Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κυρώσεις από λάθος αποτύπωσης σε εντός-εκτός σχεδίου.


Recommended Posts

Επειδη τα περισσοτερα τοπογραφικα για συμβολαια που κανω ειναι σε χωρια οπου τα σχεδια των οικισμων που περνω απο την πολεοδομια πολλες φορες εκτος του οτι δεν ειναι ευαναγνωστα, δε βρισκω τα ακριβη σημεια στο εδαφος και προσπαθωντας με φορεις της καθε περιοχης (προεδρους, παλιους χωροφυλακες) να προσδιορισουμε τα σημεια των σχεδιων του οικισμου φοβαμαι οτι μερικες φορες μπορει να εχουν γινει λαθη.

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι τι κυρώσεις υπαρχουν αν με το περας του χρονου γινει αλλο τοπογραφικο απο αλλο μηχανικο και δειχνει οτι καποιο οικοπεδο που εγω το εβρισκα οριακα εκτος σχεδιου τελικα καποιο κομματι του ειναι εντος.

Βεβαια αυτο θα γινει οταν θα περασει το γεωτεμαχιο σε αλλα χερια και μπορει να περασουν πολλα χρονια μεχρι τοτε.

Τι γινετε ομως τοτε?

Και επισης ποια διαδικασια μπορουμε να εφαρμοσουμε για να ειμαστε καλυμενοι σε τετοιες περιπτωσεις?

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων φροντίζουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο περιγραφικοί και όχι γενικοί.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

εγώ θα φοβόμουν το αντίθετο, να το είχα "εντός" ενώ αυτό είναι εκτός. Ετσι θα μπορούσε να θεμελιωθεί απαίτηση πχ του νέου ιδιοκτήτη κατ' εμού για ζημιά που υπέστη απο την εσφαλμένη δήλωσή μου.

Για να αποφύγω τέτοια κακοτοπιά φροντίζω πάντα να περνώ απ την πολεοδομία.

Link to comment
Share on other sites

πέρα από την πολεοδομία να δίνεις ιδιαίτερη βάση - έστω και σαν τελευταίο έλεγχο - στις πληροφορίες από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη.οκ εσύ είσαι μηχανικός και ξέρεις πέντε πράγματα περισσότερα αλλά ιδιαίτερα σε τουριστικούς οικισμούς όπου η αξία γης είναι υψηλή λές να μην ξέρει ο κάθε ιδιοκτήτης τι του γίνεται?τόσες χιλιάδες (συχνά εκατοντάδες χιλιάδες ) θα τσεπώσει όταν θα το πουλήσει.πίστεψέ με ξέρουν...άλλος έλεγχος είναι η δόμηση.εκεί που αλλάζει σε εκτός σχεδίου "βλέπεις" ξαφνικά αδόμητες εκτάσεις.έχω τύχει κ εγω συχνά στη δική σου περίπτωση γι αυτό τα αναφέρω.

Link to comment
Share on other sites

Απο πολεοδομια περναω καθε φορα.....απλα μου εχει τυχει τοπογραφικο να κοβεται απο το σχεδιο οικισμου<2000 και να προσπαθω να βρω τα σημεια του σχεδιου της πολεοδομιας και να μου λεει ο προεδρος εδω ενω ο χωροφυλακας λιγο πιο κει.....και απο το σχεδιο να μην εξακριβωνεται τιποτα. Ολα στο περιπου!!!

Μιλαω παντα για μια αποσταση 7 περιπου μετρων αλλα εχει σημασια που θα κατσει ακριβως το σημειο για το ποσο ειναι μεσα στο σχεδιο.....

Αλλο να εχει και ενα κομματι 200 τ.μ. μεσα και αλλο να λες οτι ειναι ολο εξω...

Παντως σε αυτο που προβληματιζομαι το εχω ολο εξω και μαλιστα ρωτησα πολλους φορεις σε εκεινο το χωριο....

Να φανταστειτε το σχεδιο που πηρα απο την πολεοδομια δεν ειχε ουτε συντεταγμενες, οπως και ο προεδρος του χωριου δεν ειχε πληρωσει μηχανικο να τους βαλει σημεια να ξερει ο κοσμος που ξεκιναει το σχεδιο.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.