Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηλεκτρονικά η κατάθεση μισθωτηρίων συμβολαίων


glaps

Recommended Posts

Προφανως ο συναδελφος το ειπε αυτο επιτηδες για να κοψει αντιδραση απο τον πελατη...

Link to comment
Share on other sites

Αυτό μου είχε ξεφύγει στο κατεβατό..

Θα είχε πολύ γέλιο επίσης να γίνει καταγγελία στην ΕΥΠΕΝ για τον "συνάδερφο" που έκανε αυτή τη πλαστογραφία. Νομίζω θα γέλαγε πολύ και ό ίδιος..

Έχω στείλει email στην ΕΥΕΠΕΝ από το καλοκαίρι και ρώτησα αν κάνουν δειγματοληπτικό έλεγχο στις εφορίες για την γνησιότητα των ΠΕΑ ή αν ελέγχουν μόνο τους ενεργειακούς επιθεωρητές και αγνοούν τους τυχόν λαθροεπιθεωρητές.

Ακόμα δεν έχω πάρει απάντηση αλλά πλέον δεν έχει νόημα.

Όταν ενημερώσουν το σύστημα για τα ενοικιαστήρια ώστε να απαιτεί και το ΑΠ του ΠΕΑ τότε θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά η επιθεώρηση μπορεί να παραμείνει μούφα... Αρχίζω και πιστεύω ότι οι περισσότεροι τις κάνουν από το σπίτι.... Σε αυτό τι γίνεται?

Link to comment
Share on other sites

Τιποτα. Για να επαληθευτει η σοβαροτητα η η προχειροτητα της επιθεωρησης, θα πρεπει να γινει επι τοπου αυτοψια απο κλιμακια της ΕΥΕΠΕΝ, πραγμα εξαιρετικα σπανιο...

Link to comment
Share on other sites

εδώ δεν κάνουν αυτοψία στα ΠΕΑ στα πλαίσια του ΄΄εξοικονομώ'' που υπάρχει χρηματοδότηση, ποιος θα ασχοληθεί με τα ενοίκια...

Edited by antboton
Link to comment
Share on other sites

Για τα ΠΕΑ που γίνονται με "τηλεαυτοψία", σε 7 χρόνια το αργότερο θα αρχίσουν τα παρατράγουδα.

Τα ΠΕΑ είναι υποχρεωτικά από 1/1/2011 αν θυμάμαι καλά και ισχύουν για 10 χρόνια.

Μετά την 10ετία υπάρχουν πολλές πιθανότητες ο ιδιοκτήτης να προτιμήσει άλλον ελεγκτή για πολλούς λόγους. Ενδεικτικά μπορεί ο πρώτος επιθεωρητής να έχει πάρει σύνταξη, να έχει καταθέσει την σφραγίδα του, να μην έχει ανανεώσει την άδεια του επιθεωρητή λόγω κόστους, να μην έχει κάνει τα σεμινάρια για να γίνει μόνιμος, κτλ.

Ο τότε επιθεωρητής θα περάσει από την αρχή τα στοιχεία του κτηρίου σε νέο xml.

 

Θα είναι δυνατόν τότε να γίνει σύγκριση των στοιχείων που έδωσε ο πρώτος επιθεωρητής με του δεύτερου και στην συνέχεια θα μπορούν να βγάλουν την μέση απόκλιση κάποιων δεικτών (π.χ. κατανάλωση κτηρίου αναφοράς, πραγματική κατανάλωση, εμβαδό ανοιγμάτων, κτλ) για τον κάθε επιθεωρητή και στην συνέχεια θα κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους στα κτήρια των επιθεωρητών με την μεγαλύτερη μέση απόκλιση.

Ενδιαφέρον θα έχει αν κάνουν και έλεγχο για κοινά στοιχεία σε XML, π.χ. ίδιο εμβαδό τοίχων, ανοιγμάτων και δαπέδων σε όλα τα ΠΕΑ κάποιου επιθεωρητή.

 

Από το γραφείο κάνουν κάποιοι ΠΕΑ, από το γραφείο θα τους πιάνουν κάποιοι άλλοι από το ΥΠΕΚΑ.

Link to comment
Share on other sites

επιστημονική φαντασία; Γνωρίζεις πόσοι πόροι χρειάζονται για να γίνει όλο αυτό που περιγράφεις; Εδώ δεν κάνουν διασταυρώσεις σε φορολογικά στοιχεία και γίνονται απάτες εκατομυρίων, πραγματικά πιστεύεις ότι θα βάλουν κόσμο να δουλέψει πάνω σε όλο αυτό το εγχείρημα, ζούμε σε άλλη χώρα; Αν ήθελαν να αποφύγουν τέτοια φαινόμενα γινόταν πολύ πιο εύκολα εξ αρχής στη βάση σχεδιασμού των επιθεωρήσεων παρά σε τυφούς ελέγχους στο τέλος, που προφανώς δεν υπάρχουν ούτε χρήματα, ούτε προσωπικό για να τους αναλάβει..

Edited by antboton
Link to comment
Share on other sites

Δεν γίνονται αυτά...Και πες ότι ο ένας το έβγαλε Η και ο άλλος μετά από 7 χρόνια το βγάλει Δ...Ε, και? Θα κάτσει το ΥΠΕΚΑ να στείλει μηχανικούς να κάνουν επιθεώρηση???? Ούτε 1/1.000.000. Ασε που μπορεί να σου πει ο άλλο εγώ όταν το έκανα έτσι ήταν

Link to comment
Share on other sites

Η τεχνολογία εξελίσσεται, τα εργαλεία προγραμματισμού εξελίσσονται και αντίστοιχα βελτιώνονται οι προγραμματιστές.

 

Τα πάντα πάνε αργά επειδή έτσι έχουν αποφασίσει κάποιοι. Υπάρχει ολόκληρη σχετική τεχνογνωσία (change management) ώστε να περάσουν οι αλλαγές με τις ελάχιστες παρενέργειες.

 

Σε 7 χρόνια θα μπορούν να γίνουν οι διασταυρώσεις σε μερικά λεπτά. Όποιος έχει ασχοληθεί με βάσεις δεδομένων ξέρει πως στις τελευταίες εκδόσεις υπάρχουν εργαλεία για online analytical processing από πολλές βάσεις δεδομένων. Και σήμερα θα μπορούσε να γίνει αλλά αν κρίνω από όσα λέγονται για διορισμούς με βύσμα, πιθανόν να μην είναι όλοι ικανοί.

 

Το να βγει ένα κτήριο μια κατηγορία διαφορετική δεν λέει τίποτα.

Αν σε μια πολυκατοικία όμως από τα 30 διαμερίσματα τα 29 βγουν Ε και ένα στον τελευταίο όροφο βγει Α, τότε μάλλον δεν πήγε κάτι καλά. Αν τώρα σε κάποιον έχει τύχει στο 90% των ΠΕΑ να έχει βγάλει 2 κατηγορίες διαφορά από τα υπόλοιπα διαμερίσματα, τότε είναι πιο πιθανό να μην είναι σωστά τα ΠΕΑ.

 

Τώρα με την ηλεκτρονική κατάθεση των μισθωτηρίων θα κατατίθεται ο ΑΠ από το κανονικό ΠΕΑ και τουλάχιστον θα γλιτώσουμε από τα Photoshop. Κάτι είναι και αυτό.

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

Πριν από 10 λεπτά μπαίνει ένας κύριος στο γραφείο και μου

ζητάει αν γίνεται να εκτυπώσει ένα έγγραφο από μέιλ προκειμένου να το δώσει στην ΔΕΗ.

 

Είπα να τον εξυπηρετήσω μιας και ήταν ευγενικός.

 

Τί ήταν το έγγραφο;   Η απόδειξη που δίνει το taxis για την μίσθωση ακινήτου.

 

Είχε περάσει ΠΕΑ;   ( Χαχαχαχαχα εδώ γελάνε γιατί μόνο για γέλια ΕΙΜΑΣΤΕ) ΟΧΙ βέβαια!!!!!

 

Και όταν τον ρώτησα, έτσι από περιέργεια να ακούσω την απάντησή του, γιατί δεν έβγαλε ΠΕΑ, μου είπε ΤΙ ΕΙΝΑΙ αυτό!!!!

 

Πιστεύω ότι ούτε καν έκανε τον κόπο, όταν υπέβαλε τη σύμβαση, να πατήσει το κουμπί που λέγετε "Ενεργειακό Πιστοποιητικό".

 

Και να το πατήσει θα δει με έντονα γράμματα " το πιστοποιητικό είναι προαιρετικό"!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.