mxv Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2015 Ευχαριστώ και εγώ με τη σειρά μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannis1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31 , 2015 βοηθαει πολυ ...εψαχνα κατι τετοιο και ειχα πελαγωσει !!!! ευχαριστουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleni_civil Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2015 Καλησπέρα σας και ευχαριστώ πολύ για την καθοδήγηση. Μια διευκρινιστική ερώτηση γιατί έχω μπερδετεί λίγο. Για έκδοση άδειας λειτουργίας ΚΥΕ, πρέπει η άδεια οικοδομής να αναγράφει ότι πρόκειται για ΚΥΕ? Γιατί έχω μια περίπτωση, όπου στην άδεια έχω κατάστημα (σκέτο). Πρέπει να πάω για αλλαγή χρήσης? Και πάλι ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ckiriako Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2015 Η αδεια ΔΕΝ μπορει να γραφει ΚΥΕ γιατι δεν υφισταται ο ορος αυτος στις χρησεις.... Πρεπει να δεις αν εχει υπολογιστει ο χωρος ως απλο καταστημα, ή ως χωρος συναθροισης κοινου. Ετσι θα λυσεις την απορια σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
apier Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2015 Αν είναι απλό πωλητήριο (όχι τραπεζοκαθίσματα, όχι εργαστήριο) κι αν συμπίπτουν ακριβώς κατόψεις, παθητική και Η/Μ, τότε δεν χρειάζεται άδεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sotirisb Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2015 Συνάδελφοι που ζήτησαν από το υγειονομικό μία τεχνική περιγραφή του διαγράμματος ροής σύμφωνα με τις αρχές του HACCP για ψητοπωλείο, μήπως ξέρετε που μπορώ να βρω κάποιο υπόδειγμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
apier Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2015 Συνάδελφοι που ζήτησαν από το υγειονομικό μία τεχνική περιγραφή του διαγράμματος ροής σύμφωνα με τις αρχές του HACCP για ψητοπωλείο, μήπως ξέρετε που μπορώ να βρω κάποιο υπόδειγμα; πως θα σε βοηθήσει το υπόδειγμα; αφού πρέπει η έκθεση να αντιστοιχεί ας πούμε στο διάγραμμα που έχεις κάνει. αν όμως δεν σε πειράζει η εφημερίδα, χτύπα "τεχνική έκθεση υγιεινής" και θα βρεις διάφορα. και άλλες παρόμοιες αναζητήσεις δίνουν παρόμοια αποτελέσματα. Βέβαια υπάρχει και ο δύσκολος δρόμος, να διαβάσεις το βιβλίο για το HACCP και να δεις πως γίνεται. Αλλά δεν νομίζω ότι προλαβαίνεις για άμεση χρήση Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2015 https://www.google.gr/search?q=%22%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1+%CF%81%CE%BF%CE%AE%CF%82%22%2B%22%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CE%B1%22&rlz=1C1GGGE_enGR423&oq=%22%CE%B4%CE%B9&aqs=chrome.3.69i57j69i65l2j69i59l3.5599j0j7&sourceid=chrome&es_sm=122&ie=UTF-8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antiermitianos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20 , 2015 (edited) Καλημέρα Συνάδελφοι, Η μη απαίτηση αποδυτηρίων δεν υπάρχει απλά μπορεί να αντικατασταθεί με ντουλάπα σε κάποιες περιπτώσεις, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Υγεινομικής Υπηρεσίας στο Αιγάλεω Αττικής και με την έκδοση άδειας Λειτουργίας Επιχείρησης Μαζικής Εστίασης (Πιτσαρία & με εργαστήριο) που υλοποίησα τον Δεκέμβριο του 2013. Το ιδιο είχα κ εγω υπόψη μου, αλλά στα Μελισσια που είναι το συγκεκριμένο ειπαν άλλα στον ιδιοκτήτη . Θα πάρω τηλέφωνο αυριο να μιλήσω εγω η ιδια με την υπηρεσία και θα σας δώσω feedback. ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ&ΠΟΤΩΝ • Όταν είναι αναγκαίο, πρέπει να υπάρχουν κατάλληλα αποδυτήρια του προσωπικού Σημ.: - Η απαίτηση αυτή διατυπώθηκε αρχικώς στην Παρ. 9 του Κεφαλαίου I [Γενικές απαιτήσεις για τους χώρους τροφίμων (εκτός όσων ορίζονται στο κεφάλαιο ΙΙΙ)] του Παραρτήματος II [ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι)] του Κανονισμού 852/2004 και αποτελεί μετάφραση του πρωτοτύπου που έχει ως εξής: "9. Where necessary, adequate changing facilities for personnel are to be provided." - Tο κεφάλαιο Ι και ως εκ τούτου και η ανωτέρω απαίτηση εφαρμόζεται, όταν είναι αναγκαίο, σε όλους τους χώρους τροφίμων, εκτός εκείνων που καλύπτονται από το κεφάλαιο ΙΙΙ, ήτοι: κινητούς ή/και προσωρινούς χώρους (όπως σκηνές πανηγυριών, περίπτερα σε αγορές, οχήματα πώλησης τροφίμων), χώρους που χρησιμοποιούνται κυρίως ως ιδιωτικές κατοικίες, αλλά όπου παρασκευάζονται συνήθως τρόφιμα για τη διάθεση στην αγορά, και αυτόματους πωλητές - Επίσης η ανωτέρω απαίτηση δεν έχει εφαρμογή στις Επιχειρήσεις του Παραρτήματος I του Κανονισμού 852/2004, ήτοι στις επιχειρήσεις Πρωτογενούς Παραγωγής και τις ακόλουθες συναφείς εργασίες: α) τη μεταφορά, την αποθήκευση και το χειρισμό πρωτογενών προϊόντων στον τόπο παραγωγής, υπό τον όρο ότι αυτό δεν αλλοιώνει ουσιαστικά τη φύση τους β) τη μεταφορά ζώντων ζώων, όταν είναι αναγκαίο, για την επίτευξη των στόχων του παρόντος κανονισμού και γ) σε περίπτωση φυτικών προϊόντων, αλιευτικών προϊόντων και άγριων θηραμάτων, τις εργασίες μεταφοράς από τον τόπο παραγωγής σε μια εγκατάσταση για την παράδοση των πρωτογενών προϊόντων, ο χαρακτήρας των οποίων δεν έχει αλλοιωθεί σημαντικά • Στις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών θα υπάρχουν κατάλληλα αποδυτήρια προσωπικού ανάλογα με τα απασχολούμενα στην επιχείρηση άτομα, όπου θα υπάρχει ξεχωριστό ερμάριο για κάθε εργαζόμενο. Για περισσότερους από πέντε εργαζόμενους κατά βάρδια απαιτείται η ύπαρξη διαφορετικών κατά φύλο αποδυτηρίων σε κατάλληλα απομονωμένο και διαμορφωμένο χώρο. Σημ.: - Τα ανωτέρω αποτελούν ενσωμάτωση της Παρ. 9 του Κεφαλαίου I του Κανονισμού 852/ 2004 στην Εθνική Νομοθεσία με την Παρ. Αποδυτήρια-Αποχωρητήρια του Άρθρου 5 της Υ1γ/Γ.Π/οικ. 96967 (Φ.Ε.Κ. Β 2718|8-10- 12)-Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών και άλλες διατάξεις • Ο ιδιοκτήτης ή οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης δεν προσμετρώνται στον αριθμό των απασχολούμενων κατά βάρδια ατόμων Σημ.: - Αναφέρεται στην υποσημείωση υπ’ αριθμ. 20 της σελ. 47461 της Κ.Υ.Α. ΔΙΑΔΠ/ Φ.Α.2.1/34825 (Φ.Ε.Κ. Β’ 3403|27/12/13) Οι ιματιοθήκες/ερμάρια/φοριαμοί κ.λπ. θα πρέπει να είναι από υγειονομικώς αποδεκτό υλικό και κατασκευή (αδιαπότιστο, ευκόλως καθαριζόμενο, ευκόλως απολυμαζόμενο κ.λπ.), με κεκλιμένη οροφή.Περισσότερα επί του θέματος στο CORE SECTION εδώ, όπου περιγράφω και την περιπέτειά μου με κάποιους Υγειονολόγους. Tο θέμα το "άνοιξα" στο CORE SECTION, ένεκα της σοβαρότητος αυτού.Και μία νέα εγκύκλιος για παροχή διευκρινίσεων σε διάφορα ζητήματα εδώ Edited Ιούλιος 20 , 2015 by Antiermitianos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Engineer Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2015 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2015 Ενημερώθηκε η πρώτη δημοσίευση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα