Faethon11 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2014 Το βασικό είναι αυτό που είπε ο Δημήτρης. Τι λέει η αγωγή και τι λέει ο δικηγόρος...
GiorgioG Δημοσιεύτηκε Tuesday at 06:35 μμ Δημοσιεύτηκε Tuesday at 06:35 μμ Καλησπέρα σας Χτίζω οικοδομή εντός σχεδίου πόλεως. Το οικόπεδο μου είναι εξ αδιαιρέτου με άλλα τρία οικόπεδα. Ο γείτονας της μιας πλευράς απαιτεί να μην φτιαχτεί τοίχος καθώς υποστηρίζει ότι στα εξ αδιαιρέτου οικόπεδα δεν επιτρέπεται η μεσοτοιχία. Τι ισχύει; Ποιος είναι ο νόμος. Σας ευχαριστώ
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Tuesday at 07:59 μμ Δημοσιεύτηκε Tuesday at 07:59 μμ Πιθανολογώ από τα συμφραζόμενα ότι έχετε σύσταση καθέτων. Αν η υπόθεσή μου είναι σωστή τότε ισχύει αυτό που σου είπαν. Στα όρια κάθετων δεν επιτρέπεται περίφραξη. Επίσης, ακόμη και σε ένα ενιαίο οικόπεδο χωρίς σύσταση καθέτων και πάλι δεν επιτρέπονται οι εσωτερικές περιφράξεις. Αυτό αναφέρεται στο ΝΟΚ ότι τα οικόπεδα περιφράσσονται μόνο στα εξωτερικά όριά τους.
GiorgioG Δημοσιεύτηκε Tuesday at 08:45 μμ Δημοσιεύτηκε Tuesday at 08:45 μμ (edited) και εγώ τότε πως οριοθετώ την περιουσία μου, το σπίτι μου από του γείτονα. Πάντως στην περιοχή μου, όλα τα σπίτια έχουν τον μαντρότοιχο τους Edited Tuesday at 09:20 μμ by Pavlos33
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Tuesday at 09:20 μμ Δημοσιεύτηκε Tuesday at 09:20 μμ Οι κάθετες είναι όρια χρήσης επί κοινού οικοπέδου, εντός των οποίων δίνεται η δυνατότητα δόμησης. Κάθε κάθετη έχει ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οικοπέδου. Το οικόπεδο είναι ένα και στα περιμετρικά όριά του επιτρέπεται η περίφραξη. Αυτό λένε οι νόμοι. Το ότι έχουν περιφράξει εσωτερικά όπως λες (αν εννοείς αυτό) δεν σημαίνει ότι είναι και νόμιμο.
Didonis Δημοσιεύτηκε Tuesday at 10:08 μμ Δημοσιεύτηκε Tuesday at 10:08 μμ 1 ώρα πριν, GiorgioG said: και εγώ τότε πως οριοθετώ την περιουσία μου, το σπίτι μου από του γείτονα. .... υπάρχει μεγάλη ποικιλία να διαλέξεις.... πχ κι αν πατήσεις εδώ θα βρείς πολλά ακόμα .... 1
GiorgioG Δημοσιεύτηκε Wednesday at 07:37 μμ Δημοσιεύτηκε Wednesday at 07:37 μμ Καλησπέρα σας Επανέρχομαι και πάλι στο θέμα καθώς και ο γείτονας από την κάτω πλευρά του οικοπέδου ζήτησε να μην κάνω μαντρότοιχο. Το οικόπεδο έχει πολύ μεγάλη κλίση, με αποτέλεσμα εάν δεν γίνει τοίχος στο κάτω μέρος και ένα δαμάκι στο εσωτερικό, δεν μπορεί να διαμορφωθεί το οικόπεδο. Τι ισχύει σε αυτή την περίπτωση;
Didonis Δημοσιεύτηκε Wednesday at 11:53 μμ Δημοσιεύτηκε Wednesday at 11:53 μμ 4 ώρες πριν, GiorgioG said: ..., με αποτέλεσμα εάν δεν γίνει τοίχος στο κάτω μέρος και ένα δαμάκι στο εσωτερικό, δεν μπορεί να διαμορφωθεί το οικόπεδο. .... αν κατάλαβα καλά θα χρειαστείς τοίχους αντιστήριξης για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου... Αναθέτεις σε Μηχανικό με ειδικότητα για δομικά έργα να κάνει μια μελέτη διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου και ενδεχόμενα να πρέπει να βγει και μια άδεια για αυτό και το υλοποιείς ... Σε κάθε περίπτωση η όποια μελέτη θα πρέπει να προβλέπει ότι οι ΑΚΑΛΥΠΤΟΙ ΧΩΡΟΙ (δες ορισμό ακαλύπτου στον ΝΟΚ) οφείλουν να έχουν δυνατότητα πρόσβασης όλοι οι ιδιοκτήτες του Οικοπέδου (και όταν λέμε όλοι του Οικοπέδου δεν εννοούμε όλοι του καθέτου τμήματος του Οικοπέδου)
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα