Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια Ενεργειακού Επιθεωρητή


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι,

 

Είμαι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Τεχνολογίας Η/Υ. Συγκεκριμένα ορκίστηκα και γράφτηκα στο ΤΕΕ μέσα στο 2013.

Ήθελα να ρωτήσω τι πρέπει να κάνω για να μπορέσω να πάρω την άδεια ενεργειακού επιθεωρητή ;

 

Από την αναζήτηση που έχω κάνει, μπερδεύτηκα λίγο αφού αλλού γράφει οτι απαιτείται προυπηρεσία 2 χρόνια, αλλου 4 αλλου δεν αναφέρει τίποτα παρά μονο ότι χρειάζοντα κάποια σεμινάρια.. (;)

 

Είναι απαραίτητη η προυπηρεσία ; Αν ναι μετράει αυτή του ΤΕΕ ;  Τα σεμινάρια ποιός τα διοργανώνει ; Ακολουθούνται από εξετάσεις ;

 

Έπειτα αυτα που βλέπω περι προσωρινών και μόνιμων επιθεωρητών τι είναι ακριβώς ;

 

Συγνώμη για τα πολλά ερωτήματα .. 

 

Περιμένω τα φώτα σας, Καλές γιορτές και καλή Πρωτοχρονιά !

 

Υγ: Ελπίζω να είναι το θέμα στην κατάλληλη ενότητα.. Αν όχι παρακαλώ μεταφέρτε ή/και συγχωνευστε  το !

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!

 

Βασικά στο forum υπάρχουν άπειρα θέματα για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές (Εν. Επ. από τούδε). 

 

1) Κάνεις τα σεμινάρια σε κάποιο ΚΕΚ (λχ ΙΕΚΕΜ/ΤΕΕ). Σεμινάρια μπορείς να κάνεις για τα ακόλουθα και για όποιο θέλεις:

ι) Εν. Επ. Κτηρίων <= οι περισσότερες ώρες. 

ιι) Εν. Επ. Εγκαταστάσεων Κλιματισμού

ιιι) Εν. Επ. Λεβητών.

 

2) Μετά το πέρας των σεμιναρίων παραλαμβάνεις τη βεβαίωση επιτυχούς ολοκλήρωσής τους. 

3) Υποβάλεις τα δικαιολογητικά που απαιτούνται στο www.buildingcert.gr (βεβαίωση, παράβολο, πτυχίο, κτλ) με τη χρήση του προσωρινού σου κωδικού, και περιμένεις μέχρι να γίνει η ένταξή σου στο μητρώο ως Εν. Επ. ανάλογα με τα σεμινάρια που έκανες (μπορείς να τα κάνεις και όλα αν θέλεις..). Τέλος το buildincert σου δίνει τον οριστικό σου κωδικό πρόσβασης όπου και με αυτό μπαίνεις στο αρχείο των Εν. Επιθεωρήσεων που εκπονείς. 

 

Δεν απαιτείται προϋπηρεσία. Προσωρινοί δεν υπάρχουν πια. Όλοι είμαστε μόνιμοι-προσωρινοί, μέχρι να γίνουν -και καλά- οι εξετάσεις στο ΤΕΕ. 

 

Είναι απαραίτητη η προυπηρεσία ; Αν ναι μετράει αυτή του ΤΕΕ ;  Τα σεμινάρια ποιός τα διοργανώνει ; Ακολουθούνται από εξετάσεις ;

 

Το ΤΕΕ δεν δίνει κάποια προϋπηρεσία..

Γενικότερα η προϋπηρεσία αποδεικνύεται με ΑΠΥ και Τιμολόγια έργων και μελετών στο οτιδήποτε έχει να κάνει με το επάγγελμά μας. Δεν αποδεικνύεται η εργασιακή εμπειρία από την ημέρα εγγραφής σε κάποιο Μητρώο. 

 

Αυτά τα ολίγα από εμένα. 

Καλές γιορτές. 

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Earl σε ευχαριστώ για την απάντηση σου !

 

Μέχρι τώρα πίστευα ότι ήθελε προυπηρεσία για να γίνεις ενεργειακός επιθεωρητής και μάλιστα με είχε αποθαρύνει καθώς είμαι νέος !

 

Μήπως γνωρίζεις κιόλας κάθε πότε διεξάγονται αυτά τα σεμινάρια ; π.χ. Εγώ είμαι από Ρόδο και από ότι βλέπω στα site του ΤΕΕ  δωδεκαννήσου δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση για σεμινάρια.

Έψαξα και στα αλλα 2-3 πιστοποιημένα ΚΕΚ που βρήκα εδω στη Ρόδο αλλά δεν βλέπω στο site τους κάποια ανακοίνωση για υποβολή αίτησης.

 

Κάθε πότε γίνονται ; Πρέπει πρώτα να υποβάλλω αίτηση στο ΤΕΕ και μετά να περιμένω να με ειδοποιήσουν για το χρόνο και τόπο ;

 

Ευχαριστώ και πάλι.

 

Υγ: Όσον αναφορά το ΤΕΕ, είχα την εντυπωση ότι όσα χρόνια είσαι μέλος του, προσμετράται (έστω και άτυπα) ως προυπηρεσία  .  Σίγουρα ένας ιδιότης-εργοδότης το πιο πιθανόν να θέλει έμπρακτη προυπηρεσία.

Link to comment
Share on other sites

Ψάξε στα διάφορα ΚΕΚ για σεμινάρια εν. επ. Το ΤΕΕ δεν έχει καμία σχέση με αυτά. Δεν γνωρίζω από ημερομηνίες. Σε γενικές γραμμές περιμένουν να γεμίσουν τμήμα έτσι ώστε να τα ξεκινήσουν. 

 

 

Υγ: Όσον αναφορά το ΤΕΕ, είχα την εντυπωση ότι όσα χρόνια είσαι μέλος του, προσμετράται (έστω και άτυπα) ως προυπηρεσία  .  Σίγουρα ένας ιδιότης-εργοδότης το πιο πιθανόν να θέλει έμπρακτη προυπηρεσία.

 

Η προϋπηρεσία αποδεικνύεται με ΑΠΥ σε περιπτώσεις όπου κάποιος θέλει να βγάλει πτυχίο εργολήπτη ή μελετητή δημοσίων έργων. Αυτό είναι άλλο θέμα όμως.

 

Κάνε μία έρευνα στο forum. Θα βρεις άπειρα θέματα για τα ερωτήματά σου ειδικά τώρα που ξεκινάς.  

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.