Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύνταξη τοπογραφικού αγροτεμαχίου


santbio

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

είμαι κάτοχος αγροτεμαχίου στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στην Σαντορίνη.Σκοπευω να περιφράξω το αγροτεμάχιο συνολικής περιμετρου 215 μετρα (3 στρ.) .Θα ηθελα να μάθω την διαδικασία ,άδειες,κοστος κτλ και εαν μπορω απο το φορουμ να βρώ τοπογράφο για την συνταξη του είτε απο την περιοχή είτε εργαζεται αυτην την περιοδη εκει.Επισης αν καποιος εχει εμπειρια θα ηθελα να μου πει το κοστος υλικων & εργασιας εστω ενδεικτικα για να δω εαν αξιζει να αγορασω τα υλικαστην Αθηνα και να τα στειλω Σαντορινη.

 

Εχετε αναρτήσει το θέμα σας σε λάθος κατηγορία, η σωστή είναι τα "θέματα ιδιωτών".

Επίσης, ο σκοπός του forum δεν είναι η εύρεση εργασίας, την αναζήτηση μηχανικού παρακαλώ να την κάνετε εκτός του forum. 

Ευχαριστώ, παρακαλώ διαβάστε τους κανόνες συμμετοχής.

DIMITRIS80

Edited by DIMITRIS80
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ. Θα απευθυνθείτε σε μηχανικό της περιοχής σα 1ο βήμα. Ειναι λίγο αντι-δεοντολογικό να βρείτε μηχανικό απο δώ μέσα. Το φόρουμ ειναι για άλλη "δουλειά". Αν πάλι εχετε λάβει ηδη κάποιο πμ, πάσο...

 

Εκείνος θα σας ενημερώσει για το κόστος του τοπογραφικού, της αδείας αν θέλετε και πάει λέγοντας.

 

Επίσης, επειδή ως γνωστόν τα νησιά έχουν...άλλα τιμολόγια (στα πάντα) νομίζω πως δεν θα'ναι αντίστοιχη η τιμή ενός μμ περίφραξης στο Μαραθώνα με τη Σαντορίνη.

 

Τώρα, αν θέλετε μια προμέτρηση των υλικών για τη περίφραξη ή θα τα κανετε μόνος ή θα απευθυνθείτε στον ίδιο μηχανικό, ώστε να δείτε αν συμφέρει να μεταφερθούν εκεί και να πληρώσετε μόνο εργατικά σε κάποια μαστορα της Σαντορίνης.

Link to comment
Share on other sites

Στο άρθρο 48 του Ν.4178/13 αναφέρει αν απαιτείται άδεια δόμησης, έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας ή 48ωρη αναλόγως την περίπτωση. Επειδή όμως ούτως ή άλλως πρέπει να συζητήσετε με κάποιον μηχανικό για να βρείτε ακριβώς ποια είναι η περίπτωση σας και τι απαιτείται, δεν νομίζω ότι μπορούμε να βοηθήσουμε ουσιαστικά.

Το κόστος όπως είπε ο συνάδελφος παραπάνω "παίζει" αναλόγως την περιοχή. Πρέπει λοιπόν να ζητηθεί προσφορά από την περιοχή...

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω για την απαντηση σας.Επειδη ειμαι γεωπονος και ιδιοκτητης του αγροτεμαχιου και δεν εχω ιδεα απο περιγραξεις απλα ξεκινησα σε συναδελφο σας πολιτικο μηχανικο να ρωτησω τι πρεπει να κανω και μου ειπε οτι περιπου περιγραφεται και εσεις .Ντοπιος μηχανικος μου ειπε οτι απλα ενημερωνεις την αστυνομια της περιοχης οτι θα κανεις εργασιες και τι ακριβως θα ειναι,και με βαση τα "συνορα"(σε μας εχει χαμηλα πετρινα τοιχακια που ειναι πολλες δεκαετιες) αλλα και το τοπογραφικο που δειχνει ιδιοκτησιες θα πας και θα περιφραξης.Απο την αλλη συνεργιο στην αθηνα μου λεει οτι και να ερθει σαντορινη οτι κανει θα το κανει παρουσια τοπογραφου για να τους υποδικνυει τα ορια για να μην εχουν τρεχαματα.Υπαρχουν λυσεις απλα δεν μπορω να πεταω χρηματα για εργασιες που δεν ειναι υποχρεωτικες βαση νομου ή απαραιτητεςμε βαση την εμπειρια σας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.