Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επικινδυνότητα κτιρίου


NancyM

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει πρόβλεψη για 3όροφη οικοδομή (οπλ.σκυρ/δεμα) 160τ.μ με κατάστημα κ πατάρι (σαν 4όροφη σε ύψος) μόνο με περιμετρικές κολώνες και καθόλου ενδιάμεσες. (εκτός υπογείου που έχει κ ενδιάμεσες).Επειδή για χρόνια οι ενδιάμεσοι όροφοι δεν ήταν αποπερατωμένοι (ενιαίοι-γιαπί) παρά μόνο ο 3ος και με μια έξτρα βαριά μόνωση στην ταράτσα, ξεκόλλησαν τα σοβατεπιά σε κάποια σημεία του 3ου ( κεντρικά)κ φαίνεται μια διαμήκης σχισμή-ρωγμή.Κάποιες ρωγμές υπήρχαν κ σε σημεία των τοίχων αλλά μετά από βάψιμο προ 6ετίας δεν ξανάνοιξαν.Η πολυκατοικία είναι του 1990.Οι όροφοι α,β αποπερατώθηκαν το 2006. Σίδερο κ μπετόν έχει παραπάνω και από το προβλεπόμενο σαν κτίριο.Ίσως δεν είναι επαρκείς οι πληροφορίες για μία γνώμη σας σχετικά με επικινδυνότητα του κτιρίου αλλά θα την ήθελα.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

Θα πρέπει να απευθυνθείτε οπωσδήποτε σε κάποιον Μηχανικό γιατί απαιτείται αυτοψία, και τέτοιες απαντήσεις μόνο με μία απλή περιγραφή δεν νομίζω ότι μπορούν να δοθούν στο πρόβλημά σας μέσα από ένα φόρουμ. Επίσης απαιτείται παραλαβή του φακέλου των στατικών υπολογισμών της κατασκευής. 

 

Τέλος, το παραπάνω σίδερο στο μπετόν να γνωρίζετε (αναφέρεται γενικά ο γράφων) ότι δεν είναι και ό,τι καλύτερο.. Δεν τοποθετούμε αυτά τα σίδερα που τοποθετούμε για λόγους οικονομίας και τσιγκουνιάς. Η στατική μελέτη θα πρέπει να εφαρμόζεται κατά γράμμα. Ούτε λιγότερα σίδερα, ούτε περισσότερα. Ούτε περισσότερο σκυρόδεμα, ούτε λιγότερο. 

Edited by Earl
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για την απάντηση, καταλαβαίνω πως δε δίδονται πληροφορίες και συμβουλές χωρίς αυτοψία. Σαν μελέτη όμως και σχεδιασμός υπάρχει για πολυόροφο κτίριο χωρίς ενδιάμεσες κολώνες?

Link to comment
Share on other sites

Με τα στοιχεία που δίνονται και με τον τρόπο που δίνονται δυστυχώς δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη. Γενικά, ναι υπάρχει κτίριο χωρίς ενδιάμεσες κολόνες...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.