Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηλεκτρονικά η κατάθεση μισθωτηρίων συμβολαίων


glaps

Recommended Posts

αυτό που είναι κλειδι στην υποθεση  ΄΄δημοσιοποίησης ΄΄ δεν είναι το κατοσταρικο που χανουν οι μηχανικοι...το90% χαιρετε αν το ακουει...αν το πεις σε δημοσιο φορουμ ολοι θα πουν μπραβο,.......

το κλειδι είναι πως χιλιαδες κινδυνευουν με προστιμο,αν εφαρμοστει ο νομος....ειδαμε αλλωστε τον ιανουαριο που πολλοι βρεθηκαν να χρωστανε παλιο χαρατσι λογω του μπερδεματος.....

στο κατω κατω ας αλλαξουν τον νομο και ευρωπαικη υποχρεωση  αν θελουν ....

Edited by savas76
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

 

Ονομάζομαι Inzaghi και είμαι Πολιτικός Μηχανικός και Ενεργειακός Επιθεωρητής συνάμα.

Θα επιθυμούσα να ενημερωθώ για το λόγο για τον οποίον δεν είναι υποχρεωτική η καταχώρηση του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης κατα την ηλεκτρονική θεώρηση των μισθωτηρίων συμβολαίων από 01.01.2014. στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΥΠΟΙΚ.

 

Όπως γνωρίζετει, βάσει Ν.4122/2013 υπάρχει ΡΗΤΗ απαίτηση για έκδοση ΠΕΑ για όλες τις νέες μισθώσεις άνω των 50 τ.μ. κατοικιών και επαγγελματικών χώρων.

Με την ηλεκτρονική θεώρηση των μισθωτηρίων και την παντελή έλλειψη στοιχειωδών ελέγχων από το ΥΠΟΙΚ, υπάρχει σωρεία θεωρήσεων μισθωτηρίων για χώρους άνω των 50 τ.μ. δίχως, όχι απλά την καταχώρηση αλλά ούτε και την ύπαρξη ΠΕΑ

 

Μεγαλύτερη απόδειξη αυτού που μόλις σας ανέφερα από τις 8.000 λιγότερα ΠΕΑ μεσα σε μόλις ενάμιση μήνα του 2014, συγκριτικά με τον αντίστοιχο αριθμό του 2013 νομίζω δε θα μπορούσε να υπάρχει

 

Προφανώς καταλαβαίνεται ότι μιλάμε για μια ωμή καταστρατήγηση του Νόμου και για πλήρη απαξίωση σε σημείο καταστροφής ενός κλάδου με ελάχιστα, πλέον, αντικείμενα ενασχόλησης.

Συνάμα και το ίδιο το κράτος έχει κατορθώσει να απωλέσει πλήθος εσόδων που προκύπτουν από τη φορολόγηση των ΠΕΑ και το ΦΠΑ επί της αξίας της μελέτης.

 

Τέλος, να τονίσω την ελλιπή ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ έκδοσης ΠΕΑ σε κάθε μίσθωση, παρά το προαιρετικό της καταχώρησης στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΥΠΟΙΚ, καθώς και την πλήρη άγνοια αναφορικά με ενδεχόμενα πρόστιμα που ελοχεύουν από ενδεχόμενο μη συμμόρφωσης στο Νόμο, δεδομένου ότι θεωρούν ότι καταργήθηκε πλεόν το ΠΕΑ ή στην καλύτερη ότι δεν υποχρεούνται να το εκδόσουν. αντιβαίνοντας στο Νόμο καταφανέστατα. έχουν παρατηρηθεί και κρούσματα αποπλάνησής τους από τον κλάδο των λογιστών, ώστε να τους "γλιτώσουν" μέσω κάποιου τρικ από το έξοδο της έκδοσης ΠΕΑ

 

Θα σας παρακαλούσα όπως ενεργήσετε το συντομότερο δυνατό στην πλήρη επιδιόρθωση του ηλεκτρονικού συστήματος ώστε αυτό να υποδέχεται τα ΠΕΑ όπου αυτά απαιτούνται για τη θεώρηση μισθωτηρίου και την πλήρη επαναφορά της ισχύος του καταστραγηθέντος Νόμου. Σε περίπτωση που αυτό αργήσει να υλοποιηθεί, νομίζω πως θα ήτο φρόνιμο να ενταθούν οι έλεγχοι σε όσα μισθωτήρια απαιτούν ΠΕΑ βάσει Ν.4122/2013 και δεν καταχωρήθηκε αυτό για να διαπιστωθεί το αληθές του ανωτέρω ισχυρισμού μου καθώς και η ορθή και σαφής ενημέρωση των πολιτών για τις ΡΗΤΕΣ υποχρεώσεις τους απέναντι στο Νόμο, όπως και τα πρόστιμα σε περίπτωση ΜΗ συμμόρφωσης.

 

Αναμένω το συντομότερο δυνατόν απάντησή σας επί του μείζονος αυτού θέματος που αιφνιδίως έχει ανακύψει και έχει νεκρώσει την αγορά.

 

Με τιμή,

Inzaghi

 

Αυτο εστειλα εγω το πρωι σε 5 mail που ειχε επισυναψει ο glaps σε παλιοτερο μηνυμα του

Διατιθεμαι να το στειλω εκ νεου σε οσους φορεις ενδεχομενως να το διαβασουν και να ενδιαφερθουν για να διορθωθει το ζητημα

Το μονο σιγουρο ειναι πως απο τις καρεκλες των γραφειων μας και απο τις συζητησεις σε μια κοινοτητα Μηχανικων, δεν προκειται να πετυχουμε τιποτα απολυτως

 

Καλω ολους τους συναδελφους τα συμφεροντα των οποιον θιχτηκαν απο αυτην την κινηση, να στειλουν μαζικα μηνυματα πιεσης και να μιλησουν με οποιοδηποτε εκπροσωπο του ΤΕΕ σε οποιοδηποτε σημειο της Ελλαδος ωστε να πιεστει καθε φορεας και να ενεργησει το ταχυτερο δυνατο...

 

Απο ενα σημειο κι επειτα ειναι θεμα επιβιωσης...

Edited by Inzaghi
  • Upvote 6
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μπράβο σε όλους, επειδή πρέπει να φύγω δεν προλαβαίνω τώρα. Το βράδυ θα στείλω και εγώ... Τουλάχιστον να μην μας περνάνε για χαζούς..

Link to comment
Share on other sites

αψογο...βαζεις και το θεμα προστιμου που αγνοουν οι πολιτες

 

ΥΓ. αν πεσεις και σε οπαδο μιλαν θα σου ζητησει αυτογραφο

Edited by savas76
Link to comment
Share on other sites

[email protected]

[email protected]

[email protected] 

[email protected] 

[email protected]

[email protected]

 

Σε αυτα τα 6 εστειλα εγω, συν απο το site του gsis, στα αιτηματα.

Στειλτε οσο περισσοτεροι μπορειτε

 

Οχι μονο βαζω και το θεμα προστιμου αλλα παρακινω για ελεγχους σε θεωρημενα μισθωτηρια χωρις ΠΕΑ...

Στειλτους 1 mail και ζητα τους εντος 48 ωρων να σου εχουν ανεβασει και το ΠΕΑ για αποδειξη...

Να δουμε μετα αν θα τρεχουν πανικοβλητοι...

Edited by Inzaghi
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

ΜΠΡΑΒΟ  INZAGHI ...και  σε  όλους  όσους  ξοδεύουν  χρόνο  για  το  σοβαροτατο  ζήτημα  που  προέκυψε .....

Και  που  είστε  φίλοι ακόμη  δεν  είδαμε  τίποτε ....

Ακόμη  δεν  το  ξέρουν  όλοι ότι  μπορούν  να  θεωρήσουν  μισθωτήριο χωρίς ΠΕΑ ,  οταν  το  μάθουν  να  είστε  σιγουροι  ότι  δεν  θα  μασάνε με  τα  δήθεν πρόστιμα...!!!!!

 

ΟΛΟΙ  ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ  ΣΕ  ΠΟΙΑ  ΧΩΡΑ  ΖΟΥΜΕ ....!!!! 

 

Και  κάτι  ακόμη ..... για  κοινοποιείστε  το  θέμα  σε  όποιον  γνωστο βουλευτή  τυχόν  έχετε , καλο  θα  του  κάνετε  να  κανει  και  αυτός  ο  σκερβελές  καμμια  επερώτηση  στη  βουλή  και  στον  Στουρνάρα ...

πείτε  του  και  για  κατι  εκλογές  που  πλησιάζουν  και  θα  πάρουν  τα  @@  μας .....!!!!!!!!!! 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

πείτε  του  και  για  κατι  εκλογές  που  πλησιάζουν  και  θα  πάρουν  τα  @@  μας .....!!!!!!!!!! 

 

+1

 

 

edit

+1 και στον @Inzaghi για το mail που έστειλε

Edited by dib
Link to comment
Share on other sites

Ποιος βουλευτης-εφευρετης του "διαμαντιου" νομου περι ρυθμισης αυθαιρετων, οπως ο ιδιος τον ονομασε, ειναι υποψηφιος δημαρχος Θεσσαλονικης...?

Και ισχυριζεται πως ειναι και Μηχανικος?

 

[email protected]

 

Φατε τον...

Link to comment
Share on other sites

Σε νεοτερη επικοινωνια που ειχα με εκλεγμενο μελος του ΤΕΕ ΤΚΜ στις τελευταιες εκλογες, αναφορικα με το μειζον ζητημα, τα δεδομενα διαμορφωνονται ως εξης

 

  1. Προφανως και ειναι γνωστο απο την πρωτη στιγμη το θεμα στους κυκλους του ΤΕΕ.
  2. Το θεμα μου μεταφερθηκε και απο το συναδελφο πως ειναι καθαρα τεχνικο και υπαρχει δεσμευση απο τη μερια ΥΠΟΙΚ πως η εταιρεια που ανελαβε την πλατφορμα ηλεκτρονικης θεωρησης μισθωτηριψν στο taxisnet θα ενσωματωσει απλα ενα κουμπακι, το οποιο θα κλικαρεται αν το προς μισθωση διαμερισμα ειναι ανω η κατω των 50 τ.μ. ωστε αναλογως να ειναι ενεργο η ανενεργο το πεδιο της συμπληρωσης του ΠΕΑ.
  3. Οταν ζητησα ενα χρονικο οριζοντα της επιδιορθωσης μου ειπωθηκε πως ηδη εχουν αργησει γιατι ειχαν ζητησει ενα μηνα απο την ημερα που εγινε η πρωτη συσταση και αυτος παρηλθε.
  4. Για το θεμα ειναι ενημερος και ο Καλαφατης και του ζητηθηκε να το αναλαβει προσωπικα αλλα με το σεισμο στην Κεφαλονια και την υποψηφιοτητα για δημαρχος ατονησε το θεμα.
  5. Ελαβα εκ νεου δεσμευση το θεμα να συζητηθει ξανα και ο συναδελφος να μιλησει προσωπικα ειτε με τον Καλαφατη ειτε με οποιον εκτελει τα χρεη του πλεον για την επιλυση του θεματος.

Παντως μου αφησε να εννοηθει πως ειναι κατι εντελως προσωρινο και οφειλεται καθαρα σε αμελεια της εταιρειας που εχει αναλαβει τον προγραμματισμο, η οποια και θα επιδιορθωθει οσονουπω. 

 

Αυτα τα νεοτερα απο μενα. Αν ανακυψει κατι νεο θα ενημερωσω αμεσα.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.