Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερωτηση για ABAQUS και οπλισμένο σκυρόδεμα


xanthipos

Recommended Posts

 Ήθελα να ρωτήσω, αν γνωρίζει κάποιος, στην περίπτωση που θέλω να εκτιμήσω την αντοχή ενός υποθετικού πλαισίου (μηκους 4m ύψους 3m, δοκος 30x50, υποστ 40x40) οπλισμένου σκυροδέματος τι element πρέπει να χρησηποιήθεί (εχω διαβάσει ότι C3D8 δίνει πιο δυσκαμπτή συμπρειφορά ενώ τα C3D8R, C3D8I λειγότερο), και πως είναι καλυτερα να οριστή το υλικο με concrete damage plasticity ή smeared cracking (για το δευτερο έχω διαβάσει οτι είναι καταλυλότερο για επιφανειακά στοιχεια).

Εγώ για το σκύρόδεμα C20 όρισα υλικό με concrete damage plasticity και element C3D8 ενώ ο οπλισμός διαμήκης(Φ14, S400) και εγκάρσιος  (Φ8/220 σε όλα τα μέλοι, S220) "embedded" στο πλαίσιο λειτουργεί μόνο σε αξονικά φορτία  (truss) ενώ θεωρείται οτι συνεργάζεται πλήρως με το σκυρόδεμα. Το θέμα είναι ότι μου βγαίνει μία αντοχή πλαισίου κάπου στα 170ΚΝ, ενώ όταν αλάξω το  element του πλαισίου σε C3D8R ή C3D8I αυξάνεται η αντοχή (περιπου 200kn).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.