Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μία από τις εφευρέσεις που άλλαξαν ριζικά τον ρου της Ανθρωπότητας είναι φυσικά ο τροχός (χρονολογείται περίπου στο 4.000 π.Χ), με τη βασική ιδέα πίσω από το σχεδιασμό του να παραμένει η ίδια εδώ και χιλιάδες χρόνια. Επομένως, δύσκολα θα φανταζόταν κανείς ότι μπορούμε να τον ανακαλύψουμε και πάλι στη σημερινή εποχή.

 

Παρόλα αυτά, ο σχεδιαστής-μηχανικός Ackeem Ngwenya εμπνεύστηκε το Roadless, ένα νέο σύστημα τροχού που προσαρμόζεται ανάλογα σε οποιαδήποτε επιφάνεια, θέλοντας να δώσει λύση στα προβλήματα μετακίνησης και μεταφοράς στην γενέτειρα του (Μαλάουι).

 

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια ρόδα με ακτίνες που μπορούν να ρυθμιστούν με το γύρισμα μιας βίδας έτσι ώστε να μεγαλώνει ή να μικραίνει η επιφάνεια επαφής του λάστιχου με το έδαφος. Παραδείγματος χάριν, σήμερα φουσκώνουμε τα λάστιχα περισσότερο όταν θέλουμε να διανύσουμε μεγάλη απόσταση, έτσι ώστε η τριβή να είναι μικρότερη, ή τα ξεφουσκώνουμε το χειμώνα για να επιτύχουμε μεγαλύτερη τριβή σε χιόνι, βροχή, λάσπη κλπ.

 

Αυτό, όμως, επιβαρύνει τα ελαστικά.

 

Στο concept του Ngweya, οι ακτίνες μπορούν να ρυθμιστούν έτσι ώστε το ελαστικό να προσαρμόζεται κατάλληλα επάνω τους αλλάζοντας το σχήμα της ρόδας για τις διαφορετικές επιφάνειες. Μια πολύ φιλόδοξη εξέλιξη αυτής της ιδέας θα ήταν να αναγνωρίζουν οι ρόδες αυτόματα το υπέδαφος και να προσαρμόζονται κατάλληλα, αλλά ας μείνουμε για την ώρα στη βασική ιδέα.

 

Πηγή:http://www.techgear....he-wheel-79990/

 

Click here to view the είδηση

Δημοσιεύτηκε

καλο ειναι να δειτε και το site του εμπνευστη.

 

http://blackmanfromthesky.wordpress.com/2013/03/10/roadless/

 

πασχει βεβαια η ολη ιδεα (απο παντου) αλλα κυριως στο οτι μεχρι στιγμης εχει απλα σκεφτει μια ζαντα και οχι τροχο (συστημα ελαστικου ζαντας)

και προφανως τα ελαστικα που εχουμε ως γομες λειτουργουν υπο ενταση (πιεση ελαστικου) . πως θα το εφαρμοσει στη ζαντα του αυτο???

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Ρε παίδες

Δεν είναι εξαιρετικός με αυτές τις εντυπωσιακές και πρωτοποριακές  ιδέες του!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.