gio Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2012 Ακριβως. Οσοι εχουν πληρωσει εφαπαξ...περιμενου ποτε θα ειναι το συστημα ετοιμο (β φαση) εχοντας ολα τα απαραιτητα σχεδια και εντυπα. Αν υπαρχει περιπτωση επειγοντος (πχ.μεταβιβαση, αγορα κλπ) τοτε με υπευθυνη δηλωση του μηχανικου οτι "εχει" ολα τα απαραιτητα.
architect_duth Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2012 "Ότι έχει όλα τα απαραίτητα".... όπως ας πούμε το δελτίο δομικής τρωτότητας!!! Ρε πόσο καθυστερημένοι είναι αυτοί στο ΥΠΕΚΑ?
jedi.Yannis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 παιδια μια διευκρίνηση , σε μια αυθαιρετη .... Στην ίδια δήλωση σε ένα φύλλο καταγραφης βαζω την κατοικία και δηλώνω προς εκδοση ο.α. και σε ενα δευτερο φύλλο βάζω την εξωτερική αποθηκη και δηλώνω προς τακτοποιήση και υποβάλλω. Μετά θα μείνει σε αρχικη υποβολή η δήλωση μέχρι να βγάλει οικοδομική άδεια στο υπόλοιπο και να ξεκολήσει το σύστημα. ΣΩΣΤΑ? Προς έκδοση ο.α. μπορείς να το πας μέχρι την Προσωρινή υπαγωγή. Η αρχική υποβολή δεν μετράει σαν υποβολή. Για την οριστική υποβολή νομίζω πως αν έχουμε μαζέψει τα δικαιολογητικά, σε όποια μορφή και αν είναι αυτά (εκτός αν υπάρξει θεσμοθετημένη τυπική μορφή, οπότε τα προσαρμόζουμε τότε), πρέπει να κλείνουμε τις υποθέσεις. Δεν ξέρουμε τι θα κατεβάσουν την επομένη τα <<καμάρια>>μας.
mvrahiolia Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Θα ήθελα την γνώμη σας. Οικοδομή που κατασκευάστηκε με αντιπαροχή. Ο πελάτης μου υπέγραψε για κατάστημα 100m2 και ύψους 6m, τα οποία και πήρε. Στην άδεια όμως 3m2 του υπάρχοντως καταστήματος είναι ακάλυπτος χώρος οικοπέδου και το καταστημα έχει ύψος 3m. Παράλληλα δόθηκε ''δωρο'' στον πελάτη μου ένα δωμάτιο φάντασμα που βρίσκεται πάνω από την είσοδο της οικοδομής, δηλαδή αν υπήρχε το σωστό υψος στην άδεια το δωμάτιο αυτό θα ήταν λογικά κοινόχρηστο. Ερωτήσεις: -Μπορώ να τακτοποιήσω τα 3m2 του ακάλυπτου; -Μπορώ να τακτοποιήσω το δωμάτιο αφού ο όροφος στον οποίο βρίσκεται είναι "φάντασμα" και έτσι κι αλλιώς θα πληρώσει υπέρβαση ύψους ο πελάτης; -Θα χρειαστούν υπογραφές από τους υπόλοιπους ενοικους; και τι θα γίνει αν αρνούνται να υπογράψουν; -Μπορεί ο πελάτης να επιβάλλει στον εργολάβο ένα μέρους του προστίμου (υπέρβασης ύψους, έλεγχος στατικής επάρκειας); Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
jedi.Yannis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 -Μπορείς να τακτοποιήσεις γενικά σε ακάλυπτο χώρο (αν θυμάμαι καλά δεν είναι στις εξαιρέσεις που δεν τακτοποιούνται), μπορείς να το τσεκάρεις και στον 4014, άρθρο 23 παρ 3. -Δεν μπορείς να τακτοποιήσεις κάτι που δεν υπάρχει - είναι φάντασμα. Μόνο ότι βλέπεις στο οικόπεδο όταν κάνεις αυτοψία. -Γενικά στους κοινόχρηστους χώρους και σε χώρους με συνιδιοκτησίες θα μοιραστεί το πρόστιμο σε όλους τους ιδιοκτήτες, και κανένας δεν μπορεί να σε εμποδίσει να τακτοποιήσεις.... το πολύ πολύ να τους επιδόσεις το πρόστιμο με κλητήρα (από κει και πέρα πως θα γίνεται οι πληρωμές και τα συστήματα, δεδομένης της προχειρότητας του νόμου και των προθεσμιών ψάξε το λίγο ακόμα πριν κάνεις κινήσεις). -Ο εργολάβος έχει την υποχρέωση να παραδόσει στον πελάτη τα συμφωνηθέντα εντός νόμιμου κτιρίου. Το κτίριο που λες έχει πάρει ρεύμα κλπ μετά το πέρας των εργασιών; Οι αυθαιρεσίες έχουν γίνει μετά ή δεν τις δείξανε στην πολεοδομία. Σε τίνος το όνομα έχει βγει η άδεια; Αν θέλουμε να είμαστε τελείως τυπικοί ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου, αυτός στου οποίου το όνομα βγήκε η άδεια, έχουν δικαίωμα να επιβάλουν στον εργολάβο όλα τα έξοδα ώστε στο τέλος να παραλάβουν ένα νόμιμο κτίριο (Ο εργολάβος ανέλαβε να παραδώσει κάποιο έργο - για τις παρανομίες φταίει αποκλειστικά αυτός και ο επιβλέποντας μηχανικός (αν έχει υπογραφεί η επίβλεψη)). Ιδανική όμως είναι η συνεννόηση όλων των ενδιαφερομένων. 1
mvrahiolia Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Το 1ο θέμα είναι οτι αυτό που βρίσκεται στα σχέδια στον ακάλυπτο είναι τμήμα του καταστήματος, άρα οι υπόλοιποι δεν έχουν σχέση. Το 2ο θέμα είναι οτι το δωμάτιο που κανόνικα θα ήταν κοινόχρηστο, βρίσκεται σε έναν όροφο που δεν υπάρχει στα σχέδια και κατά την γνώμη μου αφού θα πληρώσει πρόστιμο για το ύψος ότι μπορεί να τακτοποιήσει και το δωμάτιο. Και ο μηχανικός ισχυρίζεται οτί όταν θέλησε να διορθώσει την άδεια, δημιουργήθηκε το πατάρι αρα δεν μπορουσε, δηλαδη αερολογίες... οι αυθαιρεσια υψους έγινε κατευθείαν, μόνο το πατάρι έγινε μετά.
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Ιοάννης Γκούμας δεν κατάλαβα το παρακάτω: -Γενικά στους κοινόχρηστους χώρους και σε χώρους με συνιδιοκτησίες θα μοιραστεί το πρόστιμο σε όλους τους ιδιοκτήτες, και κανένας δεν μπορεί να σε εμποδίσει να τακτοποιήσεις.... το πολύ πολύ να τους επιδόσεις το πρόστιμο με κλητήρα (από κει και πέρα πως θα γίνεται οι πληρωμές και τα συστήματα, δεδομένης της προχειρότητας του νόμου και των προθεσμιών ψάξε το λίγο ακόμα πριν κάνεις κινήσεις). Ο Ν4014 λέει Στην ίδια περίπτωση (σ.σ. Δηλαδή Στην περίπτωση συγκυριότητας του ακινήτου) και εφόσον η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση δεν έχει εκτελεστεί ή εγκατασταθεί σε κοινόχρηστο τμήμα του ακινήτου, η αίτηση μπορεί να υποβληθεί από οποιονδήποτε συγκύριο χωρίς να είναι απαραίτητη η συναίνεση των υπόλοιπων συνιδιοκτητών. Άρα μπορούμε να ερμηνέψουμε πως λέει; "Στην ίδια περίπτωση (σ.σ. Δηλαδή Στην περίπτωση συγκυριότητας του ακινήτου) και εφόσον η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση έχει εκτελεστεί ή εγκατασταθεί σε κοινόχρηστο τμήμα του ακινήτου, η αίτηση μπορεί να υποβληθεί από οποιονδήποτε συγκύριο αλλά είναι απαραίτητη η συναίνεση των υπόλοιπων συνιδιοκτητών." ή Στην ίδια περίπτωση (σ.σ. Δηλαδή Στην περίπτωση συγκυριότητας του ακινήτου) και εφόσον η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση έχει εκτελεστεί ή εγκατασταθεί σε κοινόχρηστο τμήμα του ακινήτου, η αίτηση δεν μπορεί να υποβληθεί από οποιονδήποτε συγκύριο χωρίς την απαραίτητη συναίνεση των υπόλοιπων συνιδιοκτητών. Άρα θεωρώ πως για να καταθέσει την αίτηση θέλει συναινέσεις.
jedi.Yannis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Με τον παλιό τρόπο (άρθρο 22) δεν χρειάζονταν συναινέσεις.... αν καίγεται να το τακτοποιήσει πάντως κοίτα αν μπορεί να το νομιμοποιήσει με τον παλιό τρόπο. Αν ναι τραβάς μια ανώνυμη καταγγελία και κάνεις τακτοποίηση προς νομιμοποίηση μόνο με τα παράβολλα. Πάντως φαντάζομαι το θέμα του ακαλύπτου να μην μπορεί να νομιμοποιηθεί αν εξαντλήσανε τότε τα όρια. Επίσης αυτό που ίσως μπορεί να κάνει ο πελάτης σου είναι να τακτοποιήσει τα εντός της ιδιοκτησίας του και για τα κοινά να κάνει καταγγελία αν δεν θέλει αυθαίρετα στο οικόπεδο του.... πόσο μάλλον αν δεν συμφώνησε σε αυτά και τα κάνανε άλλοι χωρίς να τον ρωτήσουν. Μετά ας συναινέσουν μεταξύ τους οι υπόλοιποι να κάνουν ότι θέλουν. Δεν νομίζω να έχει αρκετή ισχύ ο νόμος για να τον εμποδίσουν οι υπόλοιποι να φτιάξει την ιδιοκτησία του.
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Με το άρθρο 22 μπορεί να το κάνει χωρίς συναινέσεις ο εργολάβος και μόνο αν το λέει στο συμφωνητικό. Αλλά και πάλι το άρθρο 22 δεν νομίζω να καλύπτει θέματα που έχουν να κάνουν με υπερβάσεις δόμησης/κάλυψης (αν υπάρχουν). Άλλωστε Ο.Α. προβλέπει... Μικροπαράβαση δεν νομίζω να είναι για να πάει με εξαίρεση από κατεδάφιση. Στην τελευταία πρόταση όμως είναι όλο το ζουμί. Δεν είναι ιδιοκτησία του. Είναι όλων ιδιοκτησία που την οικειοποιήθηκε....
mvrahiolia Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2012 Έχετε δίκιο, αλλά όπως έγραψα και παραπάνω: πως μπορεί να θεωρείται κάτι κοινόχρηστο όταν ο συγκεκριμένος όροφος δεν φαίνεται στην άδεια; Και γιατί να συναινέσουν οι υπόλοιποι για τμήμα του ακάλυπτου που ο πελάτης δυστυχώς έχει αγοράσει εν αγνοία του βέβαια; Κανένας τους δεν έχει κατανοήσει την παρανομία του μηχανικού που το κατασκεύασε και δυστυχώς δεν θέλουν να το κατανοήσουν....
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα