Didonis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2013 Ε υπέβαλε το κι εσύ. Στην τεχνική έκθεση βαλε και παρατήρηση όπου μνημονεύεις την παρούσα εγκύκλιο και άστο… Θα υπάρχουν και οι ημερομηνίες. Μπορεί σε μελλοντική εγκύκλιο να αλλάξει. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2013 Δηλαδη το w.c. μεσα στο διαμέρισμα πάει με μειωτικό ενώ η λαμαρινοαποθηκη των 15.1 τετραγωνικών στον ακάλυπτο πάει ως Κ.Χ. ;;;;; Στάλθηκε από το GT-I9070 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nkeha Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2013 (edited) εγω καταλαβαινω οτι εαν ειναι μεσα στο ογκο του κυριως κτισματος τοτε παιρνουν μειωτικο συντελεστη οι βοηθητικοι χωροι οπως αναφερει ο κτιριοδομικος. δηλαδη εχω μια πολυκατοικια που αποτελειται απο διαμερισματα κυριων χωρων και στο ισογειο εχει λεβητοστασιο ή αποθηκη ή και κλειστο χωρο σταθμευσης. αυτα παιρνουν μειωτικο συντελεστη. εαν ομως εχω σε ενα οικοπεδο ή γηπεδο ενα κτισμα που ολοκληρο ειναι κλειστος χωρος σταθμευσης ή αποθηκη ή γεωργικη αποθηκη τοτε δεν παιρνει μειωτικο συντελεστη. λαθος κανω? γι αυτο οπως ειπα την πατησαν οσοι δηλωσαν τετοια αυτονομα κτιρια αποθηκες. με αυτη την εγκυκλιο πρεπει να πληρωσουν επι 2. Δεν συμφωνώ, διότι δεν αναφέρει πουθενά η εκγύκλιος ότι πρέπει να είναι μέσα στον όγκο του κυρίως κτίσματος Edited Δεκέμβριος 4 , 2013 by nkeha 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
liv25k Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2013 εγω καταλαβαινω οτι εαν ειναι μεσα στο ογκο του κυριως κτισματος τοτε παιρνουν μειωτικο συντελεστη οι βοηθητικοι χωροι οπως αναφερει ο κτιριοδομικος. δηλαδη εχω μια πολυκατοικια που αποτελειται απο διαμερισματα κυριων χωρων και στο ισογειο εχει λεβητοστασιο ή αποθηκη ή και κλειστο χωρο σταθμευσης. αυτα παιρνουν μειωτικο συντελεστη. εαν ομως εχω σε ενα οικοπεδο ή γηπεδο ενα κτισμα που ολοκληρο ειναι κλειστος χωρος σταθμευσης ή αποθηκη ή γεωργικη αποθηκη τοτε δεν παιρνει μειωτικο συντελεστη. λαθος κανω? γι αυτο οπως ειπα την πατησαν οσοι δηλωσαν τετοια αυτονομα κτιρια αποθηκες. με αυτη την εγκυκλιο πρεπει να πληρωσουν επι 2. Ε όχι από πού προκύπτει αυτό;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clemenza Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2013 Σε περιπτώσεις όπου από το σχετικό πίνακα κατανοµής ποσοστών συνιδιοκτησίας σύµφωνα µε τον οποίο καταρτίστηκε η πράξη σύστασης προκύπτει ότι το ποσοστό συνιδιοκτησίας είναι διαφορετικό από το συντελεστή δόµησης που αντιστοιχεί σε κάθε αυτοτελή ιδιοκτησία, για τον υπολογισµό των συντελεστών λαµβάνεται υπόψη το ποσοστό δόµησης που αντιστοιχεί σε κάθε αυτοτελή ιδιοκτησία. Διαφορετικό λέει παιχταρά μου, όχι μικρότερο... Και φυσικά δεν καταλαβαίνω τι εννοεί με τον όρο "ποσοστό δόμησης". Τι όρος είναι αυτός;;;; Το διαβαζω, το ξαναδιαβαζω και καταληγω οτι η διατυπωση ειναι εντελως για γελια Αυτο το "ποσοστο δομησης" παραπεμπει σε λυση 50-50! (δηλαδη μπορει να εννοει το ενα, μπορει και το αλλο) Μου θυμιζει κατι γριφους σε παιχνιδια pc. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stvxri Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2013 συναδελφοι τι σημαινει οτι ο μειωτικος συντελεστης εφαρμοζεται σε ισογειους βοηθητικους χωρους του κυρίως κτισματος?και μετα αναφερει οτι κτιρια δηλαδη κτισματα χωρων σταθμευσης αυτοκινητων δεν παιρνουν μειωτικο.(εδω μηπως θελει να πει για κτιρια πολυοροφα που ειναι αποκλειστικα για σταθμευση αυτοκινητων?και οχι για ισογειους κλειστους χωρους σταθμευσης?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ssouanis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2013 (edited) Η απαγόρευση υπαγωγής αφορά σε αυθαίρετες κατασκευές που βρίσκονταιµέσα σε ρέµα και δεν εφαρµόζεται συντελεστής πλάγιας απόστασης. Μαζεύω στοιχήματα για την ερμηνεία... Edited Δεκέμβριος 4 , 2013 by ssouanis 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2013 για να προσπαθήσουμε λίγο μήπως και βγάλουμε άκρη. Έστω υπόγεια αποθήκη με 20 χιλιοστά επί οικοπέδου. Επιφάνεια 15 τ.μ. ΣΔ οικοπέδου σημερινός 200 τ.μ Σε περιπτώσεις όπου από το σχετικό πίνακακατανοµής ποσοστών συνιδιοκτησίας σύµφωνα µε τον οποίο καταρτίστηκε η πράξησύστασης προκύπτει ότι το ποσοστό συνιδιοκτησίας (δηλαδή 20 χιλιοστά--->4 τ.μ) είναι διαφορετικό από το συντελεστήδόµησης που αντιστοιχεί σε κάθε αυτοτελή ιδιοκτησία,(εννοεί την επιφάνεια του, δηλαδή τα 15τμ????) για τον υπολογισµό τωνσυντελεστών λαµβάνεται υπόψη το ποσοστό δόµησης ?????????? (εννοεί τα 15τ.μ ????) που αντιστοιχεί σε κάθε αυτοτελήιδιοκτησία. Αν ναι, τότε μεγαλώνοντας ο παρανομαστής ο συντ. προσαύξησης δόμησης βγαίνει μικρότερος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liv25k Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2013 Ναι εγώ αυτό καταλαβαίνω. Αλλιώς όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο συνάδελφος nkeha θα έγραφε για εγκεκριμένο όγκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
terry Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2013 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2013 Τι να πουμε για ρεμα!!! Ακομα περιμενουμε να μας πουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα