Giorgos1987 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2015 Αμα είναι τριφασικό το φορτίο χρειάζεσαι τρία βαττόμετρα.
AMHxaNos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2015 (edited) giannisalbania για να βρείς αποδόση Μ/Τ και να δώσεις (αριθμητική) απάντηση πρέπει να κάνεις τις μετρήσεις που γράφουν τα βιβλία, εν κενώ και με βραχυκυκλωμένο δευτερεύον.Είναι διαδικασία, θα πας στο εργαστήριο και θα κάνεις τις συνδεσμολογίες. Edited Νοέμβριος 12 , 2015 by AMHxaNos
[email protected] Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2015 giannisalbania για να βρείς αποδόση Μ/Τ και να δώσεις (αριθμητική) απάντηση πρέπει να κάνεις τις μετρήσεις που γράφουν τα βιβλία, εν κενώ και με βραχυκυκλωμένο δευτερεύον. Είναι διαδικασία, θα πας στο εργαστήριο και θα κάνεις τις συνδεσμολογίες. Εχω κανει την συνδεσμολογια και βρηκα και τον βαθμο αποδοσης και εχω και αριθμητικη απαντηση, ψαχνω την απαντηση της ερωτησης : Γιατί ο βαθμός απόδοσης ενός Μ/Σ εξαρτάται από το είδος του φορτίου που αυτός αποδίδει στο δίκτυο;
AMHxaNos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2015 (edited) ??? Τι είναι φορτίο σε μετασχηματιστή? Νομίζω ότι εννοούμε διαφορετικά πράγματα ή εγώ κάτι δεν καταλαβαίνω. Αλλη απόδοση έχει εν κενώ και άλλη στην ονομαστική ισχύ, οι διάφορες απώλειες (ή τουλάχιστον κάποιες) επιδρούν διαφορετικά. Υποθέτω λειτουργία σε σταθερή τάση και σταθερή συχνότητα. Στην 'εν κενώ' αν θυμάμαι καλά αγνοούμε τις απώλειες χαλκού. Σε λειτουργία στην ονομαστική ισχύ όχι. edit: τι είναι είδος φορτίου? τι είναι "αποδίδει" στο δίκτυο? εννοείς την "ανηγμένη"? Edited Νοέμβριος 12 , 2015 by AMHxaNos
nvel Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2015 Αμα είναι τριφασικό το φορτίο χρειάζεσαι τρία βαττόμετρα. ή δυο
[email protected] Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2015 (edited) ??? Τι είναι φορτίο σε μετασχηματιστή? Νομίζω ότι εννοούμε διαφορετικά πράγματα ή εγώ κάτι δεν καταλαβαίνω. Αλλη απόδοση έχει εν κενώ και άλλη στην ονομαστική ισχύ, οι διάφορες απώλειες (ή τουλάχιστον κάποιες) επιδρούν διαφορετικά. Υποθέτω λειτουργία σε σταθερή τάση και σταθερή συχνότητα. Στην 'εν κενώ' αν θυμάμαι καλά αγνοούμε τις απώλειες χαλκού. Σε λειτουργία στην ονομαστική ισχύ όχι. edit: τι είναι είδος φορτίου? τι είναι "αποδίδει" στο δίκτυο? εννοείς την "ανηγμένη"? Επειδη και εγω δεν καταλαβαινω τι ακριβως ζηταει ο καθηγητης θα τον ρωτησω για το τι εννοει (ειδος φορτιου) η ερωτηση παντως ειναι αυτη και δεν εξηγει κατι Edited Νοέμβριος 12 , 2015 by [email protected]
[email protected] Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2015 ή δυο Αρα δηλαδη ειτε εχω αυτο το σχημα με δυο βαττομετρα ειτε με τρια ειναι το ιδιο
AMHxaNos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2015 (edited) Στην 1 μάλλον θα εννοεί την 'ανακλώμενη'.Μπορώ να απαντήσω μόνο στο 2.Με τον όρο 'σιδήρου' σίγουρα θα εννοεί πυρήνα (core), δεν έχουν ομως όλοι ο Μ/Τ πυρήνα απο σίδερο (iron).Αν θυμάμαι καλά διότι τα δινορεύματα είναι ανάλογα με την τάση που τα δημιουργεί (ή το τετράγωνό της) και επειδή με βραχυκυκλωμένο δευτερεύον επιτυγχάνουμε την ονομαστική ένταση με σχετικά χαμηλή τάση στο πρωτεύον, οπότε χαμηλή τάση παραγωγής δινορευμάτων => χαμηλές (έως αμελητέες) απώλειες λογω δινορευμάτων.Με κάθε επιφύλαξη, Θα το ψάξω για επιβεβαίωση.Δες και εσυ τα βιβλία της σχολής και το βιβλίο-σπιράλ του εργαστηρίου, εκεί γράφουν τέτοια 'ποιοτικά' και ερωτήσεις. edit: spelling: υ, η. thanks. Edited Νοέμβριος 13 , 2015 by AMHxaNos
nvel Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2015 Αρα δηλαδη ειτε εχω αυτο το σχημα με δυο βαττομετρα ειτε με τρια ειναι το ιδιο ναι, το άθροισμα των ενδείξεων στα βαττομέτρα και στις δυο συνδέσεις είναι ίδιο
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα