Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανοικτό Πανεπ και εργασία


Recommended Posts

Καλησπέρα. ΣΚέφτομαι να κάνω το μεταπτυχιακό "Τεχνικά Έργα " στο ανοικτό πανεπιστήμιο. Το αντικείμενο μου αρέσει πολύ και θεωρώ ότι θα λάβω αρκετά χρήσιμες γνώσεις. 

Το ερώτημα μου είναι κατά πόσο ένα τέτοιο μεταπτυχιακό έχει αναγνωριση στην αγορά εργασίας. Θα λειτουργήσει σαν μπόνους σε περίπτωση που θα ζητήσω θέση επιβλέπων μηχανικού ή απλά θα θεωρηθεί ως ένα "βίτσιο".

Οι πιο έμπειροι συνάδελφοι τί γνώμη έχετε?

 

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον εννοείς το ΠΜΣ "Διαχείριση Τεχνικών Έργων" του ΕΑΠ συνάδελφε. Είναι ένα πολύ καλό μεταπτυχιακό και πρακτικό ταυτόχρονα. Η κατάρτιση που προσφέρει δεν είναι επιστημονική αλλά οι γνώσεις που θα αποκομίσεις είναι θεμελιώδεις (δεν είναι προχωρημένες αλλά βασικές σε εξειδικευμένο επαγγελματικό αντικείμενο) για τον εργολάβο και ειδικά για τον επικεφαλή εργοταξίου τεχνικών έργων. Η αλήθεια είναι ότι είναι περισσότερο προσανατολισμένο προς το αντικείμενο των πολιτικών μηχανικών. Συνάδελφοι διαφόρων ειδικοτήτων που το έχουν παρακολουθήσει αυτό μου έχουν πει καθώς εγώ δεν είμαι φοιτητής ή απόφοιτος του συγκεκριμένου ΠΜΣ. Για τους μελετητές δεν έχει καμία πρακτική αξία και δεν προσφέρει τίποτα στη δουλειά τους.

 

Το ΜΔΕ που θα πάρεις μπορεί να μην έχει σαν χαρτί ιδιαίτερη αναγνώριση στην εγχώρια αγορά εργασίας αφού δουλειές δεν υπάρχουν. Με λίγα λόγια είναι μικρές οι πιθανότητες να σε βοηθήσει να βρεις δουλειά. Η τεράστια ωφέλεια που σου προσφέρει είναι οι γνώσεις οι οποίες δεν θα πάνε χαμένες αν τελικά βρεις δουλειά στον τομέα της κατασκευής τεχνικών έργων (δημοσίων και ιδιωτικών). Η αλήθεια είναι όμως πως ούτε ο δημόσιος φορέας (σε περίπτωση δημοσίου έργου) ούτε ο ιδιώτης (σε περίπτωση ιδιωτικών έργων) θα σε πληρώσει παραπάνω για να εκπονήσεις ως κατασκευαστής την μελέτη χρονικού προγραμματισμού του έργου ως μέρος του φακέλου διαχείρισης του έργου έτσι ώστε να βελτιστοποιήσεις από τεχνικοοικονομική άποψη το έργο καθώς είναι εξαιρετικά σπάνιο να μην συμβούν απρόβλεπτα φαινόμενα στην κατασκευή του έργου.

 

Συνοψίζοντας, το συγκεκριμένο ΜΔΕ θα πιάσει τόπο μόνο αν εργαστείς στο αντικείμενο της κατασκευής τεχνικών έργων. Σε αυτήν την περίπτωση εγώ προσωπικά το θεωρώ απαραίτητο προσόν γιατί στα προγράμματα προπτυχιακών σπουδών όλων των πολυτεχνικών σχολών των ελληνικών ΑΕΙ, η παρεχόμενη εκπαίδευση στον τομέα κατασκευής και διαχείρισης τεχνικών έργων είναι από ανύπαρκτη έως ανεπαρκής για την πράξη (ακόμα και για τις πιο απλές περιπτώσεις).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.