Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοπογραφικό για γεωτεμάχιο που δεν δηλώθηκε στο κτηματολόγιο


Recommended Posts

Συνάδελφοι , έχω τον εξής προβληματισμό:

Έφτιαξα τοπογραφικό για ένα γεωτεμάχιο που δεν δηλώθηκε εγκαίρως στο κτηματολόγιο και έκανα και τον εντοπισμό του έτσι ώστε να πάρουμε τον καεκ και να συνεχίσει η δικηγόρος με τα υπόλοιπα. Το θέμα είναι ότι το διεκδικεί και το ελληνικό δημόσιο ως δασικό και ως ιδιοκτήτης στην Κτηματολόγιο φαίνεται προς το παρον να είναι το δημόσιο αφού ο πελάτης μου δεν πήγε να το δηλώσει όταν έπρεπε. Παρόλα αυτά έχει συμβόλαιο νομίμως μεταγεγραμένο στο υποθηκοφυλακείο για την αγορά του γεωτεμαχίου από κάποιον συνεταιρισμό. Όσοι είχαν αγοράσει από τον συνεταιρισμό (τα γύρω γεωτεμάχια) και δήλωσαν εγκαίρως την ιδιοκτησία τους πήραν αποχαρακτηρισμό και ούτε γάτα ούτε ζημιά! Το ερώτημά μου είναι αν θα έχω πρόβλημα στο τοπογραφικό να δηλώσω ως ιδιοκτήτη τον πελάτη μου αφού έτσι φαίνεται και βάσει συμβολαίου ή πρέπει να κάνω κάτι άλλο μιας και στο κτηματολόγιο φαίνεται ιδιοκτήτης το ελληνικό δημόσιο. Καμιά ιδέα;;;

Link to comment
Share on other sites

Αν η δικηγόρος λέει οτι δεν έχει τελεσιδικήσει η κατοχή του Δημοσίου στο ακίνητο (νομίζω οτι υπάρχει περίοδος 8 ετών για να ασκηθούν ένδικα μέσα) τότε μπορείς να γράψεις ότι θέλεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.