Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υφιστάμενο κτίσμα με Ο.Α πριν την κύρωση της πράξης εφαρμογής


Recommended Posts

συνάδελφε teo2

1.σωστά η πλεοδομία απαιτεί την διάνοιξη όλων των δρόμων και σε όλο το πλάτος, πάντα έτσι ήταν

2.αποτύπωση κτιρίου με μία πλευρά δεν υφίσταται ή μετράμε ή ζωγραφίζουμε

3.το 2006 τοπογράφος συνάδελφος και να μην χρησιμοποιεί συντεταγμένες!!!! κάτι δεν πάει καλά.Τι στοιχεία υπήρχαν τότε διαθέσιμα (κορυφές Ο.Τ,πολυγωνομετρικό δίκτυο,αξονοδιαταυρώσεις κλπ?

   η κύρωση της πράξης δεν επιφέρει αλλαγές ή η εφαρμογή που έγινε στην έκδοση της οικοδομικής άδειας είναι λάθος ή η πράξη εφαρμογής εφάρμοσε λάθος την πολεοδομική μελέτη. Πάντα όμως πρέπει

   να εξετάζονται τα πράγματα σε σχέση με τα στοιχεία που ήταν διαθέσιμα.Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα της ιδιοκτησίας φαίνονται στους επίσης κυρωμένους πίνακες της πράξης. Έλεγξέ τους

4. η ρυμοτομική και η οικοδομική ταυτίζονται?

Edited by ΘΕΟΧΑΡΗΣ
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω πολυ Θεοχαρη για την απαντηση.

Εδω στην αιγινα που εχω το γραφειο αν σου πω οτι εχουν εκδοθει πανω απο 100 αδειες χωρις να γινει διανοιξη των δρομων δεν θα ειναι υπερβολη.Αρκουσε να υπαρχει εστω ενας δρομος διανοιγμενος. Τωρα καποιος το εψαξε στην πολεοδομια και το ζηταει.

Και καλα αντε να κανουμε την διανοιξη αλλα πως θα γινει αφου εχουν τραβηξει την Ρ.Γ/Ο.Γ (ταυτιζονται ναι) επανω στα κτιρια που ειναι απεναντι απο το οικοπεδο μου? Θα τα κατεδαφισω για να κανω την διανοιξη και να βγαλω την αδεια? Αδυνατον δεν  μπορει να γινει αυτο!!!! Ημαρτον.

Κατι μου λεει ο τοπογραφος μου (ειναι πολυ καλος και χρονια συνεργατης) για " προτωκολλο αδυνατου " οποτε να μπορεσει να ξεπεραστει το προβλημα αλλα πρεπει να ξαναπαει πολεοδομια για να μιλησει και να δω τι θα μας πει ο Βουδας! Απ οτι καταλαβες εγω ειμαι αρχιτεκτονας και με την νοοτροπια οτι καθε μηχανικος στην ειδικοτητα του. Οποτε παντα πηγαινε ο συναδελφος τοπογραφος και εκανε τον ελεγχο και της μετρησεις και μου εφερνε το οικοπεδο ετοιμο. Εγω μετα δουλευα το κτιριο. Επομενως δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα με τα τοπογραφικα, σχεδια πολης κλπ. με αποτελεσμα να μου εχουν πεσει τα μαλλια οταν μου το ειπε. Και τι πηγαινα να κανω? Την πιο ευκολη αδεια που μπορει να υπαρξει.Προσθηκη Α΄Οροφου στο περιγραμα του υφισταμενου με αδεια Ισογειου!!!

Δεν το χωραει το μυαλο μου το ΓΙΑΤΙ αλλαξαν την Ρ.Γ./Ο.Δ. απο το αρχικο σχεδιο που ειχα βγαλει την αδεια και εστριψαν κατα λιγες μοιρες τις γραμμες με αποτελεσμα ενω πριν ηταν μια χαρα σε σχεση με τον ηδη διανοιγμενο δρομο του ενος προσωπου, τωρα κοβει τα υφισταμενα κτιρια απεναντι!! 

Και τωρα τι κανουμε? Εγιναν τα ευκολα δυσκολα και μακαρι να μην γινουν και αδυνατα!!!

Και μιλαμε για να βγει η πρωτη αδεια καναμε παραχωρησεις στον δημο. Τωρα που αλλαζει μορφη και εμβαδο το οικοπεδο θα παμε να αγορασουμε αυτα που παραχωρησαμε? Και ξανα Ημαρτον!!!!!

Edited by teo2
Link to comment
Share on other sites

η αγανάκτησή σου είναι δικαιολογημένη

σε αυτό το φόρουμ έχουμε συζητήσει εκτενώς τις τοπικού χαρακτήρα ερμηνείες των πολεοδομικών διατάξεων

αν πράγματι υπάρχει η στροφή που αναφέρεις αυτό είναι ή μαλλον ήταν τροποποίηση ρυμοτομικού

η ταύτιση Ρ.Γ και Ο.Γ δεν είναι σπάνια αλλά εφαρμόζετο σε παλαιότερες πολεοδομικές μελέτες και σε μικρότερα πλάτη οδών

ο τοπογράφος θα πρέπει να εξετάσει την δυνατότητα τροποποίησης ενδεχομένως με κάποια θλάση (μικρή) και να μελετήσει τους πίνακες της κυρωμένης πράξης

αλλά το θέμα εξετάζεται επι τόπου τι να γράψει κανείς παραπάνω?

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω και παλι Θεοχαρη.

Μου ειπε ενας φιλος που ειναι διευθυντης στην πολεοδομια κηφησιας οτι μπορει να γινει "σημειακη τροποποιηση" αλλα απλα δεν το κανουν γιατι βαριουνται και ταλαιπωρουν τον κοσμο.

Θα τα αναφερω αυτα που μου ειπες στον τοπογραφο μου και ας ελπισουμε μπας και γινει κατι.

Οχι τιποτα αλλο αλλα ειναι και η μοναδικη αδεια που εχει ερθει στο γραφειο ολο το 2013! Και τα εξοδα τρεχουν....

Θα το προσπαθησουμε και για την ιστορια θα σε εννημερωσω για την εκβαση!

Σ ευχαριστω και παλι!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα.
έχω και εγώ μία περίπτωση διαφορετική αλλά ταιριάζει με τον τίτλο. Έχω μία παλιά άδεια για διώροφο, με την οποία είχαν υλοποιήσει μόνο το ισόγειο (πήγα το μέτρησα και όλα στην θέση τους). Πήγα να ρωτήσω στην ΥΔΟΜ τι θέλει για αποπεράτωση, καθώς η άδεια ήταν πολύ παλιά (η τελευταία αναθεώρηση το 1983). Ο υπάλληλος μου είπε χωρίς να είναι και τελείως σίγουρος ότι θα πρέπει να γίνει πράξη εφαρμογής για να συνεχίσω. Μήπως μπορεί κάποιος να με διαφωτήσει; Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζεις να μας πείς το ισχύον καθεστώς της περιοχής συνάδελφε? 
Εντός/ εκτός/ νέο ή παλαιό σχέδιο / κυρωμένη πράξη ή μη? 
Η παλιά άδεια είχε εκδοθεί κα αφορούσε οικόπεδο ή γήπεδο??

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση και συγνώμη που άργησα να απαντήσω.

Για την περίπτωση ξέρω τα εξής:

Είμαι εντός σχεδίου, με εγγεκριμένο σχέδιο από το 1952.

Το νεότερο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Δεν γνωρίζω για κάποια άλλη πράξη κύρωσης μεταγενέστερη, αλλά από όσο ξέρω γενικά η ΥΔΟΜ εδώ δουλεύει με το παλιό σχέδιο και διαγράμματα εφαρμογής που όταν γίνονται τα σημειώνει πάνω στο παλιό σχέδιο.

 

Η άδεια ήταν βγαλμένη το 1983 με ΓΟΚ 73 σε οικόπεδο.

Στο τοπογραφικό της άδειας είχαν αποτυπώσει όλο το οικοδομικό τετράγωνο, αλλά στον χάρτη του ρυμοτομικού της ΥΔΟΜ δεν είναι σημειωμένο κάποιο Διάγραμμα Εφαρμογής. Επίσης είχαν αποτυπώσει και όλα τα τότε κτίσματα σε αυτό και τα πλάτη των δρόμων γύρω γύρω.

Έχω πρόσωπο σε δρόμο πλάτους 6μ στο όριο του Ο.Τ. και σε δρόμο προ του 23 εντός του Ο.Τ. (με βάση το τοπογραφικό που έχω στα χέρια μου).

Στο τοπογραφικό έχουν αναφέρει ότι η πλευρά του οικοπέδου με πρόσωπο στον δρόμο είναι και Ο.Γ., χωρίς όμως να απεικονίζουν άλλες Ο.Γ. ή Ρ.Γ. στις υπόλοιπες ιδιοκτησίες ή τις απέναντι γραμμές των δρόμων.

 

Όλα τα κτίσματα είναι στο κέντρο του Ο.Τ. οπότε δεν τίθεται θέμα με κτίσμα πάνω σε Ο.Γ. ή να βγαίνει στον δημόσιο χώρο.

Δεν ξέρω αν είναι αρκετά τα στοιχεία που δίνω. Αν χρειάζεται κάτι άλλο επιπλέον πείτε μου να το γράψω.

 

Εντοπισμός Ο.Τ. στο ρυμοτομικό και ενημέρωση του τοπογραφικού με ΕΓΣΑ πιστεύετε θα ήταν αρκετό;

Link to comment
Share on other sites

Απ' όσα μας λές, ο υπάλληλος μάλλον ζήτησε διάγραμμα εφαρμογής ρ.γ./ο.γ. για να προχωρήσει η άδεια δόμησης, και ορθώς έπραξε εάν δεν υπάρχει τεχνική έκθεση ή διάγραμμα εφαρμογής που να εφαρμόζεται ήδη. 

Δεν έχει σημασία το γεγονός πως τα κτήρια είναι στο βάθος, το θέμα είναι να τεθεί σωστά η ρ.γ./ο.γ. στο πρόσωπο σου. Προφανώς δεν συντάχθηκε ούτε στην αρχική άδεια (κακώς) αλλά μάλλον τότε το παρακάμψαν.

Τσέκαρε: αφενός το στέλεχος της παλιάς αρχικής άδειας. Πολλές φορές σε παλιές άδειες γίνοταν καθορισμός επί του τοπογραφικού σκαριφήματος στην 2η σελίδα και γραφόταν εκεί μια σύντομη τεχνική έκθεση εφαρμογής γραμμών. 

Αλλιώς, εάν έχει οικοδομηθεί κάποιο κτήριο πρόσφατα κοντά σου, έλεγξε τον φάκελο του να δεις πως έκανα εφαρμογή γραμμών ο συντάξας του τοπογραφικού. 

Εάν δεν βρεθεί τίποτα, αφού στο ζητάει η υπηρεσία πρέπει να συντάξεις νέο διάγραμμα εφαρμογής για να προχωρήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ. Λογικά θα χρειαστεί, όπως φαίνεται. Το μόνο που υπάρχει από Ο.Γ. στο τοπογραφικό, είναι μία γραμμή να λέει: "η οικοδομική γραμμή ΑΒ τίθεται κατ' επέκταση της ΞΟΑΒ (πρακτικά έχουν ορίσει Ο.Γ. μόνο σε ένα τμήμα του Ο.Τ.. Στο σκαρίφημα του στελέχους δεν υπάρχει κάτι.
Αν μου ζητήσουν ΔΕ, θα το κάνω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.