Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνέντευξη στη Μινέρβα Ελαιουργία: Monkey Business


Doomantia

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 79
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τα συγχαρητήριά μου για τον τρόπο που χειρίστηκες τα πράγματα και για την καταγγελία που κάνεις και μάλιστα επωνύμως, ώστε να την δούνε όλοι οι πιθανοί νέοι υποψήφιοι της θέσης.

Μου κάνει εντύπωση πως εταιρεία και μάλιστα μεγάλη χειρίζεται τα θέματα σαν την χειρότερη δημόσια υπηρεσία...Αυτό αποδεικνύει πολλά αν μη τι άλλο! Και μας κάνει να ψαχτούμε για την λειτουργία του ιδιωτικού ΚΑΙ του δημοσίου τομέα.

Επίσης, δεν ξέρω τελικά αν το HR είναι "αέρας" αλλά σίγουρα γίνεται "αέρας" όταν εφαρμόζεται με την γνωστή Ελληνική μέθοδο.... 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Τα HR μεγάλων εταιριών και στο εξωτερικό λειτουργούν κάπως έτσι...Μιλάω για την διαδικασία επιλογής μέσω πολλαπλών συνεντεύξεων. Δεν είναι σε είδα μου άρεσες, σε πήρα αύριο. Αυτά σε καμιά ΕΠΕ που σου παίρνει και καλά συνέντευξη το αφεντικό. Οπότε σε αυτό δε βρίσκω κάτι κακό.

Το πρόβλημα είναι στην ενημέρωση, αλλά να σου πω και κάτι σκληρό? Δεν είναι υποχρεωμένοι......Αν δηλαδή έλεγαν θα σε ενημερώσουμε ΜΟΝΟ αν γίνεις δεκτός τι θα έκανες? Το ότι εσύ μπορεί να αγωνιάς όλο αυτό το διάστημα, δεν είναι δικό τους θέμα...

Το αν πάγωσε, ή όχι η θέση, τον αν καλύφθηκε από ποιον και πως δεν θα το μάθεις ποτέ....Και άντε σου λέω ότι κάποιος πήγε "φυτευτός" με μέσο (που έχει γίνει εν μέσω συνεντεύξεων) τι κάνεις? Τους λες γιατί και πως?

Δεν λειτουργούν βέβαια όλες οι εταιρίες έτσι...Πχ είχα πάει στην Aegean (2 κύκλους συνεντεύξεων) και μετά από 1 μήνα με πήραν μόνοι τους να μου πουν τη λυπητερή...Οκ τι να κάνουμε....

 

ΥΓ1. Μην έχεις τα HR για αέρας..Και εγώ το ίδιο τα είχα, αλλά να ξέρεις ότι HR 7ης τάξης κατασκευαστικής παίρνει όσα χρήματα παίρνουν μαζί οι μισοί μηχανικοί της εταιρείας..Κάτι λέει αυτό. Πολλά HR dept λύνουν και δένουν..

 

ΥΓ2. Εχεις αλλάξει 3 δουλειές σε 3 χρόνια, σε καλούν σε συνεντεύξεις...Και σε άλλους έχει να χτυπήσει το τηλέφωνο 3 χρόνια και δεν δουλεύουν....Υπάρχουν και χειρότερα, τι να πουν αυτοί δηλαδή........

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν καταρχήν συγχαρητήρια απλά γιατί σέβεσαι τον εαυτό σου.

 

Πάμε παρακάτω, Tα ΗR department δεν είναι ούτε για να αξιολογούν τον κόσμο επί της ουσίας ούτε για να παίρνουν αποφάσεις επί της ουσίας. Είναι οι μεταφορείς των αναγκών και των μηνυμάτων που θέλουν να περάσουν οι επικεφαλείς.

 

Π.Χ. στο έργο και στην εταιρεία που είμαι,  Παρατήρηση από τον Line PM ότι μπαίνουμε μέσα...ανάγκη για ενέργεια, σύσκεψη του εν λόγω manager  με τον financial controller , στο τραπέζι η ιδέα της μείωσης προσωπικου, απόφαση από τον manager για απόλυση 2 ατόμων ΑΦΟΥ πρώτα έχει εξετάσει ότι μπορεί να τρέξει και έτσι το έργο..

 

Το HR καλεί τους εν λόγω υπαλλήλους και τους ανακοινώνει την απόλυση λογω price cutting...(διακπεραιωτές και document controllers)   μάλιστα το μοντέλου του δυνατο΄υ HR έχει αρχίσει και σβήνει σε όλες τις πρωτοπόρες εταιρείες.

 

¨Οπου το ΗR είναι δυνατό σημαίνει great lack of leadership στην εταιρεία  απλά.  Επιπλέον (χωρίς να είναι ο κανόνας) εργάζομαι σε μία από τις 20 μεγαλύτερες κατασκευαστικές στον κόσμο και προσελήφθηκα με μία τηλ. συνεντευξη...

 

Η χειρότερη μου εμπειρία με συνεντευξη, συμπεριελάμβανε τα εξής

 

1. Αναμονή 3 ώρες!!! (είχα ταξιδέψει μάλιστα από Θεσσαλονίκη -Αθήνα).

2. Αφου τελείωσα την συνεντευξη με τον Διευθυντή, συνέχεια μετον HR ο οποίος επέμενε να του πω όχι πόσα θέλω αλλά πόσα θα κοστίσω στην εταιρεία γιατί δεν μπορούσε να τα υπολογίσει (επιασα χαρτι και μολύβι στο τέλος)

 

Έφυγα στραβωμένος αλλά δεν τους την είπα όπως θα ήθελα....

 

Συγχαρητήρια και πάλι και κυρίως υπομονή. Επίσης παρατηρώ όταν επισκέπτομαι την Ελλάδα ότι αυτοί που δουλεύουν στο αντικείμενο που έχουν σπουδάσεικαι είναι γύρω στα 30 έχουν ύφος χιλλιων καρδιναλίων (λόγω της τεράστιας ανεργίας), μπορεί να έπεσες και σε τπτ τέτοια πουλιά...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

 

Τα HR λύνουν και δένουν, δουλειά όμως δε βλέπω να κάνουν (πλην εξαιρέσεων βεβαίως). Το πόσα παίρνει κάποιος, προφανώς δε μου λέει κάτι σχετικά με τον κόπο που καταβάλει και με την ουσία της ενασχόλησής τους.

 

Το ότι αλλάζω δουλειές και πηγαινοέρχομαι σε συνεντεύξεις απο μόνο του δεν μπορεί να με ικανοποιεί. Γενικά η λογική ότι "υπάρχουν και χειρότερα" πιστεύω δεν πρέπει να εκφράζει εμένα, αλλά και ΚΑΝΕΝΑ εργαζόμενο, ανεξαρτήτως μόρφωσης και θέσης. Η αξιοπρέπεια πρέπει να είναι αυτονόητη για όλους.

 

Το ότι λίγο ως πολύ και στο εξωτετικό οι φωστήρες της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού λειτουργούνε έτσι το μαθαίνουν από φίλους. Δεν περίμενα να πρωτοτυπούμε ούτε σε αυτό τον τομέα σα χώρα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το HR δεν πληρώνεται μόνο για να παίρνει συνεντεύξεις από υποψηφίους....Κάνει και άλλα πράγματα που δεν είναι της παρούσης.

Καλά κάνεις και το ψάχνεις, όλοι θέλουμε το καλύτερο, αλλά πρέπει να εναρμονιζόμαστε και με τις εποχές...

Αλήθεια πως ξεπέρασες τον σκόπελο της αλλαγής εργασίας (αν ρωτήθηκες, με ενδιαφέρει και μένα). Πολλοί εργοδότες δεν βλέπουν με καλό μάτι τις συχνές μετακινήσεις σε μικρά χρονικά διαστήματα. Γιατί το ίδιο νομίζουν ότι θα εφαρμόσεις και σε αυτούς. Η νομίζουν έχουν ένα άτομο που δεν ικανοποιείται πότέ, ή δεν προσαρμόζεται.... Πολλά άτομα έχουν κοπεί γι'αυτό.

Για την τακτική στο ξαναλέω, μην περιμένεις συμπόνια, προσωπική ενασχόληση. Είσαι ένας από τους χιλιάδες ίσως υποψηφίους. Δεν ανήκεις στην οικογένεια μέχρι να μπεις σε αυτή. Είσαι (είμαστε) ένας από τους πολλούς....Σκληρό, αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω...

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο κυρίως για την επιμονή σου να καταλάβεις τι είχε παιχτεί.

 

Εγώ αν ήμουν στην θέση σου και μου έλεγαν έχει καλυφθεί η θέση θα τα παρατούσα. Πέρα από αυτό, αν πραγματικά η εταιρεία έχει ανάγκη από έναν εργαζόμενο θα κοιτάξουν να ενημερώσουν. Τώρα στην δική σου περίπτωση, ίσως κάτι βρωμάει. Μου φαίνεται σαν απλά να ήθελαν να βρούν 2 ή περισσότερα άτομα για να δούν αν λειτουργούν καλά όλες αυτές οι διαδικασίες με τα tests και τις δοκιμασίες. Επίσης το μόνο σίγουρο που προκύπτει από όλα αυτά είναι οτι δεν μιλάμε για σοβαρή εταιρεία ή καλύτερα σοβαρό κομμάτι μιας εταιρείας, παρότι έχει ένα Α όνομα στην χώρα μας.

Edited by Giorgos1987
Link to comment
Share on other sites

Το σκόπελο της αλλαγής εργασίας τον ξεπερνάς φυσιολογικά και με τον καιρό. Επίσης, είναι κάτι που έχει σταματήσει να κάνει εντύπωση σε έναν ενδεχόμενο εργοδότη. 

 

Όσο για το αν περιμένω συμπόνοια, θα έλεγα το ακριβώς αντίθετο. Το πνεύμα της τακτικής, αλλά και η ανάρτηση στοχεύουν στο να παρακινήσουν περισσότερους να ταράζουν τους σοβαροφανείς και αγενείς υπαλλήλους των HR dept.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τελικά έχουμε μπερδέψει τα πράγματα . Προφανώς η ανεργία επιτρέπει στον καθένα να "πουλάει" την θέση εργασίας που προσφέρει όπως νομίζει εκείνος .

 

Από την άλλη δεν θεωρώ ότι έχεις δίκιο γιά την συμπεριφορά τους . Δεν έκανες κάτι ιδιαίτερο . Εδωσες μιά προσφορά και δεν πήρες την δουλειά .

Κάτι που γιά τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι καθημερινό φαινόμενο . Και γιά αυτούς έχει και κόστος προσωπικό και χρηματικό .

 

Το πρόβλημα της χώρας είναι ότι υπάρχουν λίγες δυνατότητες να ασκήσουμε οι ίδιοι επιχειρηματικότητα . Αν υπήρχαν οι δυνατότητες , θα υπήρχε και μεγαλύτερη προσφορά θέσεων εργασίας , οπότε οι περίεργοι θα ήταν λιγότεροι .

Link to comment
Share on other sites

Άρα λοιπόν κατά τη γνώμη σου, τα όσα περιγράφω είναι μια φυσιολογική κατάσταση που ορθώς υφίσταται.

 

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος της ανάρτησης του άρθρου, να εμφανιστούνε δηλαδή αυτές οι γνώμες που γνωρίζω καλά ότι υπάρχουνε.

 

Με το να λες ότι έδωσα μια προσφορά και δεν πήρα τη δουλειά, ουσιαστικά νομιμοποιείς, ή παγιώνεις λανθασμένες εργοδοτικές συμπεριφορές. Διαγωνίστηκα για μια δουλειά που υπήρχε, ή που δεν υπήρχε; Διαγωνίστηκα σε διαδικασίες και δοκιμές που αφορούσαν την δουλειά, ή απλώς έχασα το χρόνο μου μαζί με καμιά εικοσαριά ταλαίπωρους μηχανικούς; Μήπως απλώς έπαιξα ένα παιχνίδι υπέρ της ΜΙΝΕΡΒΑ και της κάθε ΜΙΝΕΡΒΑ που θέλει να έχει κινητικότητα το HR dept για να ικανοποιούνται οι μέτοχοι και να φαίνεται ότι η εταιρία αναπτύσσεται; Δεν γνωρίζω αν πράγματι ισχύει κάτι από τα παραπάνω, αλλά με αυτά που έχω δει, μοιραία οι ψύλλοι γαργαλάνε τα αυτιά μου.

 

Όσο για αυτά περί επιχειρηματικότητας, είναι εύκολο να τα πετάει κάποιος γενικώς και αορίστως. Όταν όμως θα προσπαθήσει να στήσει μια επιχείρηση, σε μια ανύπαρκτη αγορά, με τραπεζική φαυλοκρατία και ασυνεπείς προμηθευτές, τότε ας έρθει να το συζητήσουμε ξανά. Εργάζομαι σε επιχείρηση που ήταν επί 25 χρόνια κερδοφόρα. Φέτος, άρχισε να έχει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας με αποτέλεσμα να καθυστερεί πληρωμές. Το αφεντικό δεν έχει ούτε εξοχικό, ούτε Cayenne, ούτε τρώει λεφτά με Ρωσίδες. Απλώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει νυχθημερόν μια ανατιναγμένη αγορά.

 

Σχετικά λοιπόν με τις ιδιαίτερες και περίεργες συμπεριφορές, γνωρίζω καλά ότι την αγορά ελάχιστα την ορίζουμε εμείς. Μήπως όμως να κάνουμε ένα μικρό βήμα προς όφελός μας; Ή να πούμε απλώς "δε βαριέσαι, έχασα το χρόνο μου για κάτι ανούσιο, ας πάμε παρακάτω";

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.