κτιριο θα ειναι ετσι ακριβως οπως ειναι τωρα και ως εργαστηριο.Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι χρειαζεται αλλαγη χρησης σε καταστημα η οχι και αν ναι ποσο ειναι περιπου το κοστος.ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
ted78 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2013 (edited) Αφού είναι κατοικία, χρειάζεται να γίνει αλλαγή χρήσης. Υπάρχουν προδιαγραφές για τις διαστάσεις, αλλά και τη διαμόρφωση του χώρου παραγωγής / επεξεργασίας, όπως π.χ. θα πρέπει να μπουν πλακάκια κ.λ.π. Για το κόστος θα πρέπει να απευθυνθείτε σε μηχανικό της περιοχής σας, ο οποίος θα κάνει και αυτοψία του χώρου. Δε μπορεί να γίνει εκτίμηση κόστους εξ αποστάσεως. ΥΓ.: Αν κατάλαβα καλά, μάλλον ενδιαφέρεστε για εργαστήριο παραδοσιακών τροφίμων. Edited Δεκέμβριος 10 , 2013 by ted78 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marios261 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2013 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2013 Ναι τετοιο εργαστηριο θα γινει.τωρα για πλακακια και διαμορφωση αυτο εννοειται ναι το ξερω. Απλα μη μας πει κανενα ποσο και μας ερθει κεραμιδα επειδη διαφορα εχω ακουσει.Γιαυτο ειπα να εχω μια ιδεα στο περιπου παντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα