ΓΙΑΝΝΗΣ Γ Δημοσιεύτηκε January 31, 2008 at 09:53 πμ Δημοσιεύτηκε January 31, 2008 at 09:53 πμ Συναδελφοι για χαρα Μια ερωτηση που με απασχολει καιρο: Ερχεται καποιος και σας ζηταει νεο τοπογραφικο,θελοντας να κανει γονικη παροχη κ.α.....αφου λοιπον σας δωσει και τα σχεδια παλιοτερων ετων που αφορουν την οικια του(παλιο τοπογραφικο.κατοψεις,οψεις κ.λ.π.).Πως θα κοστολογουσατε εσεις την εργασια αυτη(Για τη δημιουργια του συγκεκριμενου τοπογραφικου δεν απαιτειται καμμια μετρηση αφου ολα αποτυπωνονται σε παλιοτερο τοπογραφικο)?Μπορειτε να μου πειτε μια διευθυνση ωστε να μπορω να δω τι προβλεπεται για τη συγκεκριμενη αμοιβη του μηχανικου?Περιμενω τις απαντησεις σας αφου πιστευω οτι θα εχει προκυψει και σε σας αντιστοιχη περιπτωση.... Ευχαριστω
chris_anst Δημοσιεύτηκε January 31, 2008 at 03:56 μμ Δημοσιεύτηκε January 31, 2008 at 03:56 μμ Δεν υπάρχουν καθορισμένες αμοιβές για αυτή τη δουλειά. Από ότι κατάλαβα μιλάς για τοπογραφικό συμβολαίου, η αμοιβή είναι 300-500 Ε συνήθως ανάλογα την περίπτωση. Αλλά καλύτερα να μετρήσεις, για πολλούς λόγους. Πρώτον βασίζεσαι σε αλλουνού μετρήσεις? Δεύτερον θα υπογράψεις δήλωση Ν.651 η οποία φέρει μεγάλη ευθύνη και τρίτον τα κτίρια μπορεί να μην είναι κατασκευασμένα όπως φαίνονται στο παλιό τοπογραφικό. Γενικά σε όλες τις δουλειές καλό είναι να μετράς και εσύ για να είσαι σίγουρος.
thomas Δημοσιεύτηκε January 31, 2008 at 09:07 μμ Δημοσιεύτηκε January 31, 2008 at 09:07 μμ Γεια σου Συνάδελφε. Δυστυχώς , οι τιμές καθορίζονται απο την πιάτσα της κάθε περιοχής. Αν ας πουμε ενα τοπογραφικο για συμβόλαιο με μέτρηση πάει στα 250 ευρω κάνεις ενα μικρό σκόντο , αφού δεν θα μετρήσεις , και έτσι βγάζεις την τιμή. Αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις τις προβλεπόμενες αμοιβές ίσως χαρακτηριστείς εκτός πραγματικότητας και να γίνεις και γραφικός.
sir-topo Δημοσιεύτηκε February 1, 2008 at 07:24 πμ Δημοσιεύτηκε February 1, 2008 at 07:24 πμ εγω ποτε δεν θα εκανα τοπογραφικο το οποιο θα υπεγραφα χωρις να μετρησω. ΠΟΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! οσον αφορα τη τιμη (εννοειται με μετρημα μαζι) θα κυμαινοταν στα 250 με 350 ευρω αναλογα με τη δυσκολια του οικοπεδου και τελικα τη συνταξη του τοπογραφικου.
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε February 1, 2008 at 07:33 πμ Δημοσιεύτηκε February 1, 2008 at 07:33 πμ Συμφωνώ με τον sir-topo. Θυμήθηκα την πρώτη μου δουλειά σε μια οικογενειακή επιχείρηση εργολάβων, πατέρας και δυο γιοι, όπου κανένας τους δεν ήταν μηχανικός και μου ζήτησαν να υπογράψω τοπογραφικό που έκανε κάποιος άλλος συνάδελφος, ίσως βέβαια και να μην ήταν συνάδελφος ή θα ήταν δημόσιος υπάλληλος και δε θα είχε δικαίωμα υπογραφής. Αρνήθηκα, μαλώσαμε και έφυγα. Δεκαπέντε μέρες έμεινα όλες και όλες. Θέλω να πω, μην βάζετε νερό στο κρασί σας σε ορισμένα θέματα. Ένα απ' αυτά είναι το θέμα της υπογραφής. Το γνωστό απόφθεγμα "την υπογραφή μας και το πουλί μας προσέχουμε πού τα βάζουμε" έχει βγει από τη σοφία του λαού και έχει βάση.
thomas Δημοσιεύτηκε February 1, 2008 at 02:45 μμ Δημοσιεύτηκε February 1, 2008 at 02:45 μμ Το θέμα του τι πρέπει να υπογράφουμε είναι πολύ μεγάλο. Σίγουρα υπάρχει ανάλογα με την περίπτωση κάποιος βαθμός ρίσκου. Στην προκειμένη , δεν μπαίνει στην μέση πολεοδομία για να ελεγχθείς αυστηρά. Κάποια ανοχή επομένως την έχεις . Πάντα θα υπάρχει η κορδέλα που θα σε βοηθήσει να έχεις έναν γρήγορο έλεγχο της ακρίβειας της αποτύπωσης που έχεις στα χέρια σου. Αν σου φαίνεται απαράδεκτη προχώρα σε δικιά σου αποτύπωση. Μη φτάσουμε και σε σημείο με παροπλισμένη σφραγίδα και πουλί , από την υπέρμετρη επιφυλακτικότητα μας. Ο λαός λέει και το : αέρα θέλει η π%&$ χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να είσαι και απρόσεχτος!!!
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε February 1, 2008 at 03:42 μμ Δημοσιεύτηκε February 1, 2008 at 03:42 μμ ...Μη φτάσουμε και σε σημείο με παροπλισμένη σφραγίδα και πουλί , από την υπέρμετρη επιφυλακτικότητα μας. Ο λαός λέει και το : αέρα θέλει η π%&$ χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να είσαι και απρόσεχτος!!!... Όχι βέβαια, αλί. Αλλά πάντα να παίρνουμε τις προφυλάξεις μας.
CVENG Δημοσιεύτηκε November 16, 2008 at 09:14 μμ Δημοσιεύτηκε November 16, 2008 at 09:14 μμ Συναδελφοι στο τοπογραφικο που καταθετουμε στην πολεοδομια, θα πρεπει να φαινεται και το κτισμα μαζι με τις αποστασεις του απο τα ορια ?? Επισης, στο διαγραμμα καλυψης τι χρειαζεται να φαινεται ? Προσωπικα εχω βαλει το κτισμα, σαν καλυψη + 2 οψεις. Συναδελφος μηχανικος μου προτεινε να βαλω τα εξης σχεδια, τομη και κατοψεις ολων των οροφων ακομα και του υπογειου. Σε ποιο απο τα δυο σχεδια θα πρεπει να γραψω τα επιτρεπομενα και πραγματοποιουμενα στοιχεια δομησης οπως επισης και ολες τις μετρησεις περι ογκου, καλυψης και δομησης ?? Ευχαριστω !
CVENG Δημοσιεύτηκε November 17, 2008 at 07:03 μμ Δημοσιεύτηκε November 17, 2008 at 07:03 μμ Kαποια συμβουλη συναδελφοι ?
erling Δημοσιεύτηκε November 17, 2008 at 07:14 μμ Δημοσιεύτηκε November 17, 2008 at 07:14 μμ Στο τοπογραφικό πρέπει να δείχνεις το κτίσμα με διαστάσεις και αποστάσεις από όρια. Στο Δ.Κ. την κάλυψη και υπολογισμό φύτευσης αλλά καλό είναι να βάζεις και σε 1/100 τις κατόψεις με τους υπολογισμούς στην περίπτωση που οι όροφοι είναι διαφορετικοί, απλά για καλύτερο και γρηγορότερο έλεγχο απο τον υπάλληλο. Επισης βάζεις σχηματική τομή και ιδεατό στερεό. Στο Δ.Κ. γράφεις τα επιτρεπόμενα και πραγματοποιούμενα.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα