Megapad Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 , 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 , 2011 Συνάδελφοι έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το ilias...έχω ένα δωμάτιο που στις 3 πλευρές αυτού έχει σκεπασμένες βεράντες (θεωρούνται η/χ). Το δωμάτιο έχει εμβαδό 30 και οι βεράντες 75!!! Αν ισχύει αυτό που είπε η συνάδελφος anka τότε όλη η όψη του δωμάτιου θα πρέπει να έχει άνοιγμα, δν είναι παράλογο αυτό??? Θεωρώ πως σε οικισμούς είναι συνήθες φαινόμενο καθώς πολύ ιδιοκτήτες βάζουν κεραμοσκεπές στις βεράντες τους! Πως αντιμετωπίζεται εσείς αντίστοιχες περιπτώσεις??? Υπάρχει κάποια εγκύκλιος??? Τι μου προτείνεται?
georg coco Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11 , 2011 Διευκρινήσεις σχετικά με το θέμα... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
teo_z Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2012 Στον κτιριοδομικο λέει ότι οι εξώπορτες που εποκοινωνούν με κοινόχρηστους χώρους που παρεμένουν συνήθως κλειστές για λόγους ασφαλείας δεν προσμετρώνται στον αερισμό. Όλα τα καταστήματα που έχουν τζαμαρία μπροστά, χωρίς παράθυρα, πως πήραν βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης; Ρωτάω γιατί μου παρουσιάστηκε μία τέτοια περίπτωση και δεν ξέρω τι να κάνω!
spy1551 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 , 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 , 2015 Σε βιομηχανικά κτίρια ή αποθήκες εκτός σχεδίου όπου υπάρχουν και ενσωματωμένοι χώροι γραφείων απαιτείται ο έλεγχος φωτισμού-αερισμού ;
tsikaboom Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 , 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 , 2015 Καλησπέρα Σε φροντιστήρια ο υπολογισμός της συνθήκης φωτισμού - αερισμού γίνεται για κάθε επιμέρους αίθουσα - διάδρομο, αίθουσα αναμονής κλπ ή συνολικά για όλο τον όροφο?
sgouromallis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2015 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2015 (edited) Μια ερώτηση για τον άμεσο αερισμό σύμφωνα με τον κτιριοδομικό.. Τι εννοεί στην7.β. με το "... Για τον υπολογισμό του εμβαδού των ανοιγμάτων μετρώνται μόνο τα ελεύθερα ανοίγματα των ανοιγμένων τμημάτων των κουφωμάτων στο σύνολό τους, με την προϋπόθεση ότι το ανώτατο σημείο τους βρίσκεται σε ύψος τουλάχιστον 1,75 m από το δάπεδο του χώρου." ;;; Ότι δηλαδη δεν συμπεριλαμβανουμε το τμήμα πάνω από το 1,75μ. στον υπολογισμό του αερισμού; Ακυρο... μετα απο διαβασμα με καθαρό μυαλο, ξεκαθάρισε... Edited Οκτώβριος 22 , 2015 by sgouromallis
subrosaval Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2016 Συνάδελφοι επειδή πρέπει να δώσω επάρκεια σε φωτισμό και αερισμό αίθουσας φροντιστηρίου ξένων γλωσσών τι εννοεί ο κτιριοδομικός όταν λέει "Μετρούνται τα εµβαδά µόνο των τµηµάτων των υαλοπινάκων που βρίσκονται σε ύψος άνω του 1,20µ. από το δάπεδο του χώρου" Στα παραδείγματα της συζήτησης υπολογίζεται ολόκληρο το εμβαδόν του ανοίγματος και όχι μόνο αυτό που βρίσκεται πάνω από το 1.20 .
Meremeti Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2016 Που ακριβώς χρειάζεται η "επάρκεια σε φωτισμό και αερισμό"; Εννοείς στα πλαίσια της βεβαίωσης κύριας χρήσης; Ναι, ο ποιητής έτσι το εννοεί: πάνω από ύψος 1,20μ για φωτισμό και πάνω από 1,75μ για αερισμό. Είναι από αυτές τις διατάξεις που καταστρατηγούνται συστηματικά εδώ και χρόνια.
subrosaval Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2016 Δεν δίνω βεβαιωση χώρου κυρίας χρήσης . Μιλησα με ΕΟΠΠΕΠ και μου ζήτησαν μόνο αν επαρκει η αίθουσα σε φωτισμό και αερισμό , και να δειξω και τους υπολογισμούς .
gio Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2016 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2016 (edited) Καλησπέρα. Εχει αλλαξει τιποτα για μελετη φωτισμου-αερισμου? Ισχυει δηλαδη το 10% για φωτισμο και το 5% για αερισμο ή εχει αλλαξει κατι? δηλαδη κανω ενα πινακακι με υπολογισμους, ωστε να ισχύει γενικα το παρακάτω; ((καθαρο εμβαδο σπιτιού ή χώρου)+(εμβαδόν Η/Χ ή στεγάστρου))x10% < (συνολικα εμβαδά τζαμιών ανοιγμάτων σπιτιου ή χωρου) Edited Αύγουστος 3 , 2016 by gio
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα