Popular Post Engineer Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2014 Popular Post Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2014 Διαδικασία Αδειοδότησης Απλούστευση και προτυποποίηση των διοικητικών διαδικασιών γνωστοποίησης λειτουργίας Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, Θεάτρων και Κινηματογράφων ΚΥΑ 16228-2017 ΦΕΚ 1723/Β/18-5-2017 Online Διαδικασία Γνωστοποίησης https://notifybusiness.gov.gr/assets/index.html Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) για Απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών έκδοσης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος 1) Κ.Υ.Α. ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.1/31600 (ΦΕΚ Β 3106/2013) - Απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών έκδοσης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, Θεάτρου και Κινηματογράφου 2) Κ.Υ.Α. ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.1/34824 (ΦΕΚ Β 3402/2013) - Απλούστευση και Προτυποποίηση των διοικητικών διαδικασιών γνωστοποίησης ίδρυσης και λειτουργίας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών (Κατηγορίας III της Υγειονομικής Διάταξης)-Ένταξη των διαδικασιών στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) που λειτουργούν ως Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης (Ε.Κ.Ε.) 3) Κ.Υ.Α. ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.1/34825 (ΦΕΚ Β 3403/2013) - Απλούστευση και Προτυποποίηση των διοικητικών διαδικασιών γνωστοποίησης ίδρυσης και λειτουργίας Καταστήματος Παροχής Υπηρεσιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Π.Υ.Υ.Ε.) - Ένταξη των διαδικασιών στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π) που λειτουργούν ως Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης (Ε.Κ.Ε) 4) Κ.Υ.Α. ΔΙΑΔΠ Φ.Α.2.2 1506 20-1-2014 - Απλούστευση και Προτυποποίηση των διοικητικών διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας α) Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών (Κατηγορίας ΙΙΙ Υγειονομικής Διάταξης) και β) Καταστήματος Παροχής Υπηρεσιών Υγειονομικού ενδιαφέροντος -Σύστημα Γνωστοποίησης» Εν ολίγοις για όλα τα Κ.Υ.Ε. ισχύει η 1 εκτός των Κ.Υ.Ε. της Κατηγορίας ΙΙΙ (Επιχειρήσεις Λιανικού & Χονδρικού Εμπορίου) της Υ.Δ. 96967 ήτοι: α) Επιχειρήσεις λιανικής & Χονδρικής διάθεσης τροφίμων & ποτών - Παντοπωλεία - Οπωροπωλεία - Οπωρολαχανοπωλεία - Κρεοπωλεία - Πτηνοπωλεία-Αυγοπωλεία - Ιχθυοπωλεία - Κάβες εμφιαλωμένων ποτών - Καφεκοπτεία - Πρατήρια ελαίων και λιπών - Πρατήρια άρτου - Πρατήρια ετοίμων φαγητών - Υπαραγορές Τροφίμων (Super Markets, Cash & Carry) - Πρατήρια γάλακτος και ειδών ζαχαροπλαστικής - Αμιγή πρατήρια ειδών ζαχαροπλαστικής - Κατάστημα ξηρών καρπών και ζαχαρωδών προϊόντων - Καταστήματα προϊόντων αλλαντοποιΐας και τυροκομίας - Πρατήρια κατεψυγμένων προϊόντων - Πώλησης τροφίμων εντός καταστήματος ψιλικών & σε αναπηρικά περίπτερα - Λαϊκές αγορές - Πλανόδιοι και στάσιμοι μικροπωλητές τροφίμων και ποτών β) Πώληση τροφίμων και ποτών μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου για τα οποία ισχύει η 2 και εκτός των κάτωθι Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών : - Κομμωτήρια - Κουρεία - Καταστήματα περιποιήσεως χεριών-ποδιών (manicure-pedicure) - Εργαστήρια δερματοστιξίας (τατουαζάδικα) για τα οποία ισχύει η 3. 5) Οικ. 1519 - Ενημέρωση αρμοδίων Υπηρεσιών για τη συγκέντρωση απαραίτητων δικαιολογητικών - αποστολή φακέλου για τη γνωμοδότηση της Υγειονομικής Υπηρεσίας για χορήγηση αδείας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος Υγειονομικού ενδιαφέροντος - Εγκύκλιος ΥΠΕΣΔΔΑ 33758/1993 - Διευκρινιστική του αρ. 28 του Ν.2130/1993 που αναφέρεται στην μεταβίβαση στους Ο.Τ.Α. της αρμοδιότητας χορήγησης αδειών ίδρυσης Κ.Υ.Ε. (Χρήσιμο το Αρ. 41γ για την απόσταση των 50μ των Κέντρων Διασκέδασης απο Ι.Ν., σχολεία, νοσοκομεία κ.λ.π.) - Εγκύκλιος Γ1β ΓΠ 38006 - Παροχή Διευκρινήσεων για θέματα εφαρμογής απλούστευσης διαδικασιών Αδειοδότησης-Γνωστοποίησης & του Αρθρ. 44 της 1169-2011-ΕΕ (13-7-15) Υγειονομικές Διατάξεις Α. Υγειονομική Διάταξη Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829 - ΦΕΚ 2161Β / 23.06.2017 Β. Υγειονομική Διάταξη Υ1γ/Γ.Π/οικ. 96967 ΦΕΚ 2718/Β/4-11-2012 που περιλαμβάνει: Υ1γ/Γ.Π/οικ. 96967 ΦΕΚ 2718/Β/4-11-2012 - Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών και άλλες διατάξεις. Εγκύκλιος 1. Υγειονομική Διάταξη Υ1γ-Γ.Π οικ 96967 Β4ΣΨΘ-Ν6Ω Εγκύκλιος 2. Παρέχονται οδηγίες για την Υγειονομική Διάταξη Υ1γ/Γ.Π οικ 96967 (ΦΕΚ 2718/τ.Β/8-10-2012) «Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών και άλλες Διατάξεις». ΒΕΦ8Θ-8Ψ3 Εγκύκλιος 3. Διευκρινήσεις σε ερωτήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της Υγειονομικής Διάταξης Υ1γ/Γ.Π οικ 96967 (ΦΕΚ 2718/τ.Β/8-10-2012) «Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών και άλλες Διατάξεις». ΒΕΥΤΘ-405 Εγκύκλιος 4. «Παρέχονται οδηγίες για το άρθρο 12 παρ. β. «Μεταφορείς –Οχήματα μεταφοράς τροφίμων & ποτών» της Υ.Δ. με αριθμ. Υ1γ/Γ.Π /οικ 96967 (ΦΕΚ 2718/τ.Β/8-10-2012) «Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών και άλλες Διατάξεις». ΒΕΔΘΘ-1ΙΨ Εγκύκλιος 5. «Παρέχονται οδηγίες για τις Επιχειρήσεις Λιανικής διάθεσης τροφίμων (Περίπτερα-Ψιλικά) της Υ.Δ. με αριθμ. Υ1γ/Γ.Π /οικ 96967 (ΦΕΚ 2718/τ.Β/8-10-2012) «Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών και άλλες Διατάξεις». ΒΕΝΜΘ-ΡΟΥ Εγκύκλιος 6. Επιχειρήσεις παρασκευής ή και προσφοράς τροφίμων και ποτών σε κινητούς ή προσωρινούς χώρους. ΒΛΒΠΘ-ΖΓ0 Γ. Υγειονομική Διάταξη Α1β 8577/83 ΦΕΚ 526/Β'/23-09-1983 Δ. Υγειονομική Διάταξη Υ.Δ. ΕΙβ 221/65 Περί διαθέσεως λυμάτων και βιομηχανικών αποβλήτων (ΦΕΚ 138/Β/24-2-65) Αλλαγή χρήσης - Βεβαιώσεις χώρου κύριας χρήσης (ΒΧΚΧ) Α. Εγκύκλιος ΑΠ 38283 - Έκδοση Άδειας Δόμησης για αλλαγή χρήσης που ορίζει πότε απαιτείται έκδοση άδειας αλλαγής χρήσης. Β. Χρήσεις γης σε περιοχή αμιγούς κατοικίας (για καταστήματα χωρίς παρασκευαστήριο και τραπεζοκαθίσματα) Ήχος - Θόρυβος Μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας από θορύβους μουσικής των Κέντρων διασκέδασης που περιλαμβάνει: - Υ.Α. Α5/3010/1985 - Μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας από θορύβους μουσικής των Κέντρων διασκέδασης και λοιπών Καταστημάτων - Υ.Α. Υ2/οικ. 15438/2001 - Τροποποίηση της υ.δ Α5/3010/85, (593/Β) «μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας από θορύβους μουσικής Κέντρων Διασκέδασης και λοιπών καταστημάτων» Βοηθητικά Αρχεία Α. Διάγραμμα Ροής για επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος ΚΥΕ Β. Διάγραμμα ροής καφενείου σε .dwg Γ. Έντυπο-Γνωστοποίηση Απλούστευση πλαισίου άσκησης μεταποιητικών και συναφών δραστηριοτήτων τροφίμων και ποτών (ΦΕΚ 1061/Β/28-03-2017) Δ. Αίτηση Βεβαίωσης Καταλληλότητας Ν.4442/16 ΣΤ. Γνωστοποίηση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Για συγκεκριμένο οδηγό να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον συνάδελφο Antiermitianos 1 55
albert Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2014 Μπράβο και ευχαριστούμε για την συγκέντρωση της νομολογίας
apier Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1 , 2014 (edited) συγχαρητήρια για την οργάνωση. (+1) για τις 34824 και 34825 εκδόθηκε και η συνημμένη περί διαφόρων διαδικαστικών (παρακαλώ σημειώστε τη δημιουργία ειδικής Διεύθυνσης για την απλούστευση των διαδικασιών. Νομίζω και μόνο η δημιουργία της είναι ένα βήμα στην κατεύθυνση της μείωσης της γραφειοκρατίας ΚΥΕ_20_1_2014.pdf Edited Μάρτιος 1 , 2014 by apier
So_Simple Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2014 Οτι χρειαζομουν! Παρα πολυ καλη δουλεια!
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9 , 2014 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9 , 2014 Συγχαρητήρια, για μια ακόμα φορά....
HQ7 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9 , 2014 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9 , 2014 Το προσθέτω και εδώ. Εξαιρετικά ενδιαφέρον. Ένα περιεκτικό λινκ για τις διαδικασίες αδειοδότησης, όσον αφορά το υγειονομικό κομμάτι, από τον εξαίρετο επόπτη Α. Παπαδάκη. http://static.diavgeia.gov.gr/doc/ΒΕΥΗ7ΛΚ-ΙΥΦ
JasonK Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2014 Η υπεύθυνη δήλωση Μηχανικού για ΚΥΕ τροφίμων-ποτών (παντοπωλείο στην περίπτωσή μου), από ποιες ειδικότητες μηχανικών υπογράφεται; Αναφέρει μέσα περί χώρων κύριας χρήσης-ΝΟΚ-κτηριοδομικό-πυροπροστασία κλπ για αυτό και η ερώτησή μου. Εφ'όσον σε πολλές περιπτώσεις (μικρά καταστήματα) δεν απαιτείται μελέτη πυροπροστασίας αλλά η χορήγηση του πιστοποιητικού γίνεται με υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερόμενου, τί μας εμπλέκουν εμάς με αυτήν την υπεύθυνη δήλωση; Ούτως ή άλλως ο ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας δεν πρέπει να απευθυνθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία;
apier Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2014 Η υπεύθυνη δήλωση Μηχανικού για ΚΥΕ τροφίμων-ποτών (παντοπωλείο στην περίπτωσή μου), από ποιες ειδικότητες μηχανικών υπογράφεται; Αναφέρει μέσα περί χώρων κύριας χρήσης-ΝΟΚ-κτηριοδομικό-πυροπροστασία κλπ για αυτό και η ερώτησή μου. Εφ'όσον σε πολλές περιπτώσεις (μικρά καταστήματα) δεν απαιτείται μελέτη πυροπροστασίας αλλά η χορήγηση του πιστοποιητικού γίνεται με υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερόμενου, τί μας εμπλέκουν εμάς με αυτήν την υπεύθυνη δήλωση; Ούτως ή άλλως ο ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας δεν πρέπει να απευθυνθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία; στο πρώτο ερώτημα η απάντηση είναι εύκολη και δύσκολη μαζί. Οι ίδιες ειδικότητες που μπορούν να υπογράφουν ΒΚΧ. Το περιεχόμενο μου φαίνεται ίδιο, μέχρι ενός σημείου. Μετά όμως μπλέκει το πράγμα. μιλάει και για Η/Μ κλπ. Κατά τη γνώμη μου απαιτείται μία υπογραφή πολ. μηχ., αρχ. (η όποιου άλλου δικαιούται ΒΚΧ) και μία υπογραφή Η/Μ (ή όποιου άλλου δικαιούται Η/Μ)
apier Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2014 σε σχέση με την 38283 επιτρέψτε μου να συμπληρώσω ότι για ειδικά κτίρια έχει εφαρμογή το σημείο ιθ της οικ.55174/13 Απόφαση περί ΕΕΜΚ, οπότε απαιτείται άδεια δόμησης. Επίσης, σύμφωνα με την 63234/12 (οδηγίες ΝΟΚ) η αλλαγή χρήσης σε ΚΥΕ από "κατάστημα" επίσης απαιτεί άδεια δόμησης. Όπως καταλήγει και η Λεμπέση στο τελευταίο βιβλίο της περί ΝΟΚ: "δεν προκύπτει η δυνατότητα να γενικευθεί ότι δεν απαιτείται άδεια αλλαγής χρήσης (για τα ΚΥΕ) επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτούνται εργασίες που δεν καλύπτονται από τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 4 ..." και βέβαια υπάρχουν σχεδόν πάντα τα θέματα ΑΜΕΑ και θέσεις στάθμευσης, εκτός αν το κατάστημα εμπίπτει σε κάποια εξαίρεση / μεταβατική.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα