Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξωτερικό κλιμακοστάσιο κατά ΝΟΚ


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι!Σε εντός σχεδίου οικόπεδο έχω μια άδεια για πιστοποίηση νομίμου περιγράμματος για προ του 1955 κτίριο.Το κτίριο είναι διώροφο και από τον ακάλυπτο του οικοπέδου ανεβαίνεις στον πρώτο όροφο από εξωτερικό κλιμακοστάσιο που φτάνει στο επίπεδο του εξώστη στο πρώτο όροφο όπου είναι και η είσοδος.Τα σκαλοπάτια αυτά τα εξωτερικά μετράνε στη δόμηση και την κάλυψη?Εσωτερικά δεν υπάρχει σκάλα για να ενώνει ισόγειο με α όροφο.Ο εξώστης?Είναι τα παλιά χαγιάτια που λέγαμε στα παλιά σπίτια.

Link to comment
Share on other sites

... έχω μια άδεια για πιστοποίηση νομίμου περιγράμματος για προ του 1955 κτίριο....

 

Αφού κάνεις πιστοποίηση για νόμιμο περίγραμμα ως προ 55 τι σχέση έχει ο ΝΟΚ που είναι 60 χρόνια μετά?

 

Κατά αρχή πρέπει να αποδείξεις ότι υπήρχε ως το περιγράφεις από τότε και αν χρειαστεί κάποιος έλεγχος για πολεοδομικές διατάξεις (εάν έχει βγει για το συγκεκριμένο οικοδομική άδεια τότε)  πας με τα προ 55 (ΓΟΚ τριάντα κάτι , δεν το θυμάμαι σωστά τώρα)

Link to comment
Share on other sites

Εδώ που είμαι στο νομό Καβάλας αυτό γίνεται με αυτοψία από τη πολεοδομία.Επίσης ο ιδιοκτήτης είχε και συμβόλαια από το 1936 οπότε δεν τίθεται θέμα παλαιότητας.Άρα πάω με τον ΓΟΚ τον  τότε.

Link to comment
Share on other sites

Ναι με τον τότε αλλά κι αυτό υπό τον όρο ότι έχεις άδεια οικοδομής του τότε για να παραβάλεις αν πήγε με τις πολεοδομικές διατάξεις κλπ κλπ.

Αν ήταν χωρίς άδεια, είχε το γηπεδάκι του και το έκτισε όπου του κάπνισε αφού αυθαίρετο ήταν τι να ελέγξεις ΓΟΚ του τότε?

Link to comment
Share on other sites

Το νόμιμο περίγραμμα σημαίνει πως μέσα σε αυτό μπορεί να γίνει προσθήκη καθ'υψος. Σχεδιάζεται μια κόκκινη γραμμή εκεί που καλύπτει ο κανονισμός που ελέγχουμε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.