Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Παράρτημα Α] Τροποποίηση Παραρτήματος Ν.4178/2013


Recommended Posts

Έχει γίνει η εξής σύγχιση: Όταν έχουμε μέτρα περιγράμματος να ταυτίζονται, δεν παίρνουμε την επιλογή "χωρίς άδεια". Για να πάρουμε αυτή την επιλογή πρέπει να ισχύουν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και οι δύο προϋποθέσεις: μετακίνηση σε άλλη μη σύννομη θέση και καμία ταύτιση του περιγράμματος. Στην περίπτωση που λέει ο ssouannis κατά τη γνώμη μου ΥΔ έχει ΜΟΝΟ το κομμάτι που είναι σε μη σύννομη θέση και όχι όλα τα τετραγωνικά που δεν ταυτίζονται με την άδεια. Εκεί υπάρχει απλή παράβαση ΧΩΡΙΣ ΥΔ. Γνώμη μου πάντα. Επίσης, γιατί το περίγραμμα να αναφέρεται σε κοινά τετραγωνικά και όχι στο σχήμα του κτιρίου; Δεν είναι τίποτα ξεκάθαρο νομίζω.

αν ηθελε να πει ο νομοθετης αυτο που εννοεις συναδερφε,θα ειχε σταματησει το κειμενο στην τριτη τελεια της παραγραφου (γ) και δε θα παρεθετε τις επομενες επιμαχες 3 γραμμες

οταν εχεις προβλημα με την οικοδομικη αδεια,εχεις ρυθμιση χωρις οικοδομικη αδεια για τον 4178. οπως οταν εισαι ολος σε μη συννομη θεση,ολα τα μετρα θεωρουνται χωρις αδεια,ετσι και στην περιπτωση που εισαι 'μισος -μισος' θα βαλεις τα μισα μετρα με επιλογη (χωρις αδεια)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 718
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οι τελευταίες 3 γραμμές γράφτηκαν για την περίπτωση που για κάποιον από τους παραπάνω 3 λόγους πρέπει να τσεκαριστεί η επιλογή "χωρίς άδεια". Επομένως πρώτα τσεκάρουμε αν είμαστε στις περιπτώσεις χωρίς άδεια και αν είμαστε, τότε δε βγαίνει αυτόματα και όλο το κτίριο αυθαίρετο αλλά μόνο οι υπερβάσεις δόμησης, κάλυψης, ύψους και θέσης. Κατά τη γνώμη μου αν το κτίριο είναι σε άλλη μη σύννομη θέση (π.χ. μέσα στο Δ για 10τ.μ.), αλλά το περίγραμμά του ταυτίζεται με αυτό της άδειας σε κάποια σημεία, τότε δεν επιλέγουμε το "χωρίς άδεια", αλλά "με άδεια" και τα 10τ.μ. που είναι μέσα στο Δ τιμωρούνται με ΥΔ, ΥΚ και φυσικά με όλους τους συντελεστές υπέρβασης που επιβαρύνονται οι κατασκευές όταν υπάρχει άδεια. Το υπόλοιπο τμήμα του κτιρίου που δε βρίσκεται στο Δ δεν είναι για μένα ΥΔ, αλλά απλή παράβαση. Αυτή είναι η διαφωνία μου. 

Link to comment
Share on other sites

ΟΛΟΚΛΗΡΗ η περιπτωση (γ) αναφερεται σε περιπτωσεις στις οποιες εχει εκδοθει οικοδομικη αδεια,αλλα για τη ρυθμιση του 4178 τσεκαρω την επιλογη ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ

Edited by pantsel
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνούμε απολύτως. Εξετάζουμε λοιπόν αν ανήκει η περίπτωσή μας στην περίπτωση (γ) και αν ναι, ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ οι υπερβασεις δόμησης, κάλυψης, ύψους και θέσης πηγαίνουν με την επιλογή "χωρίς άδεια".

Link to comment
Share on other sites

Επαναλαμβάνω ότι ...

δεν πρέπει να εξαιρούμε από τη σφαίρα επιρροής της επίμαχης παραγράφου τις περιπτώσεις β) !

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ επαναλαμβάνω ότι, ΔΕΝ έχουμε κανένα δικαίωμα να κάνουμε τις .....Πυθίες και ότι, μέχρι να ξεκαθαρίσει πλήρως  το τοπίο ΔΕΝ κάνουμε απολύτως καμία δήλωση 4178.

  • Upvote 4
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οι άνθρωποι είναι είτε ηλίθιοι έιτε επικίνδυνοι είτε και τα δύο μαζί. Καταλαβαίνω κάποιος να χάσει το "νήμα" όταν γράφει κάτι, άντε να πούμε μετά απο 20 ή 30 σελίδες κειμένου, αλλά όταν χάνεις το "νήμα" μέσα στην ίδια παράγραφο είναι τραγικό.... Ο συντελεστής 1 εξ' αρχής είχε το νόημα αν υπάρχει Ο.Α. στο γήπεδο/οικόπεδο ή όχι, όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς μπουρδολογίες, ειδικά με την προσθήκη του τελευταίου εδαφίου "θεωρείται οτι δεν υπάρχει οικοδομική άδεια αποκλειστικά ...." . Υπήρχε ποτέ η πιθανότητα να υπάρξει σε Ο.Α. πρόβλεψη για την κατασκευή αυθαιρέτου? Γιατί κατα το τελευταίο εδάφιο καθίσταται περριτή η επιλογή του συντελεστή 1 ... βάζουμε κατευθείαν ΟΧΙ άδεια και τελιώνουμε.

 

Επίσης ο τρόπος απόδειξης της παλαιότητας με ιδιωτικά έγγραφα  για την αλλαγή χρήσης ισχύει πλέον μόνο για τα διατηρητέα...

 

Τέλος ενώ μέχρι πρότεινος δινόταν ή αφηνόταν να κρατηθεί η ελπίδα οτι στις λοιπές παραβάσεις θα υπολογίζεται ή θα υπολογιστεί και παλαιότητα τώρα αυτό δεν υπάρχει.

 

Αλήθεια υπάρχει κάποιος του Υπουργείου/Κυβέρνησης που να έχει διαβάσει αυτούς τους κατάπτυστους νόμους και εγκυκλίους  τα τελευταία 3 χρόνια.

+100 στον Ιάσονα,

όλοι μας να ανεβάσουμε δηλώσεις ξανά το 2015...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Άποψη μου είναι οτι αυτό που θέλουν να πούν αφορά στις περιπτώσεις που έχουν άδεια και δεν τηρήθηκαν καθόλου τα σχέδια της. Ούτε ως προς τη δόμηση,ούτε ως προς την κάλυψη, ούτε ως προς το ύψος, ούτε ως προς τη θέση του κτιρίου.Πρόκειται για εντελώς άλλο κτίριο.

 

Άν ,δηλαδή, όπως αναφέρει παραπάνω έχουμε κτίριο για το οποίο υπάρχουν σημεία του περιγράμματός του σε συμφωνία με την άδεια, το δηλώνουμε με άδεια ακόμα και αν αυτό βρίσκεται σε άλλη θέση και έχει υπερβάσεις ως προς τη δόμηση,την κάλυψη και το ύψος. 

Link to comment
Share on other sites

Το έχει/δεν έχει άδεια δηλώνετε για το σύνολο της δήλωσης.

Δεν γίνεται για άλλα μέτρα να έχουμε και για άλλα όχι.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Βρε παιδιά ας δούμε κάποιες πιο γενικές απορίες :

1)Σε κτίριο με οικοδομική άδεια για 30,00τ.μ.  π.χ. , όταν έχουν κτιστεί άλλα 300,00τ.μ.σε επέκταση και επαφή του νομίμου κτιρίου βάζουμε πως έχουμε οικοδομική άδεια?

2)Σε κτίριο με οικοδομική άδεια , τους κλειστούς Η.Χ. , τα υπόγεια με κύρια χρήση και τις σοφίτες τις θεωρούμε με οικοδομική άδεια ?

3)Και κάτι πιο δύσκολο : σε κτίριο με οικοδομική άδεια στο οποίο όμως το γωνιακό οικόπεδο είναι διαφορετικό (μεγαλύτερο) σε σχέση με την οικοδομική άδεια αλλά λιγότερο από 10% . Το κτίριο τοποθετήθηκε στη γωνία που προβλεπόταν και κρατήθηκε το περίγραμμα αλλά τμήμα του είναι εντός πρασιάς . Πώς το υπολογίζουμε ? Πιστεύω με οικοδομική άδεια , το βάζω χωρίς υπέρβαση δόμησης αφού είχαν δηλωθεί η επιφάνεια αλλά με υπέρβαση πρασιάς .  Στο ίδιο κτίριο έχω και κλειστό χώρο στάθμευσης που μετατράπηκε σε κατάστημα . Το δηλώνω χωρίς αλλαγή χρήσης και με μόνο την υπέρβαση δόμησης αφού η χρήση του καταστήματος υπήρχε στην οικοδομική άδεια?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.