Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηλεκτρονικά η κατάθεση μισθωτηρίων συμβολαίων


glaps

Recommended Posts

Αυτό που κατάλαβα είναι το εξής...

 

Απαντάνε με το γράμμα του νόμου, αλλά δεν έχουν βγει από το γραφείο τους και δεν έχουν ιδέα τι γίνεται έξω....Επίσης νομίζουν ότι απευθύνονται σε κοινωνία Σκανδιναβικών χωρών. Σου λένε ο νόμος είναι αυτός που είναι, η καταχώρηση είναι προαιρετική, και εσύ σαν ευσυνείδητος πολίτης που είσαι θα πρέπει να έχεις ΠΕΑ γιατί μπορεί κάποια στιγμή να το ελέγξουν.. Στην πράξη ξέρουμε όλοι πως μεταφράζεται αυτό......Ελλάδα είμαστε...

 

Τίποτα, αρχίζω και πιστεύω ότι πλέον δεν θα αλλάξει το σύστημα με την καμία, γιατί κανείς δεν κάνει λόγο για λάθος. Απεναντίας έτσι πιστεύουν ότι είναι η σωστή διαδικασία.. Προέχει το συμφέρον της μίσθωσης και όχι του ΦΠΑ του ΠΕΑ... Γρήγορα και εύκολα που λέει κάποιος άλλος εδώ..

 

Νομίζω τα ΠΕΑ πλέον τελείωσαν με τον πιο βίαιο τρόπο. Γιατί αν υπάρχουν ακόμη έστω κάποιοι μετρημένοι που βγάζουν ΠΕΑ, σε λίγο δεν θα υπάρχουν ούτε αυτοί. Αν σε μια παρέα των 10 δεν βγάζουν οι 8, ε δεν θα βγάλουν και οι άλλοι 2, τι μαλακες είναι?

 

Η πλάκα είναι ότι θέλουν να εφαρμόσουν κάποια στιγμή ΠΕΑ για λέβητες, κλιματισμό....Να δω που θα μπουν αυτά, και ποιος θα πάει να επενδύσει να γίνει ξανά επιθεωρητής....

 

Η ενημέρωση άλλων επαγγελματιών είναι δουλειά του ΤΕΕ, συλλόγων να γίνει μία συνεννόηση. Δηλαδή θα καταντήσουμε να τρέχουμε από λογιστή σε μεσίτη και τούμπαλιν σαν πλασιέ για ενημέρωση? (άσε τους δικούς μας).. Εκεί θέλουν να μας καταντήσουν να φτάσουμε? Για να πετύχουμε τι? Να γίνουμε γραφικοί που λένε σας παρακαλώ, μην το προχωρήσετε χωρίς εμένα δεν είναι σωστό....Αι στο διάολο να πάνε οι τρόμπες!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Προτείνω κανείς να μη πληρώσει για συμμετοχή σε εξετάσεις (αν και όταν...) και ούτε για ετήσια ανανέωση.

Link to comment
Share on other sites

Εν αντιθεσει με την αποψη του Ικαρου, εγω παρατηρω τελευταια μεγαλυτερη κινηση αναφορικα με αυτους που ξερουν το προαιρετικο της καταχωρησης αλλα θελουν να εκδοσουν ΠΕΑ για να ειναι νομοτυποι υπο το φοβο μελλοντικου προστιμου

Και δε λεω ευσεβεις ποθους αλλα πραγματα που εχω παρατηρησει

Δυστυχως απο τη στιγμη που μιλαμε για εφαρμογη του Νομου καθαρα απο τον ιδιωτη, εναποκειται στη διακριτικη ευχερεια του και στην ιδιοσυγκρασια του να τον εφαρμοσει η να τον γραψει στα @@ του και να το αγνοησει.

 

Δε συμμεριζομαι την αποψη του συναδελφου glaps για την κοινοποιηση σε βουλευτες και πολιτευτες γιατι νομιζω πως θα ταχθουν υπερ του πολιτη και οχι υπερ του Μηχανικου εν προκειμενω.

Η ζημια, επιμενω οτι δεν εγινε σκοπιμα αλλα απο εγκληματικη αμελεια και πληρη αγνοια της πραγματικοτητας απο αυτους που νομοθετουν

Κατι που φαινεται και στο κειμενο που στειλανε στον Ικαρο.

 

Το ΤΕΕ ειναι πληρως απον απο την ολη προσπαθεια και μειναμε να παλευουμε μονοι μας.

Εγω εχω προσπαθησει σε καποιες δεκαδες λογιστων να στειλω ενα ενημερωτικο mail για τα καθεκαστα γιατι φαινονται και αυτοι ανενημερωτοι, ενδεχομενως και σκοπιμα και σκοπευω να κανω το ιδιο και μαζικα με μεσιτες στη Θεσσαλονικη γιατι πολλοι εξ αυτων φαινεται να ειναι ανενημερωτοι η να μην ενδιαφερονται να ενημερωθουν.

 

Ακομα ειμαι αισιοδοξος, πιστευω πως θα αλλαξει αλλα μετα τις εκλογες του Μαιου. Προσπαθησα να επικοινωνησω με το Νομικο τμημα του ΥΠΕΚΑ πριν λιγο και θα το ξανακανω απο τριτη που θα ειναι πιο ευκαιροι.

Θεωρω πως η πρωτη μπορα ηταν εκει αρχες Γεναρη-Φλεβαρη που το μαθαινε ο κοσμος και χαιροτανε ενω σιγα σιγα ερχεται σωστοτερη ενημερωση, γι αυτο και πολλοι αν και ενημερωμενοι θελουν να βγαλουν ΠΕΑ.

Τους προηγουμενους μηνες δεν ειχε ερθει ουτε ενας που να γνωριζει και να θελει να βγαλει...

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον εκει στη Σαλόνικα έχετε περισσότερους ευαισθητοποιημένους...ο Μάρτιος ήταν ο χειρότερος μήνας μου από καταβολής ΠΕΑ, αλλά και σε ποσοστά να δεις σκέτο το Μάρτιο (χωρίς να βάλεις μέσα Γενάρη Φλεβάρη), η πτώση είναι σχεδόν 40%.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

" Εν αντιθεσει με την αποψη του Ικαρου, εγω παρατηρω τελευταια μεγαλυτερη κινηση αναφορικα με αυτους που ξερουν το προαιρετικο της καταχωρησης αλλα θελουν να εκδοσουν ΠΕΑ για να ειναι νομοτυποι υπο το φοβο μελλοντικου προστιμου "


Και δε λεω ευσεβεις ποθους αλλα πραγματα που εχω παρατηρησει.


 


INZAGHI , πως  παρατήρησες αυτό  , εκανες κάποιο πανελλαδικό γκάλοπ ? η επειδή εβγαλες κανα 2 ΠΕΑ μέσα στη βδομάδα σου βγήκε αισιοδοξία ?? μάλλον ευσεβείς  πόθους ακριβώς εκφράζεις και μακάρι  για όλους μας να  βγούν αληθινοί. Δεν σχολιάζω με εμπάθεια -  μου  αρέσουν  άλλωστε  οι προσπάθειες σου για την επίλυση του προβλήματος και μπράβο σου,  αλλα συγνώμη παρασύρεσαι σε αυθαίρετα συμπεράσματα όπως και το :


" Ακομα ειμαι αισιοδοξος, πιστευω πως θα αλλαξει αλλα μετα τις εκλογες του Μαιου. "


και το :


" Θεωρω πως η πρωτη μπορα ηταν εκει αρχες Γεναρη-Φλεβαρη που το μαθαινε ο κοσμος και χαιροτανε ενω σιγα σιγα ερχεται σωστοτερη ενημερωση, γι αυτο και πολλοι αν και ενημερωμενοι θελουν να βγαλουν ΠΕΑ "


και το :


" Η ζημια, επιμενω οτι δεν εγινε σκοπιμα αλλα απο εγκληματικη αμελεια και πληρη αγνοια της πραγματικοτητας απο αυτους που νομοθετουν


Κατι που φαινεται και στο κειμενο που στειλανε στον Ικαρο."


Ακόμη  να  διαφωνήσω  κάθετα στο σκεπτικό σου που αντανακλά  στη φράση σου : 


" Δε συμμεριζομαι την αποψη του συναδελφου glaps για την κοινοποιηση σε βουλευτες και πολιτευτες γιατι νομιζω πως θα ταχθουν υπερ του πολιτη και οχι υπερ του Μηχανικου εν προκειμενω."


 


Μα σοβαρά  το  πιστεύεις αυτό ? Ποιός  πολίτης  εκτός  απο  τους  επιθεωρητές ασχολείται  με  το  θέμα  μας ???


Ποιόν ψηφοφόρο  θα  επηρεάσει  στην  επιλογή ψήφου αυτό το θέμα ???


ΕΙΝΑΙ  ΣΙΓΟΥΡΟ  ΚΑΝΕΝΑΝ...!!!


ΟΥΤΕ  ΚΑΝ  Ο  ΠΑΡΑΔΙΑΣ  ΔΕΝ  ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ , ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΑΝ  ΟΙ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΤΟΥ  ΕΔΩ  ΚΑΙ  2  ΧΡΟΝΙΑ ....!!!


 


Μόνο  εμείς  ασχολούμεθα  με  το  θέμα  !!!!


Μόνο  εμάς  καίει ....!!!!


Μόνο  εμείς  μπορούμε  να  πιέσουμε ...!!!!!


 


ΠΙΕΣΗ  ΛΟΙΠΟΝ  ΠΡΟΣ  ΚΑΘΕ  ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ  ΚΑΙ  ΕΙΔΙΚΑ  ΠΡΟΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ..!!


 


Υ.Γ. Η ΟΥΣΙΑ  ΕΙΝΑΙ  ΜΙΑ - ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΗ . ΜΕ  ΤΑ  ΠΡΑΓΜΑΤΑ  ΩΣ  ΕΧΟΥΝ  Π.Ε.Α  ΠΑΠΑΛΑ.


Link to comment
Share on other sites

Την απαντηση της ΓΓΠΣ μπορειτε να τη στειλετε στον κ. Αυγενακη (βουλευτης της ΝΔ νομιζω ειναι)

Μονο αυτος ειχε ενδιαφερθει.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Η απάντηση  της  ΓΓΠΣ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΚΑΝ  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ....!!!!

Μας  λέει πράγματα που ήδη ξέρουμε αφου είναι μια απλή παράθεση των διατάξεων που ισχύουν  απο  1/1/2014.

ΜΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΗ  ΕΙΝΑΙ , ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ...!!! 

ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ , ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΣΕ EMAIL ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑ ....!!

Εδώ δεν απαντούν στα θεσμικά οργανα ( ΤΕΕ ,  ΣΔΜΗ  κλπ ) ...!!

ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΚΕΤΗ , ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ....!!!!

ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ - ΙΣΩΣ - ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ...!!

ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΔΟΣ ..!!

ΞΥΠΝΑ  ΤΕΕ...!!!!

Link to comment
Share on other sites

Με μία ξαδέλφη νομικό που μίλησα, διαβάζοντας το κείμενο και ξέροντας κάτι ψιλά από ΠΕΑ μου λέει ότι νομικά είναι καλυμμένοι κατά κάποιο τρόπο. Σίγουρα όσον αφορά την υπόδειξη της ΕΕ καθώς τα ΠΕΑ στις μεταβιβάσεις και στις ριζικές ανακαινίσεις παραμένουν ως έχουν (άσχετα αν τίποτα από αυτά δεν γίνεται). Απλά "τροποποιήθηκε" η απαίτηση στις μισθώσεις (άσχετα πάλι αν εκεί ήταν το ζουμί για μας). Στη συγκεκριμένη περίπτωση στην ουσία πετάνε το γάντι στον πολίτη αν εφαρμόσει τον νόμο ή όχι. Τι στιγμή βέβαια που μιλάμε, δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός γι'αυτές τις περιπτώσεις και αυτό τουλάχιστον οι γνώστες το γνωρίζουν.    

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.