Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εφαρμογή ρυμοτομικού


Recommended Posts

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρων και συμφωνώ οτι αποκλείεται να περιγραφεί η νομοθεσία των πράξεων μέσα απο το forum, απλά ελπίζω να γίνω λίγο καλύτερος μέσα απο συζητήση και συμβουλές πιο έμπειρων μηχανικών. Στο παρόν θέμα τώρα:

α) Το ΠΔ 19/10/1978 (ΦΕΚ 594Δ) για παραδοσιακού οικισμούς θεωρεί άρτια κατα παρέκκλιση όλα τα οικόπεδα με όποιο εμβαδόν είχαν κατα τη 2/7/1968. Έχω στα χέρια μου συμβόλαιο του 1956 ( με συνολικό εμβαδόν 500μ) και γι' αυτό θεωρώ οτι είναι άρτιο κατα παρέκκλιση.

β) Το διάταγμα ρυμοτομίας του 1937 απαιτεί 150τ.μ. (κατα παρέκκλιση) για το λοιπό κομμάτι του οικισμού που ανήκει και το εν λόγω οικόπεδο το οποίο μετά τη ρυμοτομία είναι 80τμ. Να σημειώσω οτι το οικόπεδο είναι στο όριο του σχεδίου και σε απόσταση 20μ παράλληλα με αυτό διέρχεται χείμμαρος.

Η πολεοδομία, σε ερώτησή μου, απάντησε οτι ισχύει το ΠΔ για τους παραδοσιακούς οικισμούς σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του ΣΤΕ (με Σ.Δ. 0.5 οπότε 80χ0.5 = 40τμ μόνο). Η περίπτωση έχει πολλές παραμέτρους και γι' αυτό με προβληματίζει η δήλωση 651/77 εν τέλει.

Link to comment
Share on other sites

Ο μηχανικός πρέπει να ενημερώνεται, συνεχώς, για τις εξελίξεις της επιστήμης του και, επί πλέον, να διαβάζει τα βιβλία που αφορούν σε αντικείμενα της εξειδίκευσης που έχει επιλέξει να ασχοληθεί. Δηλαδή, εάν επιλέξει να ασχοληθεί με οικοδομικές άδειες, πρέπει να διαβάσει τον ΓΟΚ και βιβλία σχετικά με την εφαρμογή του. Εάν επιλέξει να ασχοληθεί με τοπογραφικά, πράξεις αναλογισμού/τακτοποίησης κλπ πρέπει να μελετήσει τη σχετική νομοθεσία και σχετικά βιβλία για την εφαρμογή της νομοθεσίας. Στο forum μπορεί να βρει απαντήσεις σε εξειδικευμένα θέματα από συναδέλφους που έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα αλλά δεν μπορεί να μάθει τη νομοθεσία και τους τρόπους εφαρμογής της.

 

Στο θέμα τώρα. Μετά από τρεις ημέρες άρχισες να δίνεις πραγματικές πληροφορίες για την υπόθεση που χειρίζεσαι. Όταν εγκρίθηκε το ΡΣ το 1938, δεν είχε χαρακτηριστεί, βέβαια, ο οικισμός ως παραδοσιακός. Αναφέρεσαι στο πδ των παραδοσιακών οικισμών αλλά δεν διευκρινίζεις εάν χαρακτηρίστηκε ο συγκεκριμένος οικισμός, μεταγενέστερα, ώστε να εντάσσεται στο πλαίσιο του πδ του 1978. Το νέο στοιχείο που πρόσθεσες (χείμαρρος) δυσκολεύει τα πράγματα γιατί αυτός πρέπει να οριοθετηθεί και είναι ενδεχόμενο να αφαιρεθεί και άλλο τμήμα από το οικόπεδο.

 

Νομίζω ότι, πρέπει να απευθυνθείς σε ένα έμπειρο τοπογράφο της περιοχής σου για να χειριστεί το θέμα αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκαιο ΜΑΚΑΡ, θα απευθυνθώ σε έμπειρο τοπογράφο για να αποφύγω μελλοντικά μπλεξίματα και ταυτόχρονα να βελτιώσω τις γνώσεις μου. Και πάλι σε ευχαριστώ για τις συμβουλές και το χρόνο σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.