Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ασφάλιση Μηχανικών στα 5μηνα του ΟΑΕΔ


eddie.m

Recommended Posts

Υπάρχει χθεσινή εξέλιξη και σας τη μεταφέρω. Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων έστειλε τη λίστα απασχολούμενων μηχανικών στο πρόγραμμα κοινωφελούς και στο Ι.Κ.Α. για να μεταφερθούν οι εισφορές αλλά και στην έδρα της Περιφέρειας στη Λάρισα και στα κεντρικά του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. στην Αθήνα. Μιλήστε με το Τμήμα προσωπικού της Περιφέρειας που δουλεύατε για να κάνουν το ίδιο. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 516
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μόλις επικοινώνησα με το υποκατάστημα ΙΚΑ στην Λάρισα.Ο υπάλληλος με ενημέρωσε πως το ζήτημα μας είναι σε εκκρεμότητα ,δεν τους έχουν πει τίποτα από τα κεντρικά και περιμένουν ίσως την συγχώνευση των ταμείων ....Οπότε όλα τα άλλα με τις λιστες που στέλνουν και τα διάφορα δυστυχώς είναι αλλα λόγια να αγαπιόμαστε ,διότι τέτοιες λίστες ,τουλάχιστον απο Περιφέρεια Θεσσαλίας (και ειδικά για εμάς που εργαζόμασταν στην Λάρισα ) είχαν ξαναστείλει ήδη από το καλοκαίρι.(Αυτές οι λίστες καταλήγουν μάλλον μαζί με τα γράμματα στον Άγιο Βασίλη.)

Ευτυχισμένο το 2015 στο καφενείον ``Η Ελλάς``.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα σε όλους,

Εργαζόμουν με τα 5μηνα προγράμματα στην περιφέρεια Θεσσαλίας Π.Ε Λάρισας και δυστυχώς απο 1.1.15 είμαι χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη λογω των οφειλών μου για το πεντάμηνο, τις οποίες αρνήθηκα να πληρώσω. Εν τω μεταξύ καποια στιγμή μέσα στον Ιούνιο πήγα και πλήρωσα μονο τον ένα μηνα του Α εξαμήνου του 2014 ως Ε.Ε. Στο Τσμέδε Λάρισας (εκείνη τη στιγμή το δέχθηκαν γιατί δεν ειχε παει ακομη το email απο τα κεντρικά). Για να μην πολυλογώ, καθώς είμαι έγκυος και χρειάζομαι την κάλυψη που μου στερεί το χάος που ζούμε έτρεξα και στο Τσμέδε Θεσσαλονίκης που είναι η καρτέλα μου και ζήτησα με γραπτή αίτηση να μου πουν πως παραβλέπουν τον νόμο και με βάση ποια διάταξη μου ζητάνε εμενα να καλύψω τις εισφορές...και γιατί δεν με αφήνουν να κανω καταγγελία στον εργοδότη.( γιατί και για αυτό μου είπαν πως δεν γίνεται). Πηρα γραπτή απάντηση για το πρώτο σκέλος οτι ειναι απόφαση της διοικούσας του Τσμέδε και για την καταγγελία καμία απάντηση. Εστειλα τα παραπάνω στον συνήγορο του πολίτη και απλά ενημερώθηκα οτι γνωρίζουν το θέμα και πως έκαναν ερωτήσεις προς τους αρμόδιους φορείς καθώς εχουν ανατρέξει σε αυτούς και άλλοι μηχανικοί και στο τελος με συμβούλεψαν να χρησιμοποιήσω ένδικα μεσα.

Ταυτόχρονα έκανα και αίτηση διαγραφής απο το Τσμέδε καθώς πλεον δεν ειμαι μέλος του ΤΕΕ (γλίτωσα) αλλά δεν θα μπορέσω να μπω έμμεσο μέλος στην ασφάλεια του συζύγου αν δεν τακτοποιήσω τις οφειλές μου στο ταμείο.....χάοσ !

Την Πέμπτη 30.01 θα παω παλι στο Τσμέδε Θεσσαλονίκης να απαιτήσω να κανω καταγγελία στον εργοδότη και να μου στείλουν γραπτή απάντηση γιατί δεν την δέχονται! Και μετά μάλλον θα προσφύγω σε δικηγόρο.....δεν πιστεύω σε λύση μεσω συνεννόησης των φορέων......σε ένα μηνα γεννάω και θα ειμαι ανασφάλιστη παρόλο που δεν χρωστάω τιποτα στο κωλοταμείο και ας ειμαι άνεργη και ας στερήθηκα για να το πληρώσω!

 

Αυτή η επιβράβευση όσων δεν εχουν οφειλές με εξοργίζει!!!!!!!!!

 

Θα Σας ενημερώσω για το τιθα μου πουν απο το Τσμέδε....

Link to comment
Share on other sites

Κάνε ενέργεις μέσω Αθηνών στο ΙΚΑ πάρε τηλεφωνο στην υπέυθυνη κα Καρρά Πολυξένη είναι αρμόδια γιατί απο τοπικά ΙΚΑ και ΤΣΜΕΔΕ δεν υπάρχει περίπτωση να βρείς άκρη.210-5215251.Ας την ενοχλήσουμε όλοι να γίνει η δουλειά μας

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής; Η κ.Καρρά ειναι υπεύθυνη στο ΙΚΑ στα κεντρικά για ποιο θέμα ακριβώς; για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών από το ΙΚΑ στο ΤΣΜΕΔΕ; και αν δεν έχει κάνει τίποτε η Περιφέρεια Θεσσαλίας αυτή τι μπορεί να κάνει; έχεις μιλήσει εςύ μαζί της σχετικά και σε βοήθησε;

Δυστυχώς δεν μένω στην Λάρισα για να τρέξω σε περιφέρεια και Τσμεδε και ΙΚΑ. Μένω Βέροια και από εδώ πάλι κατεβαίνω Θεσσαλονίκη για απλά πράγματα γιατί το ΤΣΜΕΔΕ εδώ είναι για τον.....μπιπ!

Με συγχωρείτε για την αγανάκτηση αλλά η θε΄ση μου κάθε μέρα χειροτερεύει. Χτες πλήρωσα 45 ευρώ για εξετάσεις ως ανασφάλιστη!!!!

Link to comment
Share on other sites

η κυρία αυτή είναι στα κεντρικά του ΙΚΑ στην διοίκηση συγκεκριμένα,με ευθύνη στην ασφάλιση και στα έσοδα.Η περιφέρεια έχει αποστείλει στο τοπικό ικα λίστα με τους μηχανικούς που απασχολήθηκαν ,απο εκεί και πέρα πρέπει η διοίκηση του ΙΚΑ απο την αθήνα να εφαρμόσει την τροπολογία να αποσταλούν οι εισφορές μας απο το ικα στο τσμέδε.έχω στείλει mail με το οποίο με ενημέρωσαν οτι το έχει παραλάβει η εν λόγω κυρία ,και προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί της δυο μέρες αλλα δεν την έχω βρεί ακόμη.Πιστεύω αν όλοι την ενοχλούσαμε και τηλεφωνικά και μέσω mail θα ήταν καλύτερα τα πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

οκ ευχαριστώ. Θα προσπαθήσω και εγώ....αν και δεν πιστεύω ότι η εν λόγω κυρία θα σηκώνει τα τηλέφωνα και θα μιλάει με τους πολίτες.....εδώ δεν το κάνουν άλλοι που η δουλειά τους είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών....

Link to comment
Share on other sites

στείλε της και ενα mail με ολο το θεμα που απασχολεί όσους εργάστηκαν μέσω κοινωφελούς εργασίας: [email protected] να αναφέρεις υπ όψιν κας Καρρά Ξ.

Link to comment
Share on other sites

Εχει κανει κανεις καταγγελια στο ΤΣΜΕΔΕ??? εγω περιμενω τις βεβαιωσεις μισθοδοσιας και παω τρεχωντας!!!

Επικοινωνω συνεχεια με το δ/ντη προσωπικου της Περιφερειας Αττικης και ακομα δεν εχει γινει τιποτα. Δεν γνωριζει ουτε τι θα γινει ουτε και ποτε. Και αφου δεν θα παρει η Περιφερεια Αττικης 5μηνητες παλι.......τους ερχετε η καταγγελια αμεσα. Λυπαμαι κυρια Δουρου!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.