Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ευκαιριες εργασιας στο εξωτερικο για εναν Πολιτικο Μηχανικο


Quibrick

Recommended Posts

Γεια σε όλους σας! Είμαι μαθητής της 3ης Λυκείου και φέτος δινω πανελληνιες εξετασεις.Στοχος μου το τμημα Πολιτικων Μηχανικων.Γνωριζω πολυ καλα τον κορεσμο του επαγγελματος στη χωρα μας.Ωστοσο παντοτε με μαγευε η κατασκευη και για το λογω αυτο θα επιδιωξω μια καρερια σε αυτο τον τομεα!Δεν σκοπευω ομως να εργαστω στην Ελλαδα.Γνωριζω πως ειναι ακομα πολυ νωρις για να σκεφτομαι τη χωρα στην οποια θα εργαστω, ομως αυτες οι σκεψεις δεν λενε να βγουν απο το κεφαλι μου.Για αυτο λοιπον βρισκομαι εδω και ζηταω την καθοδηγηση σας!Θα ηθελα να με ενημερωσετε για τις ευκαιριες που υπαρχουν για εναν πολιτικο μηχανικο στο εξωτερικο!Διαβαζα διαφορα ξενα φορουμς και διαφοροι ελεγαν για οτι στην Αγγλια για παραδειγμα δεν υπαρχουν δουλειες.Ισχυει κατι τετοιο;Παρακαλω δωστε μου τα ''φωτα'' σας εσεις οι πιο εμπειροι μηχανικοι!

 

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Link to comment
Share on other sites

Σκέψου μόνο ότι αν μπεις φέτος στη σχολή, στην καλύτερη περίπτωση θα αποφοιτήσεις μετά από πέντε χρόνια. Σε πέντε χρόνια ποιος ζει ποιος πεθαίνει που λένε. Πάντως αν σε ενδιαφέρει κάποια χώρα του εξωτερικού, καλό είναι να πας να κάνεις ένα μεταπτυχιακό πρώτα εκεί και μετά να επιδιώξεις επαγγελματική αποκατάσταση, ψάχνοντας βέβαια κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού.

Edited by ted78
Link to comment
Share on other sites

πολυ νωρις το σκεφτεσαι, μπες μεσα διαβασε διασκεδασε το κ οταν βρεις κατι που σε ελκυει κοιτα να το αναπτυξεις σαν ταλεντο.

 

Οπως λεει k o ted ειναι νωρις χαλαρωσε :mrgreen:  8-)

Edited by george_RES
Link to comment
Share on other sites

Η Αγγλία πότε δεν είχε καλή σχέση με πολιτικούς μηχανικούς....Από την εποχή που σπούδαζα εκεί κάπου μέσα 90'...

Κατά τα άλλα είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε σκέψη.....

Link to comment
Share on other sites

Την τελευταία δεκαετία,έχουν αποφοιτήσει σμήνη αξιόλογων μηχανικών εξ Ινδίας,Φιλιππίνων και Κίνας,οι οποίοι έχουν κατακλύσει την αγορά. Σε επίπεδο μελέτης δίνουν "πόνο" με το Outsourcing...Σε επίπεδο επίβλεψης κάνουν την ίδια δουλειά για 1000$/μήνα και ταίζουν όλη την 15μελή οικογένεια στην Βομβάη. Επιπλέον αν θες να εργαστείς σαν μηχανικός ξέχνα τον "πολιτισμένο" κόσμο (ας πούμε Αγγλία,κτλ),και αν είσαι τυχερός ετοιμάσου να φας σκόνη και υγρασία σε εμπόλεμες και απομακρυσμένες περιοχές ανταγωνιζόμενος τον Ινδό.

 

Είναι πολύ δύσκολο για έναν επαγγελματία σήμερα να δει το συμφέρον του,πόσο μάλλον για έναν νέο. Πραγματικά,δεν ξέρω τι να σε συμβουλέψω,απλά σου παρουσίασα και την άλλη εικόνα,αυτή που φαντάζομαι οτι μέχρι στιγμής δεν άκουσες.

 

Σε κάθε περίπτωση,καλή πρόοδο και καλή τύχη! Επικεντρώσου στην προσπάθεια,για αυτά θα έχεις χρόνο να τα σκεφτείς και να τα αναλύσεις αργότερα.

Edited by atsalovergas
Link to comment
Share on other sites

Αν θες να ασχοληθείς με το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού,πιστεύω ότι είναι καλύτερα να σπουδάσεις σε ενα καλό πανεπιστήμιο στην αγγλία(δες uk university ranking για civil engineering).Δε σημαίνει αυτό ότι δεν έχουμε στην Ελλάδα καλά πανεπιστήμια απλά πιστεύω ότι στην Αγγλία σε προετοιμάζουν καλύτερα και υπάρχει μια επαφή μεταξύ πανεπιστημίων και αγοράς εργασίας.Αν η οικογένεια σου έχει τα χρήματα καλώς,αν δεν τα έχει να μπεις στη σελίδα του βρετανικού συμβουλίου της Ελλάδας όπου υπάρχουν διάφορες πηγές χρηματοδότησης..π.χ. φοιτητικά δάνεια που αρχίζεις να τα ξεπληρώνεις με το πέρας των σπουδών σου και αφού έχεις βρει δουλειά.Όπως και να έχει,πιστεύω στην Ελλάδα θα χάσεις και χρόνο και χρήμα λόγω καταλήψεων...καλή τύχη

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.