Μετάβαση στο περιεχόμενο

Yποβολή καταστάσεων έγγραφων συμφωνιών


Recommended Posts

Η εκει ΔΟΥ δεν ξερει τι της γινεται...

 

Και που ξερει η ΔΟΥ οτι εισαι μηχανικος?

 

"Καλημερα, ηρθα να καταθεσω αυτα" και τελος.

Link to comment
Share on other sites

 

Δεν ειναι ομως κατι διαφορετικο. ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ Ν 3919/11 ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ 1882/90.ΑΠΛΑ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ Ν 3919/2011 ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥΣ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ . ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΤΗ ΔΟΥ.

Η νομοθεσαι λεει, οτι εφοσον συνταχθει συμφωνητικο, αυτο πρεπει να υποβληθει στη ΔΟΥ.

Η τωρινη δυνανοτητα ειναι μονο μεσω των τριμηνιων δηλωσεων.

 

Κατά τη γνώμη  μου κακώς τα συσχετίζετε. Δεν λέει πουθενά ότι σε περίπτωση που δεν υλοποιηθεί ο "άλλος τρόπος υποβολής" τότε τα πάμε στην ΔΟΥ.

 

Αρα ή έτσι κι αλλιώς τα πάμε στη ΔΟΥ ή όχι. Ετσι εξηγείται και η άρνηση (σωστή για εμένα) της ΔΟΥ που είπε ο συνάδελφος πιο πριν. 

Link to comment
Share on other sites

Δεν συσχετιζουμε κατι.

Δεν μπορω να βρω η διαταξη τωρα, αλλα αναφερετια τη νομοθεσια οτι "εφοσον συνταχθει συμφωνητικο, αυτο πρεπει να κατατεθει στη ΔΟΥ", ασχετα με το επαγγελμα και τη δραστηριοτητα.

Link to comment
Share on other sites

Κατά τη γνώμη  μου κακώς τα συσχετίζετε. Δεν λέει πουθενά ότι σε περίπτωση που δεν υλοποιηθεί ο "άλλος τρόπος υποβολής" τότε τα πάμε στην ΔΟΥ.

 

Αρα ή έτσι κι αλλιώς τα πάμε στη ΔΟΥ ή όχι. Ετσι εξηγείται και η άρνηση (σωστή για εμένα) της ΔΟΥ που είπε ο συνάδελφος πιο πριν. 

 

 

Kατά τη δικη μου γνώμη πάντως καλώς τα συσχετίζουμε . Δεν είδα πουθενά  στο ν 3919/11 , η κατάθεση των συμφωνητικών που προβλέπει το άρθρο 7 του νόμου αυτού (για τους μηχανικούς) με τον γνωστό ηλεκτρονικό τρόπο , που ποτέ δεν υλοποιήθηκε , να αντικαθιστά την κατάθεση συμφωνητικών σύμφωνα με την παράγραφο 16 του άρθρου 8 Ν 1882/90 και με βάση την ΑΥΟ 1065606/7222/18-07-2000. Η τελευταία διάταξη ορίζει πως αν εχουν συνταχθεί συμφωνητικά αυτά θα κατατεθούν (δηλαδή ο Ν 1882/90 δεν προβλέπει την υποχρεωτική σύναψη συμφωνητικού ). Τον τρόπο κατάθεσης τον ορίζει η παραπάνω ΑΥΟ και αυτός είναι με καταθεση κατάστασης ανά τρίμηνο (υπάρχουν ΔΟΥ που αρκουνται στην κατάθεση της καταστάσεως και άλλες που απαιτούν επιπλέον και την κατάθεση του συμφωνητικού ). 

 

Βέβαια στην πράξη το περιεχόμενο των συμφωνητικών με βάση τον 1882/90 και τον 3919/11 συμπίπτει σε μεγάλο βαθμό και συνιστά ανοησία να τα καταθέτουμε δύο φορές , ωστόσο η εξαίρεση από τη διπλή κατάθεση ρητά δεν προβλέπεται , ή τουλάχιστον δεν εχω δει κάτι σχετικό εγώ, 

 

Αλλωστε η κατάθεση των συμφωνητικών αυτών με βάση τους δύο παραπάνω νόμους εξυπηρετεί διαφορετικούς σκοπούς. Ο ν 1882/90 αποσκοπεί σε φορολογικούς σκοπούς , ενώ ο 3919/11 στοχεύει  αλλού.

 

Βέβαια μπορουσαμε ευλόγως να ισχυριστουμε ότι κύριε αφου καταθέσαμε τα συμφωνητικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα καλύψαμε και την υποχρεωση του 3919/11 , αλλά και αυτήν του 1882/90.  Ωστόσο η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν υλοποιήθηκε ποτέ , άρα εδώ εχουμε ενα θέμα και κυρίως το έχουμε στη χρήση 2014 γιατί για το 2011 , 2012 , 2013 η ηλκετρονική υποβολή αναβλήθηκε μεν , ωστόσο δεν ξεραμε ότι θα αναβληθεί και επειδή η αναβολή δόθηκε μετά το πέρας της προθεσμίας κατάθεσης με βάση τον 1882/90 (τρίμηνα) ηταν αδύνατον να καταθέσουμε τα συμφωνητικά εμπροθέσμως . Αλλά για το 2014 τι θα πούμε ?

 

Ολη αυτή η ιστορία πάντως είναι δείχνει την αδυναμία που έχει η δημόσια διοίκηση . Αδυναμία να γράψει μια σοβαρή εγκύκλιο που να βάζει τα πράγματα στη θέση τους και να προστατεύει τους πολίτες από διενέξεις με τους υπαλλήλους των ΔΟΥ και από πιθανά πρόστιμα.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

η συγκεντρωτική που έπρεπε και εμείς και το ΤΕΕ να στείλουμε ώς πότε ήταν να πάει ή είναι να πάει για συμφωνητικά του 2014?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.