Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανακοίνωση ΤΣΜΕΔΕ για τα ειδοποιητήρια ασφάλισης


Engineer

Recommended Posts

Καλά τα λέει ο Σάββας....

Αυτό που αποκομίζω είναι ότι μηχανικοί μέχρι 30 στην πλεονότητα έχουν τους γονείς που τους πληρώνουν εισφορές και το μόνο που τους απασχολεί είναι πόσο μεγάλη δύναμη έχει η υπογραφή τους, άσχετα αν δεν υπογράφουν τίποτα!! 

Επειτα είναι αυτοί που πραγματικά όσο και να το σκεφτώ δεν μπορώ να καταλάβω πόσες δουλειές έχουν ώστε σαν ελεύθεροι επαγγελματίες να πληρώνουν άνετα το ταμείο...Ηθελα πραγματικά και όχι ζηλόφθονα να ήξερα με τι ασχολούνται...

Δεν βάζω μέσα τους μισθωτούς μηχανικούς, ή ΔΥ ακόμη και αυτούς που δεν είναι μισθωτοί αλλά σε κάποια εταιρεία και έχουν τουλάχιστον κάθε μήνα ένα σταθερό μισθό έστω με ΑΠΥ και εισφορές δικές τους...

Λίπος υπάρχει γενικά στην κοινωνία όλοι το ξέρουμε, δεν το ζηλεύω καλά να είναι οι άνθρωποι...

Αλλά αμα λέμε ότι κάτι πρέπει να γίνει γίνεται μόνο συλλογικά και όχι μεμονωμένα... Θα μου πεις ο άλλος που έχει γιατί να σκάσει? Τα ακούει βερεσέ όλα αυτά..

Οποιος έχει δίνει, ας είναι και περισσότερα από αυτά που πρέπει. Σου λέει έχω τι να κάνουμε ναούμε?

Προσωπικά δεν δίνω, και ας είμαι σε διακανονισμό, όχι γιατί σηκώθηκα ένα πρωί και αποφάσισα να πουλήσω τσαμπουκά ή μπαιράκι, ή την είδα επαναστάτης, αλλά γιατί πραγματικά δεν έχω να δώσω...Προτιμώ τα 500 πχ που βγάζω με ψιλοδουλειές το μήνα να τα έχω να περνάω και όχι να δίνω 300 στο ΤΣΜΕΔΕ και να λέω ότι δουλεύω για χόμπι... Είμαι παράλογος ή παράνομος? 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Πάλι ισχύει ότι έχεις και τα δίνεις, γιατί όποιος δεν έχει δεν δίνει ας έχει και 15 διακανονισμούς....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις άνεργη γυναίκα και βρέφος θα κάνεις το παν να μην μείνουν ανασφάλιστοι.

Το ότι κάποιος έχει λίπος για να δώσει, δεν σημαίνει καθόλου ότι δεν τον πονάνε οι αυξημένες εισφορές ή ότι δεν θα συμμετάσχει σε κινητοποιήσεις.

Και δισεκατομμυριούχος να είσαι, δυσφορείς να δώσεις 10 € για να κάθονται κάποιοι και να τα ξύνουν.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ανεργη γυναίκα χωρίς δικό της βιβλιάριο και δυο παιδιά σε ηλικίες που τρέχεις τρεις και λίγο σε γιατρούς.

Υπάρχουν πολλές εκδοχές που η ασφάλιση υγείας της οικογένειας είναι κάτι που θα προσπαθήσεις να το εξασφαλίσεις μέχρι την τελευταία ρανίδα του πορτοφολιού σου. Μέχρι να μην μπορείς να δώσεις.

Από τις απόλυτες προτεραιότητες.

Αν ήμουν μόνος θα λειτουργούσα και θα έπραττα διαφορετικά.

 

Οσο για το λίπος... ας το. Τα εσωτερικά μας όργανα χωνεύουμε.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαινω.... Δηλαδη υποχρεουμαστε αυριο να στηθουμε στην ουρα του γκισε του ΤΣΜΕΔΕ σε οποιαδηποτε πολη βρισκομαστε ωστε να μας κοψουν το ειδοποιητηριο που ΟΦΕΙΛΑΝ να μας εχουνε στειλει εδω και μερες και να το πληρωσουμε ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ και οχι με πιστωτικη καρτα, ειδαλλως θα χασουμε ρυθμισεις που εχουμε κανει παλαιοτερων εξαμηνων και μαζι με αυτα θα χασουμε και τα καταβληθεντα της καθε ρυθμισης?

 

Δεν παμε καλα...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το απόλυτο μπάχαλο.

Ελπίζω πάντως ειδικά σήμερα, να μην τηρηθεί το εμπάργκο από την πλευρά του ΤΕΕ, να δωθεί η παράταση (και να μην χαθούν οι διακανονισμοί), μπας και δωθεί σοβαρή λύση τους επόμενους μήνες (μετά τις ευρωεκλογές βεβαίως-βεβαίως).

Link to comment
Share on other sites

Όπως τα λέει ο hkamp είναι. Αν έχεις μικρά παιδιά δεν σε παίρνει να μην πληρώσεις. Το θέμα είναι οτι θα βγούν μετα μερικοί και θα λένε ορίστε τόσοι μηχανικοί πλήρωσαν οι υπόλοιποι γιατί να μην πληρώσουν και θα μας κοροιδεύουν απο πάνω οτι υπάρχει λίπος.  

 

Προσωπικά εγώ το πλήρωσα το μαμημενο για τα παιδιά μου και για να μήν χάσω την ρύθμιση αλλά έμεινε απλήρωτο το δάνειο στην τράπεζα, οι κάρτες και 2 ενοίκια του γραφείου. Απο το "πλεόνασμα" δηλαδή...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.