Μετάβαση στο περιεχόμενο

Oροι δόμησης οικισμών το 1969


Recommended Posts

Κανείς; έστω μια ιδέα ή άποψη.

ποιός καθόριζε το 1955-1967 εντός οικισμού (άνευ σχεδίου) πόσο θα χτίσεις;

διάβαζα σε άλλη περίπτωση στο forum που η άδεια έλεγε ότι "δεν υφίστανται όροι δόμησης γιατί ο οικισμός στερείται σχεδίου''.

άρα έβγαζες άδεια στην οποία δήλωνες εσύ πόσα  τ.μ. σκόπευες να χτίσεις και ήταν απλώς στην αρμοδιότητα της πολεοδομίας να το εγκρίνει ή όχι;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε το Β.Δ. της 15.6.1968 έδωσε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, αυτό των όρων δόμησης των νομίμως υφιστάμενων οικισμών που στερούνταν ρυμοτομικού σχεδίου. Μέχρι την έκδοσή του η δόμηση των προ του έτους 1923 οικισμών πραγματοποιούνταν βάσει εγκυκλίων του Υπουργείου, οι οποίες κρίθηκαν από το ΣτΕ ανίσχυρες (καθόσον ουδέποτε δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ) και εκτός νομοθετικής εξουσιοδότησης καθόσον η διαδικασία θα έπρεπε να θεσμοθετηθεί με Προεδρικό ή Βασιλικό Διάταγμα σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΝΔ της 17-7-23.

 

Τις παραπάνω αναφορές τις έχω διαβάσει σε ένα κείμενο που πλέον δεν μπορώ να εντοπίσω. Ανέφερε το κείμενο αυτό τις αποφάσεις του ΣτΕ και τις υπουργικές αποφάσεις/εγκυκλίους που ακυρώθηκαν.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ που με διαφώτισες πρωτίστως για το καθεστώς εκείνης της εποχής.

Έψαξα και εγω μπας και βρω αυτό το κείμενο που αναφέρεις αλλά δυστυχώς δεν βρίκω κάτι.

 

Το μόνο σχετικό που επιβεβαιώνει τα λεγόμενά σου είναι η αποφαση του ΣΤΕ 3661/2005 που ακυρώνει τη δυνατότητα που έδινε ο Ν. 3044/2002 για έγκριση και τροποποίηση των πολεοδομικών σχεδίων οποιασδήποτε κλίμακας και τη θέσπιση όρων δόμησης από άλλα όργανα πέραν του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Edited by δ.κ.
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.