Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καθαρισμός βόθρου?


kinezos69

Recommended Posts

Στο σπίτι μου τυχαίνει να μην έχω σύνδεση με βιολογικό και έχω βόθρο. Για 25 χρόνια δεν είχα κανένα πρόβλημα μέχρι που γέμισε και τα τελευταία 3-4 χρόνια είμαι αναγκασμένος να τον αδειάζω κάθε 1,5-3 μήνες. Με ενδιαφέρει να ανοίξω με κάποιο τρόπο τους πόρους του ώστε να μην τον αδειάζω τόσο συχνά.'Εχω ακούσει για καθαρισμό με υδροβολή, χημικά, καυστική ποτάσα, μύκητες, ένζυμα κα. Το μόνο που δοκίμασα είναι κάποια χημικά 5-λιτρα που με βοήθησαν ελάχιστα. Θα ήθελα, με την εμπειρία σας στις κατασκευές, να μου προτείνετε κάποιες δοκιμασμένες λύσεις.

 

Link to comment
Share on other sites

Οι βόθροι στην περιοχή που είναι το ακίνητο σου δεν πρέπει εκ του νόμου να είναι μη απορροφητικοί?

Link to comment
Share on other sites

Οι βόθροι στην περιοχή που είναι το ακίνητο σου δεν πρέπει εκ του νόμου να είναι μη απορροφητικοί?

δεν γνωρίζω ειλικρινά ότι ισχύει κάτι τέτοιο.

Δλδ όλα αυτά τα χημικά που κυκλοφορούν με ένδειξη "Καθαρισμός βόθρων" ή τα μηχανήματα που κάνουν υδροβολή σε βόθρους έχουν πάρει παράτυπα άδεια?

 

Επειδή όμως δεν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με βιολογικό θέλω με κάποιο τρόπο να διαλύω τα στερεά που προέρχονται κυρίως από απορρυπαντικά.

Edited by kinezos69
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς αναλόγως την περιοχή, το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Αν παλιά δεν υπήρχε πρόβλημα αδειάσματος και υπάρχει τώρα, σημαίνει ότι ανέβηκε ο υδροφόρος ορίζοντας ή έχει κορεστεί το περιμετρικό έδαφος. Ξέρω περιοχές ολόκληρες που έχουν το βυτίο κάθε μήνα ή ακόμα και κάθε 15 μέρες αναλόγως το κτίριο και τα άτομα που εξυπηρετούνται...

Μένετε σε χωριό ή πόλη?

Πρέπει να απευθυνθείτε στον Δήμο της περιοχής και να δείτε πως "προχωράει" το θέμα των δικτύων αποχέτευσης λυμάτων ή ακαθάρτων όπως λέγονται...

 

Ακόμα μία πληροφορία που μπορώ να σας δώσω είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχουν δοθεί αρκετά κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ κλπ για μελέτες και έργα βιολογικών καθαρισμών και δικτύων ακαθάρτων....Τα αξιοποίησε ο Δήμος της περιοχής?

Για να μην "κατηγορούμε" όμως χωρίς να ξέρουμε, καλύτερα να πάτε μια βόλτα από κοντά και να επισημάνετε το πρόβλημα και να ζητήσετε πληροφορίες για αυτά που σας είπα.... 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.