Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το βασικό είναι αυτό που είπε ο Δημήτρης. Τι λέει η αγωγή και τι λέει ο δικηγόρος...

• 10 years later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας

Χτίζω οικοδομή εντός σχεδίου πόλεως.

Το οικόπεδο μου είναι εξ αδιαιρέτου με άλλα τρία οικόπεδα.

Ο γείτονας της μιας πλευράς απαιτεί να μην φτιαχτεί τοίχος καθώς υποστηρίζει ότι στα εξ αδιαιρέτου οικόπεδα δεν επιτρέπεται η μεσοτοιχία.

Τι ισχύει; Ποιος είναι ο νόμος.

Σας ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε

Πιθανολογώ από τα συμφραζόμενα ότι έχετε σύσταση καθέτων. Αν η υπόθεσή μου είναι σωστή τότε ισχύει αυτό που σου είπαν. Στα όρια κάθετων δεν επιτρέπεται περίφραξη. Επίσης, ακόμη και σε ένα ενιαίο οικόπεδο χωρίς σύσταση καθέτων και πάλι δεν επιτρέπονται οι εσωτερικές περιφράξεις. Αυτό αναφέρεται στο ΝΟΚ ότι τα οικόπεδα περιφράσσονται μόνο στα εξωτερικά όριά τους.

Δημοσιεύτηκε (edited)

και εγώ τότε πως οριοθετώ την περιουσία μου, το σπίτι μου από του γείτονα.

Πάντως στην περιοχή μου, όλα τα σπίτια έχουν τον μαντρότοιχο τους

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε

Οι κάθετες είναι όρια χρήσης επί κοινού οικοπέδου, εντός των οποίων δίνεται η δυνατότητα δόμησης. Κάθε κάθετη έχει ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οικοπέδου. Το οικόπεδο είναι ένα και στα περιμετρικά όριά του επιτρέπεται η περίφραξη. Αυτό λένε οι νόμοι. Το ότι έχουν περιφράξει εσωτερικά  όπως λες (αν εννοείς αυτό) δεν σημαίνει ότι είναι και νόμιμο. 

Δημοσιεύτηκε
1 ώρα πριν, GiorgioG said:

και εγώ τότε πως οριοθετώ την περιουσία μου, το σπίτι μου από του γείτονα.

....

υπάρχει μεγάλη ποικιλία να διαλέξεις.... πχ

---.thumb.jpg.22e044319f7af2bc8ad564c4c759e6f1.jpg

show_fraktes_20leiland.jpg.b1cfd8c009cd22c64a84cf56c95aee83.jpg

10-fyta-gia-omorfous-frachtes-pou-tha-kratisoun-makria-ta-adiakrita-kiparisi.thumb.jpg.d94cf335b5287a4f569212d6c447f161.jpg

κι αν πατήσεις εδώ θα βρείς πολλά ακόμα .... 

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας

Επανέρχομαι και πάλι στο θέμα καθώς και ο γείτονας από την κάτω πλευρά του οικοπέδου ζήτησε να μην κάνω μαντρότοιχο.

Το οικόπεδο έχει πολύ μεγάλη κλίση, με αποτέλεσμα εάν δεν γίνει τοίχος στο κάτω μέρος και ένα δαμάκι στο εσωτερικό, δεν μπορεί να διαμορφωθεί το οικόπεδο.

Τι ισχύει σε αυτή την περίπτωση;

Δημοσιεύτηκε
4 ώρες πριν, GiorgioG said:

..., με αποτέλεσμα εάν δεν γίνει τοίχος στο κάτω μέρος και ένα δαμάκι στο εσωτερικό, δεν μπορεί να διαμορφωθεί το οικόπεδο.

....

αν κατάλαβα καλά θα χρειαστείς τοίχους αντιστήριξης για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου...

Αναθέτεις σε Μηχανικό με ειδικότητα για δομικά έργα να κάνει μια μελέτη διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου και ενδεχόμενα να πρέπει να βγει και μια άδεια για αυτό και το υλοποιείς ...

Σε κάθε περίπτωση η όποια μελέτη θα πρέπει να προβλέπει ότι  οι ΑΚΑΛΥΠΤΟΙ ΧΩΡΟΙ (δες ορισμό ακαλύπτου στον ΝΟΚ) οφείλουν να έχουν δυνατότητα πρόσβασης όλοι οι ιδιοκτήτες του Οικοπέδου (και όταν λέμε όλοι του Οικοπέδου δεν εννοούμε όλοι του καθέτου τμήματος του Οικοπέδου)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.